• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 10 z 10
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
 #1187806  autor: KC-KARLOS
 14 lut 2025, 15:05
twardyszczotek: ale jedna karta teraz co 3 miesiące (zamiast jednego) z dostępem do nielimitowanego internetu na cały okres promocji. 15 zł na miesiąc to nie majątek. I bez kombinacji z Flexem, co mnie zaskakuje pozytywnie - szkoda, że to tylko jedna karta, ale internet domowy dostarczy :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1187896  autor: twardyszczotek
 15 lut 2025, 16:18
Wieści z placu boju DZISIAJ...
1. Mam aktywną subskrypcję RBM, ale kończy mi się te 30 dni i w apce z 2 tygodnie temu zakończyłem subskrypcję. Zostało mi jeszcze kilka dni. Jest to pierwszy miesiąc za 1zł.
2. Mam dotychczasową granatową apkę RBM (czyli tą gdy była oferta 1zł).
3. Mam w apce podpiętą kartę z kwotą 10zł, id jest już potwierdzone przez mojeID
4. Na karcie RBM 1zł odpalam apkę RBM i wybieram "aktywuj kolejną subskrypcję". Podaję nr telefonu i PUK ze startera (kupiony w sklepie a nie przez stronę RBM).
5. Komunikat w apce: "Usługa w trakcie aktywacji". Po kilku minutach (w sumie chyba jak zawsze), że jest ok, ale wyślij sms, wykonaj pierwsze połączenie itd.
6. Wchodzę na konto bankowe i... i z karty pobrało... 1zł!
7. Wkładam nową simkę do telefonu, dzwonię. Po kilku minutach 2 sms:
"Witaj w RBM . W ramach promocji za 1zł przez 30 dni masz 160GB i nielimitowane rozmowy, sms, mms. KOlejny cykl odnowi się za 40zł z rabatem"
"Nielimitowany Internet za 0zł na 180 dni został aktywowany na Twoim koncie"
8. Wchodzę na apkę a tam 160GB, nielimitowany 180dni, opłata 45zł mimo zaznaczenia przy aktywacji kolejnej subskrypcji wszystkich zgód marketingowych"
9. Dotychczas w sms było, że 1zł jest 60GB a nie 160GB. No i przy wszystkich zgodach marketingowych było w apce 40zł a nie 45zł.

Nie mam jak sprawdzić, czy w punkcie w którym kupiłem starter nadal są stare granatowe startery czy już tylko nowe błękitne.

Zobaczymy za miesiąc czy przejdzie aktywacja kolejnej subskrypcji :-)

Dobra widzę, że dalej są granatowe, tylko przy zamawianiu przez stronę nie mogę wybrać starej oferty.
No i przy nowym numerze to jest 15zł za pierwszy miesiąc a potem 30zł.
Przy przeniesieniu numeru jest 15zł przez pół roku, a potem 30zł.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2025, 16:36 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Proszę używać edycji postu, zamiast podbijać nowym. Upominam po raz ostatni.
 #1187898  autor: KC-KARLOS
 15 lut 2025, 16:31
twardyszczotek: aktualnie obowiązuje oferta, która jest na stronie. Są też startery za 1 zł z ofertą subskrypcji za 30 lub 40 zł (ze zgodami), w których są dostępne jeszcze inne opcje np. 160 GB. I tak:
> ten droższy za 40 zawiera subskrypcję za 1 zł na start, od 2go mies. 40 (45 zł bez zgód) - po 180 dniach nielimitowanego internetu, 160 GB/mc >> https://www.t-mobile.pl/c/_bffapi/webcm ... 07_1002387
> ten tańszy za 30 zawiera subskrypcję za 30 zł na start, odnawia się w tej cenie co miesiąc (35 bez zgód) - po 90 dniach nielimitowanego internetu, 60 GB/mc >> https://www.t-mobile.pl/c/_bffapi/webcm ... 07_1004964

