• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 639 z 652
  • 1
  • 637
  • 638
  • 639
  • 640
  • 641
  • 652
 #1186642  autor: KC-KARLOS
 25 sty 2025, 11:58
koszalineo941268: zasil się przy funkcji autodoładowania 6x po 30 zł (180 zł) i wpada 6x po 5 zł ekstra (+30 zł). I juz masz o tyle mniej za pakiet roczny. Nie rozumiem narzekania.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186652  autor: zulu144dwa
 25 sty 2025, 13:57
darekka na wspomnianym wcześniej przeniesionym numerze bez reklamacji po ponad 24 h dodało dodatkowe paczki za NL cykliczny na próbę ze 100GB. 100GB było od razu co dało łącznie w NL około 1715GB w czwartek. Dzisiaj jest łącznie 2815,01GB (+450+650) z darmowych NL i 2 cyklicznych na próbę z 25 GB i 100GB.
Obrazek

Podsumowując. Teraz można zgarnąć jeszcze więcej GB w NL. Wygląda tak jakby nieoficjalnie pomarańczowy walczył z zielonym.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2025, 15:46 przez zulu144dwa, łącznie zmieniany 2 razy.

---
Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu ze 100minutami i SMSami na 31 dni.
 #1186653  autor: darekka
 25 sty 2025, 14:19
koszalineo941268 pisze:
25 sty 2025, 11:54
Pakiet 1TB w Orange jest już od prawie6 lat, cena MB spada, a jego cena z 300 wzrosła do 365 zł. Nowy abonent kupi starter za 300 zł, a stary musi płacić więcej.
wygoda kosztuje-płacisz raz i masz rok luzu i 2TB neta ze sporym pakietem roamingowym od ręki, chcesz taniej/więcej neta musisz kombinować-co do tańszej wersji rocznego z nowym starterem to jest tak, bo wymaga to nowego numeru(baza przyrasta bo "nowy" klient więc ma premię w cenie)- jak masz już numer i na nim Ci zależy i tak zapłacisz więcej bo szkoda numeru no i baza nie rośnie więc benefitu brak, bo operator w tabelkach nie może się pochwalić złowieniem nowego klienta.

Edit
KC-KARLOS pisze:
25 sty 2025, 11:44
Burito: NL+2TB na rok aktywujesz w Mój Orange lub smsem (NL+1TB) wysyłając AKT365 na 80630 lub kodem USSD *101*1*365#
Uwaga, ten pakiet nie jest odnawialny.
tylko trzeba pamiętać, ze z podwojenie rocznego nolimitu pakietu neta z 1TB na 2TB jest TYLKO przy aktywacji w aplikacji/przez strone Mój Orange!
Ostatnio zmieniony 25 sty 2025, 17:57 przez forum_tg, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Złączono dwa posty

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1186667  autor: artsky
 25 sty 2025, 19:25
Witam. Numer przeniesiony jakieś 2 tygodnie temu, jeszcze nie aktywowany. Miałem go aktywować w czerwcu, bo chyba do końca 06.2025 jest ta promocja 1000Gb... i RWK ? Ale nie jestem na bierząco z tymi zmianami. Teraz pytanie, zrobić tak jak miałem pierwotnie, czy jednak się nie opłaca, coś tracę (mogę stracić) i zrobić to teraz? O 100GB za MO wiem, że do końca stycznia, ale może być przedłużona.
 #1186670  autor: zulu144dwa
 25 sty 2025, 21:03
artsky a sprawdzałeś w MO do kiedy trzeba aktywować?
Strona MO jak pokazuje numer przeniesiony to tez pokazuje ile czasu pozostało do aktywacji numeru (30 dni).
W styczniu w MO jest jednorazowy NL z 5GB na 5 dni do aktywacji.
Ponadto do końca stycznia darmowy cykliczny na 31 (30) dni z 7800GB darmowy SMS START na 811

---
Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu ze 100minutami i SMSami na 31 dni.
 #1186671  autor: Window
 25 sty 2025, 21:11
@zulu144 jeśli promka z darmowym pakietem cykliczym zostanie przedłużona to do 3 lutego jest pakiet 31 dni. 30 dni będzie dla pakietów aktywowanych i odnawiających się od 3 lutego.
 #1186674  autor: KC-KARLOS
 25 sty 2025, 22:05
tylko trzeba pamiętać, ze z podwojenie rocznego nolimitu pakietu neta z 1TB na 2TB jest TYLKO przy aktywacji w aplikacji/przez strone Mój Orange!
Darekka: litości, chyba napisałem wyraźnie, że NL+2TB dotyczy Mój Orange. Nie będę ciągle się powtarzał. Niech ludzie w końcu sami na to wpadną, nie podpowiadajmy, ile można?!
Wystarczy, że co kilka podstron piszemy ciągle o tym samym.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186699  autor: kazik20
 26 sty 2025, 19:25
Są już pierwsze ofiary braku GB po doładowaniu dowolnym kanałem. :smt005
Gość stracił 50zł na transfer płatny. Brawo ORANGE - takie rzeczy tylko u pomarańczki.

