• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1183482  autor: rymi
 01 gru 2024, 15:36
Mam już jeden numer na kartę który co miesiąc sam się przedłuża na wychodzące o 31 dni - jest to numer przeniesiony w grudniu 2022 z Play do Orange, aby uzyskać RWK i mieć kilka GB zapasowych w razie awarii mojego podstawowego mobilnego netu.

Numer w Mój Orange ma 0 zł na koncie i nie ma dni na wychodzące od dawna. Ale ma ciągle dni na odbieranie [kilka dni temu było 4 czy 5 dni jeszcze].

Dziś się zalogowałem i znowu jest "Odbieraj przez: 31 dni"

Jak się pozbyć tego numeru? Mam już następny numer który w grudniu się skończy [co grudzień przenoszę numer z Play, aby mieć RWK i kilka GB zapasowych - w tamtym roku miałem 102GB, a w tym roku zapowiada się, że będę miał już ponad 1000 po przeniesieniu] i chciałbym je zdeaktywować na 100% i pozbyć się ich z "Mój Orange" tak jak zawsze to było od lat [już 4 czy 5 lat tak przenoszę w grudniu i tamtych starych nic nie musiałem robić i znikały].
 #1183483  autor: KC-KARLOS
 01 gru 2024, 15:41
rymi: jedynym skutecznym - ale z zamrożeniem kasy na określony czas - sposobem to przejście np. do nju komórkowego i od razu anulowanie subskrypcji (rezygnacja w ciągu 14 dni od migracji powoduje natychmiastową dezaktywację numeru).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1183485  autor: KC-KARLOS
 01 gru 2024, 15:54
artur912: jeśli już to w nju na kartę - 31 dni wychodzących, w tym 93 dni przychodzących.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1183501  autor: neotele
 01 gru 2024, 19:46
rymi:
Miałem trochę podobną sytuację. Po zakończeniu okresu ważności na poł. przychodzące i 0 zł na koncie, też mi się przedłużało w sumie o kilkadziesiąt dni (choć nie pamiętam dokładnie o ile), aż w końcu, numer został usunięty z MO.
To moja spekulacja, ale być może dodają obecnie 30+ dni, przez które w standardowej sytuacji po końcu ważności na poł. przychodzące, numer jest ciągle w puli Orange i możesz go odzyskać.

Spróbowałbym porozmawiać z konsultantem, przedstawić sprawę i prosić o ręczą dezaktywację numeru.

W MO możesz mieć zarówno aktywny numer jak i ten "stary", który kiedyś w końcu powinien zostać wyłączony, więc stresu nie ma.
 #1183847  autor: rymi
 07 gru 2024, 12:15
Dzięki za podpowiedzi - jeszcze w tym dziale znalazłem sposób z Orange Flex i go użyłem :-) Numer zniknął z Mój Orange i po użyciu kodu EMPIKFLEX [co ciekawe jeszcze zadziałał wczoraj choć promka była do 1 grudnia] byłem we Flex, a dziś odstąpiłem od umowy w ciągu obowiązujących prawem 14 dni i środki mi zwrócono :-)
 #1183869  autor: KC-KARLOS
 07 gru 2024, 23:01
Pisałem o tym w drugim poście tego wątku - rezygnacja z numeru Flex / nju subskrypcja w ciągu 14 dni = zwrot 100% zapłaconej kwoty i natychmiastowa dezaktywacja numeru. Karta wylogowuje się z sieci Orange w ciągu 5 minut.