Wniosek jest jeden: nowsza oferta jest lepsza i lepiej jest przenieść numer z innej sieci, kartę SIM / eSIM za darmo, 15 zł/mc i net na 3 miesiące - wychodzi dużo korzystniej niż stara oferta, którą użyjesz tylko przez miesiąc.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188404  autor: zenkowik
 25 lut 2025, 15:09
twardyszczotek: Potwierdzam że granatowe startery nie-z-żabki (u mnie kolporter) aktywują się za 1zł zgodnie z opisem na opakowaniu. Dla pewności założyłem blokadę kwotową na karcie ale przeszło bez problemu. Dzięki za tę informację!
 #1188831  autor: jazzzy
 06 mar 2025, 22:16
@kc-karlos czy jedyna opcja 15zł za miesięczny internet bez limitu w 5G na nadajniku T-Mobile to wyłącznie e-sim ? dzisiaj aktywowałem swój granatowy starter z zapasów i zamiast 1zł policzyło 30zł; w routerze 5G nie mam esima więc pytanie czy zadziała któryś z adapterów typu 5ber
 #1188832  autor: KC-KARLOS
 06 mar 2025, 23:17
jazzzy: stare startery mogą aktywować ofertę za 30 zł, te nowe mają 1 mies za 15 zł, a jeśli przeniesiesz numer z innej sieci niż T-Mobile, przy eSIM lub ze zwykłym SIM (dostawa do Paczkomatu InPost) to płacimy 3x po 15 zł = 45 zł na 3 miesiące trwania nielimitowanego internetu, okres ceny 15 zł trwa 6 cykli po 30 dni - od 4go mies możemy za dodatkowe 10 zł dorzucić 100 GB do nominalnych 60 GB.
Ja aktualnie korzystam z adaptera fizycznego eSIM EIOT CLUB (znajdziesz w google), wgrałem poprzez ich apkę w urządzeniu wspieranym QR-kod otrzymanego eSIMa RBM i spokojnie ta karta działa na fizycznym adapterze - tak jakbyś korzystał z prawdziwej karty SIM. Po wgraniu eSIMa już w ustawieniach karty SIM w telefonie możesz wyłączyć na eSIMie blokadę kodu PIN.

Przypomnę, że niezależnie, czy użyjesz eSIMa, SIMa macierzystego czy SIM-adaptera z wgranym eSIMem, aby mieć wstęp do 5G / 5G Bardziej (5G 3700 n78) sieci T-Mobile, trzeba napisać na czacie w aplikacji Red Bull Mobile Polska. Po podaniu swojej godności, numeru PESEL / kodu klienta (przychodzi smsem przy aktywacji karty) i numeru telefonu karty, 5G włączane jest w 2 minuty. Po zamknięciu aplikacji zalecam wyłączyć i włączyć urządzenie / włączyć na kilka sekund tryb samolotowy / wyjąć adapter-kartę z telefonu i włożyć ja do routera 5G i... korzystać :)

#1188850  autor: surface123
 07 mar 2025, 10:27
Są tańsze rozwiązania e-sim na karcie SIM, ja osobiście używam 9esim, znajdziesz u chińczyka lub jak ktoś nie może czekać na dostawę to trochę drożej ale od ręki na allegro.
Programuje się apką pod androida, nie wymaga zakupu czytnika.
 #1189309  autor: jazzzy
 17 mar 2025, 21:31
KC-KARLOS pisze:
06 mar 2025, 23:17
Ja aktualnie korzystam z adaptera fizycznego eSIM EIOT CLUB (znajdziesz w google), wgrałem poprzez ich apkę w urządzeniu wspieranym QR-kod otrzymanego eSIMa
dzięki, kupiłem tego EIOTa bo jest dobra promocja i z kodem rabatowym wychodzi 13 dolarów za sima a za parę dolarów więcej jest wersja z czytnikiem; niestety na razie to nie działa bo karta jest chyba uszkodzona, w jednym telefonie chodzi przez parę minut a potem już jej telefon nie widzi a w drugim co chwilę się restartuje; ta ich aplikacja też do chrzanu bo nie można się zalogować danymi jak na stronie a rejestracja nie przesyła linku do potwierdzenia

zamówiłem dla backupu klon 9esima z Ali i zobaczymy co będzie

tak czy siak ciekaw jestem ile tych darmowych esimów z T-Mobile można wziąć na siebie bo jak jest limit to trzeba będzie korzystać z RBM
 #1189310  autor: KC-KARLOS
 17 mar 2025, 21:35
jazzzy: polecam RBM, aby sztucznie nie zaniżać sobie scoringu kredytowego w BIKu przy braniu 31-dniowego abonamentu zerowego w T. Tam nie ma gwarancji, że dostaniesz taką ofertę, a w RBM kupujesz, pobiorą pierwsze 15 zł na 30-dniowy cykl i jedziesz.

#1189385  autor: patrix-83
 19 mar 2025, 21:45
DEVI_UI pisze:
17 mar 2025, 21:09
Też macie od jakiegoś czasu problemy ze składaniem zamówienia na stronie?
Problem jest już rozwiązany po mojej interwencji w BOA RBM bo zamówienie mi przeszło:

"Rzeczywiście, przez ostatnie dni występowały utrudnienia na naszej stronie internetowej dotyczące składania zamówień na przeniesienie numeru.
Problem został już rozwiązany i obecnie proces działa prawidłowo.
Przepraszam za wszelkie niedogodności, jakie mogły z tego wyniknąć.

Ufam, że moje wyjaśnienia okażą się pomocne.
Razem z odpowiedzią może zostać wysłana ankieta, w której można ocenić współpracę z Red Bull Mobile, a także naszą dzisiejszą korespondencję.

Pozdrawiam,
Patryk.............."
  • Strona 10 z 10
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 6
  • 7