Myślę, że kto nie zaglądał na regulaminy czy fora telekom ten jest w wielkim szoku jak wielce oferta podupadła przez ostatni rok. :? ...i pewno zmieniać się nie przestanie nadal w szybkim tempie.

Moi znajomi i rodzice seniorzy także nie dowierzają w te całą sytuację, że jak tak można było zrobić ze strony operatora.
 #1186700  autor: OrangowyN
 26 sty 2025, 19:40
Informacja dla tych którzy ciagle są jeszcze na starej taryfie za 25 zł.
Wszystko zostało zrobione na numerze OFnK 25 zł na którym od początku (całe lata używany jako główny numer telefonu) nie było robione z poniższymi promocjami nic. Tylko opłacane co miesiąc po 25 zł.

Po kolei:
Rejestracja do 2400 GB - info, ze wymaga opłat 40 Zł. Brak bonusu.
Włączenie cykliczne pakietu za 35 zł - zaraz się aktywował. Następne 35 zł zostanie pobrane dopiero pod koniec marca bo zsumowała się pozostałość dni z niedawno odnowionego pakietu (jeszcze za 25 zł).
Rejestracja do promocji 4800 gb - po kilku minutach info ze rejestracja udana. Weszło 400 GB.
Rejestracja do promocji 5400 gb - po minucie info ze rejestracja udana. Weszło 450 GB

Moim zdaniem warto płacić co miesiąc 4 zł więcej i jednak skorzystać z promocji.
Prawdopodobnie po zmianach nie będzie można już ich włączyć przy comiesięcznej opłacie 35 zł, tak jak już się nie da włączyć promocji 2400 gb która już wymaga 40 zł co Miesiąc; jak wynika z SMS zwrotnego Orange.

Podsumowanie
Za niecały miesiąc Orange przeniósł by automatycznie do oferty za 31 zł i dał tylko 15 GB.
Sam włączyłem o 4 zł droższa ofertę za 35 zł i (jeszcze na starych warunkach) Orange dał 925 GB - to jest ponad 60 razy więcej.
Ponieważ zdążyłem zarejestrować się jeszcze na starych regulaminach to co miesiąc teraz (przez rok) będzie 475 gb za 35 zł a nie 15 gb za 31 zł - tylko 4 zł drożej co miesiąc i 460 gb więcej od tego co teraz orange da starym użytkownikom starej podstawowej taryfy OFnK - regulaminy (ze starymi cenami i paczkami danych jakie Orange dawał w tej cenie) obowiązują jeszcze przez najbliższy tydzień.
 #1186712  autor: zulu144dwa
 26 sty 2025, 23:57
OrangowyN a NL cykliczne na próbę z 75GB i 100GB mogą dać łącznie +62 dni i + 2375GB
Bez spacji nadal po
SMS 2400GB na 811
mamy:
Zarejestrowales sie juz do promocji 2400 GB za darmo. Ostatni krok, ktory musisz zrobic, aby dostac pierwsza paczke 200 GB to wlaczyc usluge Rozmowy, SMS-y, MMS-y bez limitu + pakiet GB (cykliczna) na 31 dni za 35 zl lub jesli jest aktywna to zaczekac i przy kolejnym odnowieniu dostaniesz bonus.

---
 #1186722  autor: mungo
 27 sty 2025, 12:01
OrangowyN pisze:
26 sty 2025, 19:40
Informacja dla tych którzy ciagle są jeszcze na starej taryfie za 25 zł.
Wszystko zostało zrobione na numerze OFnK 25 zł na którym od początku (całe lata używany jako główny numer telefonu) nie było robione z poniższymi promocjami nic. Tylko opłacane co miesiąc po 25 zł.

Po kolei:
Rejestracja do 2400 GB - info, ze wymaga opłat 40 Zł. Brak bonusu.
Włączenie cykliczne pakietu za 35 zł - zaraz się aktywował. Następne 35 zł zostanie pobrane dopiero pod koniec marca bo zsumowała się pozostałość dni z niedawno odnowionego pakietu (jeszcze za 25 zł).
Rejestracja do promocji 4800 gb - po kilku minutach info ze rejestracja udana. Weszło 400 GB.
Rejestracja do promocji 5400 gb - po minucie info ze rejestracja udana. Weszło 450 GB

Moim zdaniem warto płacić co miesiąc 4 zł więcej i jednak skorzystać z promocji.
Prawdopodobnie po zmianach nie będzie można już ich włączyć przy comiesięcznej opłacie 35 zł, tak jak już się nie da włączyć promocji 2400 gb która już wymaga 40 zł co Miesiąc; jak wynika z SMS zwrotnego Orange.

