Wieści z placu boju DZISIAJ...
1. Mam aktywną subskrypcję RBM, ale kończy mi się te 30 dni i w apce z 2 tygodnie temu zakończyłem subskrypcję. Zostało mi jeszcze kilka dni. Jest to pierwszy miesiąc za 1zł.
2. Mam dotychczasową granatową apkę RBM (czyli tą gdy była oferta 1zł).
3. Mam w apce podpiętą kartę z kwotą 10zł, id jest już potwierdzone przez mojeID
4. Na karcie RBM 1zł odpalam apkę RBM i wybieram "aktywuj kolejną subskrypcję". Podaję nr telefonu i PUK ze startera (kupiony w sklepie a nie przez stronę RBM).
5. Komunikat w apce: "Usługa w trakcie aktywacji". Po kilku minutach (w sumie chyba jak zawsze), że jest ok, ale wyślij sms, wykonaj pierwsze połączenie itd.
6. Wchodzę na konto bankowe i... i z karty pobrało... 1zł!
7. Wkładam nową simkę do telefonu, dzwonię. Po kilku minutach 2 sms:
"Witaj w RBM . W ramach promocji za 1zł przez 30 dni masz 160GB i nielimitowane rozmowy, sms, mms. KOlejny cykl odnowi się za 40zł z rabatem"
"Nielimitowany Internet za 0zł na 180 dni został aktywowany na Twoim koncie"
8. Wchodzę na apkę a tam 160GB, nielimitowany 180dni, opłata 45zł mimo zaznaczenia przy aktywacji kolejnej subskrypcji wszystkich zgód marketingowych"
9. Dotychczas w sms było, że 1zł jest 60GB a nie 160GB. No i przy wszystkich zgodach marketingowych było w apce 40zł a nie 45zł.
Nie mam jak sprawdzić, czy w punkcie w którym kupiłem starter nadal są stare granatowe startery czy już tylko nowe błękitne.
Zobaczymy za miesiąc czy przejdzie aktywacja kolejnej subskrypcji
Dobra widzę, że dalej są granatowe, tylko przy zamawianiu przez stronę nie mogę wybrać starej oferty.
No i przy nowym numerze to jest 15zł za pierwszy miesiąc a potem 30zł.
Przy przeniesieniu numeru jest 15zł przez pół roku, a potem 30zł.