Rav-X pisze: ↑24 mar 2023, 21:21
Witam. Czy ktoś się spotkał z problem przeniesienia numeru z T-Mobile na kartę do Heyah01 subskrypcja? Pisałem na czacie T-Mobile i powiedziano mi, że nie ma takiej możliwości, po mimo takiej opcji na stronie Heyah. Jak w nią kliknę to pojawia się informacja: "Brak ofert dla numeru 123456789 (tu widnieje mój nr.).
Orientuje się ktoś w tym temacie?
Prawdopodobnie czasowo wyłączyli taką możliwość (pomimo, że na ich stronie dalej widnieje sprzeczna informacja, o możliwości migracji z T-Mobile i Heyah na kartę do oferty subskrypcyjnej), bo system błędnie migruje numery z T-Mobile i Heyah na kartę do Heyah 01. Migracja ma trwać niby maksymalnie kilka minut, a potem są kwiatki... Brak możliwości dodania numeru do aplikacji Moja Heyah, usługi niby działają tzn. internet jakiś tam jest, dzwonić i SMS-ować możemy, ale nic na swoim koncie nie sprawdzimy, a numer dalej w ich systemie wisi jako w trakcie aktywacji i trwa to dniami, pomoc techniczna sama nie ogarnia własnej usługi, tworzą zgłoszenie, którego nie potrafią rozwiązać, po kilkunastu dniach dostajemy SMS'a o rozwiązaniu problemu i... dalej nie działa

Tak samo przy przenoszeniu numeru od innego operatora, to czysta ruletka, albo będzie wszystko dobrze, albo i nie. Pierwszy numer przeniesiony do H01 w ofercie z 20GB internetu za 19.99 zł bez problemu, następny przeniesiony do oferty z 40GB internetu za 29.99 zł problemy już na starcie. Po zabraniu numeru z Plusa karta sim pokazuje "Brak sieci", w aplikacji od ponad 24h "W trakcie aktywacji". Zgłoszenie zostało przyjęte, planowane rozwiązanie problemu wyznaczone do końca dzisiejszego dnia (ale coś mi się nie chce w to wierzyć). Dodam, że przy próbie przeniesienia tego numeru do T-Mobile też są cyrki (oczywiście musimy na około przenieść na minimum 48h numer z H01 do innego operatora po tym czasie udać się do salonu T-Mobile i przenieść numer) próba przeniesienia numeru już na etapie wysłania wniosku kończy się niepowodzeniem, komunikat z systemu: "Numer należy do sieci T-Mobile". Pomimo zabrania na chwilę numeru z H01 do innej sieci system T-Mobile dalej trzyma numer w subskrypcji, tylko jako numer nieaktywny, obsługa salonu ma rozłożone ręce, bo z oferty subskrypcyjnej nie da się przenieść numeru do żadnej innej oferty T-M, a więc znowu walka z działem technicznym (który nie umie tego naprawić) i takie błędne koło.
Troszkę się rozpisałem. Odpowiadając na Twoje pytanie:
Zaloguj się w sklepie H01 kontem z T-Mobile (czyli tym którym jesteś zalogowany w aplikacji Mój T-Mobile i na którym masz dodany numer, który usiłujesz przenieść) po zalogowaniu na stronie H01 > Moje konto > Tutaj powinien wyskoczyć numer, który masz dodany na koncie w aplikacji Mój T-Mobile > kliknij na ten numer > strona przeniesie Cię do procesu migracji tego numeru do H01 > jeżeli wyskoczy komunikat, o którym sam wspomniałeś "Brak ofert dla numeru xxx xxx xxx", to prawdopodobnie numer niedawno dodałeś do aplikacji i system go jeszcze "przetwarza", jeżeli minęło kilka dni i dalej nie pozwala Ci go przenieść dając komunikat ten powyżej, to bardzo prawdopodobne, że wyłączyli opcję migracji, o czym napisałem na początku i nie dziwi mnie to. H01 jest po prostu bardzo zaniedbana i niedopracowana nawet w tym, co teoretycznie ma działać dobrze... Dodam, że w ostatnim czasie zaktualizowano troszkę stronę (zakładkę "Pytania i odpowiedzi") i przywrócono ofertę za 19.99 zł, więc może w niedalekim czasie coś się ruszy. Oferta ma potencjał, ale jest strasznie zaniedbana przez T-Mobile, przez co na chwilę obecną szkoda na to nerwów.