Podsumowanie
Za niecały miesiąc Orange przeniósł by automatycznie do oferty za 31 zł i dał tylko 15 GB.
Sam włączyłem o 4 zł droższa ofertę za 35 zł i (jeszcze na starych warunkach) Orange dał 925 GB - to jest ponad 60 razy więcej.
Ponieważ zdążyłem zarejestrować się jeszcze na starych regulaminach to co miesiąc teraz (przez rok) będzie 475 gb za 35 zł a nie 15 gb za 31 zł - tylko 4 zł drożej co miesiąc i 460 gb więcej od tego co teraz orange da starym użytkownikom starej podstawowej taryfy OFnK - regulaminy (ze starymi cenami i paczkami danych jakie Orange dawał w tej cenie) obowiązują jeszcze przez najbliższy tydzień.
Do indywidualnej oceny każdego użytkownika, czy warto dopłacać Orange nawet te 4zł/msc za te tysiące GB nie do przejedzenia... W ofercie za 25zł raczej są ludzie, którzy mają zachomikowane GB jeszcze z czasów +1GB za każde odnowienie, a i tak nie zużywali tych wszystkich GB. Kto potrzebował tych setek GB, które rozdaje Orange, już teraz siedział na wyższych opcjach niż 25zł. Jak ktoś śpi na GB, to moim zdaniem nie ma co się jeszcze wiązać w dodatkowe setki GB, które będą się odkładać do niewiadomo kiedy i tylko przywiązywać klienta do pozostania w coraz mniej korzystnej ofercie. Lepiej się zastanowić czy po podwyżce do 31zł już nie warto poszukać tańszych ofert. Ewentualnie siedzieć na najtańszej ofercie i przejadać zachomikowane GB.
 #1186724  autor: darekka
 27 sty 2025, 12:54
jurek7806 pisze:
27 sty 2025, 09:12
Doładowałem wczoraj 2 numery po 5 zł i na każdy wpadło mi po 15 GB. 5 dni wcześniej było tylko 5 GB. Sprawdźcie sobie.
coś moze być w temacie, bo dziś dostałem powiadomienie z apki, ze za każde doładowanie w apce dostanę od nich 10GB

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1186727  autor: MariuszY
 27 sty 2025, 13:16
mungo pisze:
27 sty 2025, 12:01
Jak ktoś śpi na GB, to moim zdaniem nie ma co się jeszcze wiązać w dodatkowe setki GB, które będą się odkładać do niewiadomo kiedy i tylko przywiązywać klienta do pozostania w coraz mniej korzystnej ofercie. Lepiej się zastanowić czy po podwyżce do 31zł już nie warto poszukać tańszych ofert. Ewentualnie siedzieć na najtańszej ofercie i przejadać zachomikowane GB.
Tutaj pełna zgoda :) Podbijanie liczby gigabajtów w pakiecie z usługą NL to jedynie sztuczka (często skuteczna) przywiązywania klientów do tej "jedynie słusznej" oferty, która oprócz hojnie dodawanych GB, w każdym roku traci coś ze swej atrakcyjności. Dopóki uzyskanie setek/tysięcy GB na nowym starterze lub przeniesionym numerze będzie relatywnie tanie, dopłacanie choćby złotówki więcej za coś czego się nie zużywa, a utrzymanie czego jest coraz droższe nie ma ekonomicznego sensu.
Zawsze bawią mnie posty "samochwałki" ("ile to TB mam na koncie"), bo sam w pewnym momencie, całkiem niedawno dałem się w tę zabawę wciągnąć. Teraz kiedy metody taniego wydłużania tych środków się kończą dostrzegam własną krótkowzroczność. Lepiej spokojnie skonsumować lwią część zapasów niż na siłę gromadzić ich jeszcze więcej.
Orange wraz z najnowszymi zmianami nauczyło mnie, że skoro wielokrotnie taniej mogę pozyskać nowe GB niż je później utrzymać to korzystanie z coraz droższych NL nie ma sensu.
 #1186730  autor: forum_tg
 27 sty 2025, 14:08
MariuszY pisze:
27 sty 2025, 13:16
Dopóki uzyskanie setek/tysięcy GB na nowym starterze lub przeniesionym numerze będzie relatywnie tanie, dopłacanie choćby złotówki więcej za coś czego się nie zużywa, a utrzymanie czego jest coraz droższe nie ma ekonomicznego sensu.
Zawsze bawią mnie posty "samochwałki" ("ile to TB mam na koncie"), bo sam w pewnym momencie, całkiem niedawno dałem się w tę zabawę wciągnąć. Teraz kiedy metody taniego wydłużania tych środków się kończą dostrzegam własną krótkowzroczność. Lepiej spokojnie skonsumować lwią część zapasów niż na siłę gromadzić ich jeszcze więcej.
Każdy powinien indywidualnie ocenić swoje potrzeby. Jeżeli ktoś zużywa 100-200 GB miesięcznie to dziesiątki TB to faktycznie przesada, ale jeżeli ktoś zużywa znacznie więcej, nie może ryzykować, że "niedługo" nie będzie jakiejś promocji na kolejne TB.
Sam korzystam z kilku kart, ale mam dwie z dużą ilością GB, w jednej jest NL który sobie pyka i dokłada miesięcznie dane z promocji pomarańczowych oraz jedna z ok 4 TB gdzie są dane za doładowania konta i promocje które się tam sumowały. Jeżeli mam NL z X zł i dostawać prawie nic, a mogę za x+5 zł otrzymywać kolejne dane które zużyje, to wolę opcje nr dwa. Jasne, że jest drożej, ale to automat, dane wpadają i się nie zastanawiam czy jak zużyje dużo to potem będę się zastanawiał co teraz zrobić.
A gdy mogę to oczywiście korzystam z promocji żeby jak najwięcej "darmowych" danych. Ale muszę podkreślić że nie chce mi się nie wiadomo jak dużo kart przenosił do pomarańczowych.

