• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 446 z 446
  • 1
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446
 #1191326  autor: MariuszY
 29 kwie 2025, 15:54
aster pisze:
29 kwie 2025, 14:38
Zastanawia mnie to czy Axel w ogóle promuje ten brand w swoich mediach czy jest to taki "zapomniany" produkt, który jest bo jest i nikomu nie chce się nic w nim zmieniać bo i tak jest niszowy.
Produkt może niszowy, ale absolutnie nie zapomniany. Zresztą, u mnie oraz wszystkich mi osobiście znanych "playowców" na około 40 aktywnych numerów jest kilka abo, dwie odNowy, jakieś 12 VM na kartę, a reszta to FM - czyli najbiedniej połowa. Moje odczucia mówią mi, że obecnie wśród karciarzy Play procentowy udział FM to liczba dwucyfrowa.
 #1191331  autor: Remington
 29 kwie 2025, 17:26
MariuszY pisze:
29 kwie 2025, 15:54
a reszta to FM - czyli najbiedniej połowa. Moje odczucia mówią mi, że obecnie wśród karciarzy Play procentowy udział FM to liczba dwucyfrowa.

Sposób zmiany taryfy na Fakt sprawia, że muszą to być świadomi użytkownicy lub ich znajomi/bliscy. Świadomi stanowią ok. 2% społeczeństwa, z ich pociotkami będzie tego z 5 no maks. 10%. Tak czy siak raczej ponad te 3% uprawniające do likwidacji taryfy.
 #1191345  autor: aster
 30 kwie 2025, 03:51
Zdecydowanie wymaga to pewnego wysiłku i świadomości klienta aby przejść na FM. Podejrzewam, że większość robi to przy pomocy (oraz za namową) znajomych lub uzyskała niezbędne info np. tutaj na forum.

Czy FM ma dostępne w sprzedaży swoje startery aby pozyskiwać użytkowników bezpośrednio? Czy obecnie wszyscy nowi klienci to oświeceni "wędrownicy" z Play? :)
 #1191347  autor: MariuszY
 30 kwie 2025, 07:41
@Remington, @aster: Nie zapominajcie, że nie zawsze zmiana taryfy to była droga przez mękę. W "złotych czasach" Play - prostej zmiany kodami ussd - nawet dwu-, trzykrotne zmiany taryfy jednego dnia przechodziły. Sam wszystkie moje numery FM mam właśnie z prostej migracji starą metodą. Podobnie moja rodzina i znajomi (zresztą przeze mnie uświadomieni) też załatwiali to "w minutę". Myślę, że na niekorzyść Faktu jest niska świadomość tej taryfy. Ja trafiłem na nią czytając forum (jeszcze przed założeniem tu konta), a ci których znam poznali FM dzięki mnie ( robiąc :o i :shock: ) zdziwieni, że jest coś takiego.
aster pisze: Czy FM ma dostępne w sprzedaży swoje startery aby pozyskiwać użytkowników bezpośrednio? Czy obecnie wszyscy nowi klienci to oświeceni "wędrownicy" z Play? :)
Startery FM podobno istnieją :wink: , podobno trafiały się w niektórych salonach przy przeniesieniu numeru :wink: - ja nigdy żadnego oryginalnie markowanego na oczy nie widziałem.
Niszowość tej taryfy ma jednego plusa - ani Play, ani Axel nie mają parcia na podwyżki :)
 #1191348  autor: Remington
 30 kwie 2025, 08:55
Nie miałem na myśli drogi przez mękę (która teraz faktycznie jest dodatkowym utrudnieniem), ale właśnie świadomość - po pierwsze istnienia taryfy, po drugie kodu na zmianę.
 #1191357  autor: marcinez
 30 kwie 2025, 17:05
Dzisiaj dwa numery przeniosłem za pomocą kodów. Poszło gładko, ale startery Play były dzisiaj kupione.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2025, 19:49 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Kodami nie przeniosłeś te numery, lecz zmieniłeś im taryfę
 #1191364  autor: macqmacq
 30 kwie 2025, 19:47
marcinez pisze:
30 kwie 2025, 17:05
Dzisiaj dwa numery przeniosłem za pomocą kodów. Poszło gładko, ale startery Play były dzisiaj kupione.
Opisz dokładnie, że nie "PRZESIOSŁEŚ" TYLKO ZMIGROWAŁEŚ!!! :lol:
Z ciekawości opisz punkt po punkcie, jak to zrobiłeś :smt004 8)
 #1191371  autor: K4M17
 30 kwie 2025, 21:12
Odnośnie ost. kilku postów:

Kartę Faktu dostałem w Poznaniu bez problemu. Wymiana karty sim. Zero zł. Próbowałem wcześniej w mniejszej miejscowości, nie mieli kart Faktu - wymiana niemożliwa. I to nie niekompetencja pracownika. Rzeczywiście system karty Play nie chciał wpuścić. Konsultant łączył się z pomocą techniczną.

Migracja do Faktu kodem działa, ale tylko z taryfy 3.0 (*163*12#).

Zmiana z Faktu na Virgin przez BOK Faktu w moim przypadku zakończyła się błędem, kasacją środków i zgłoszeniem. Rozwiązali dość szybko, zwrócili środki, ale jestem w Fakcie. W odpowiedzi odpisano, że do Virgin tylko w salonie, ale wcześniej inny operator. Jak widać kiepsko znają regulaminy. Odpisywał ktoś z obsługi Virgin. Nie z Faktu, gdzie na stronie jest regulamin mówiący o możliwości migracji z Faktu na Virgin przez BOK Faktu. Widocznie trzeba trafić na odpowiednią osobę "na słuchawce".
  • Strona 446 z 446
  • 1
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446
  • 1
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445