• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1191022  autor: asziatko
 21 kwie 2025, 11:57
Witam,

Posiada dwa startery Heyah o wartości 5 zł . Obydwa startery są w dodatkowych, kartonowych nazwę to koszulkach.

Jako same startery bez koszulek mają daty ważności: 30.11.2024 r. oraz 31.12.2024 r. A na dodatkowych kartonowych koszulkach widnieją daty ważności: 30.11.2027 r. dla obydwóch starterów Heyah.

W rzeczywistości wygląda to tak jak na zdjęciach poniżej...

Obrazek Obrazek
Kliknij By Powiększyć

Jak to można rozumieć - startery są ważne faktycznie do 30.11.2027 r. czy już są po dacie ważności?.

W Kontakcie,
Artur
 #1191026  autor: KC-KARLOS
 21 kwie 2025, 12:24
asziatko: niesprzedane startery operatorów dostają nowe, dłuższe daty ich ważności z nowymi "koszulkami".

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191028  autor: asziatko
 21 kwie 2025, 12:40
@KC-KARLOS tego przyznam że nie wiedziałem tak się dzieje jeśli starter nie został sprzedany dostaje dłuższą datę. Myślałem że jest to "przebijanie dat", a numer już jest nieaktywny.

W Kontakcie,
Artur
 #1191029  autor: KC-KARLOS
 21 kwie 2025, 12:46
asziatko: wystarczy zeskanowanie numerów seryjnych / kodów EAN starterów i dostają "przedłużenie gotowości do użycia" i aktualizację informacji operatorskich. Praktykowane w każdej sieci. Poniekąd to też oszczędność kasy, gdyż wyprodukowanie takiego zestawu przedpłaconego przewyższa jego nominalną wartość (koszt produkcji takiej karty to ok 2,5 - 3 euro za sztukę).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191031  autor: Window
 21 kwie 2025, 13:32
KC-KARLOS pisze:
21 kwie 2025, 12:24
asziatko: niesprzedane startery operatorów dostają nowe, dłuższe daty ich ważności z nowymi "koszulkami".
Nie tylko Koszulkami to praktykują ja kiedyś w Orange widziałem jak starter był z naklejką która przedłużała ważność startera
 #1191045  autor: asziatko
 21 kwie 2025, 19:26
Window coś podobnie jak w tych starterach Heyah co mam że jeden ze starterów już miał raz przebijaną datę ważności (naklejaną naklejkę) jak możemy zobaczyć na zdjęciach co zamieściłem w pierwszym poscie.

Wiecie, mnie o tyle to zdziwiło że dopiero odkryłem to po jakimś tygodniu od momentu zakupu i myślę sobie jak to... dwie daty ważności są to coś może być nie tak albo coś gdzieś coś zamieszał.

W Kontakcie,
Artur
 #1191057  autor: Pablo-1986
 21 kwie 2025, 22:58
Jak pracowałem w Orlenie to przyjeżdżali przedstawiciele od operatora i sprawdzali startery. Te które były przeterminowane po zeskanowaniu przez przedstawiciela były przedłużane do daty z nowej naklejki

Dobry humor podstawą dnia.