P.S.
zawsze w szufladzie mam dwie karty NJU z możliwością 300 GB za max 29 zł. Utrzymanie: prawie nic na kilka miesięcy. Ja wysyłam smsa raz na 3-4 miesiąca, żeby na fakturze coś wskoczyło.
 #1186737  autor: zulu144dwa
 27 sty 2025, 16:20
Nawet zgadzam się częściowo ze chomikowanie GB bez zastanowienia w jaki tani sposób z nich się skorzysta jest pułapką.
Przykładowo na karcie której screeny umieściłem w poście viewtopic.php?p=1186652#p1186652 pozostała możliwość aktywacji 8 NL na próbę.
Jak mieli wygasić 2400GB, 4800GB,5400Gb to przeniosłem numer i wykorzystałem cykliczny NL na próbę z 25 GB.
Jak dowiedziałem się, że można otrzymać jednocześnie 450GB i 650GB to poszedł cykliczny na próbę ze 100GB.
Pozostałe 8 na próbę będę wykorzystywał jak skończą się GB za doładowanie. Przypuszczam, że przyszłe darmowe NL powinny utrzymać GB w NL bez kosztów.
Testowanie i sprawdzanie trochę kosztuje, ale jak zna się dobrze własności usług, promocji regulaminowe i nie opisane regulaminowo nie będzie się za dużo przepłacało w porównaniu do nowych startówek.
Przy dużym zużyciu GB wspomaganie się nowymi startówkami lub przeniesionymi numerami niezależnie od operatora zawsze najtaniej wychodzi.

---
 #1186741  autor: OrangowyN
 27 sty 2025, 17:22
To mój podstawowy numer do rozmów za który i tak płaciłem do tej pory za No limit 25 zł t
Za doładowania mam jeszcze na teraz 160 gb z ostatnich doładowań po 5 zł, które zejdą jeszcze w lutym i uzbierane 3 tb na koncie głównym.
Bywało ze internet za doładowania schodził cały i brany był zapas z konta głównego które teraz już nie rośnie za lata stażu

Albo płace 31 zł i przy moim zużyciu internetu 200 gb na miesiąc te 15 gb jakie da mi Orange za 31 zł mogę sobie (autocenzura) i wyzerować po roku zapas Internetu. Co jednak po roku?

Mogę płacić za podstawowy numer 4 zł wiecej i dostawać 475 gb co miesiąc

Utrzymanie na stałe numeru z No limit rozmowami i tak kosztuje teraz około 30 zł

Natomiast odpłatne utrzymywanie terabajtów na nieużywanej karcie też nie ma moim zdaniem już sensu w 2025 roku.
Potrzebujesz około pół terabajta na miesiąc to w plusie dostaniesz tyle za 15 zł wliczając w to 5 zł za starter, a jak masz starter to kosztuje to tylko 10 zł
Wada jest ze trzeba drugi telefon do tethering albo routerek Lte, ewentualnie mieć smartfon na dwa sloty sim
  • Strona 639 z 652
  • 1
  • 637
  • 638
  • 639
  • 640
  • 641
  • 652
  • 1
  • 637
  • 638
  • 639