• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1096770  autor: TomekErek
 06 cze 2020, 21:03
Remington pisze:
06 cze 2020, 16:40
TomekErek pisze:
06 cze 2020, 14:01
Mi kiedys odrzucili wniosek (...) tlumaczyli,ze w Play mam taryfe DATA (czyli typowo internetowa)
Przecież to jakaś bzdura, nie ma co szerzyć fake newsa.
To nie fake news. Najpierw dostalem smsa, ze wniosek o przeniesienie zostal odrzucony bez dalszych wyjasnien. Udalem sie wiec do salonu, w ktorym zlozylem wniosek i uslyszalem od pracownika dlaczego sie nie udalo.

I jak napisalem - odwiedzilem wtedy T-Mobile i tam przeniesienie do taryfy glosowej poszlo bez zadnego problemu.

Czemu Plus nie przyjal mojego numeru "internetowego"? Nie mam pojecia...

Jesli ktos nie wierzy to niech kupi starter netowy play, zlozy wniosek MNP do plusa na karte i sam sie przekona czy mu sie uda :D
 #1096775  autor: Remington
 06 cze 2020, 21:41
Bezdyskusyjnie fake’m jest rzekoma odmowa przeniesienia z powodu migracji DATA->VOICE. Przyczyna odrzucenia musiała być zupełnie inna, jedna spośród:
1. Odmowa po stronie systemu UKE (błędy techniczne, niedostępność systemu itp.)
2. Odmowa po stronie Play*
3. Błąd systemu (Plusa, UKE lub Playa)

* wśród możliwych przyczyn ze strony dawcy nie ma wspomnianej przez @Karlos20 chęci przetrzymania numeru, są wyłącznie:
1 E03: Niezgodne dane rejestracyjne
2 E03: Numer nieaktywny
3 Abonent zrezygnował z usługi przeniesienia numeru
4 E03: Niewłaściwy typ kontraktu
6 E03: Data rozwiązania umowy w trybie DAY wypada później niż data rozwiązania
umowy w trybie END
7 E03: Numer nie należy do Dawcy
8 E03: Wyznaczona Umowna Data realizacji Przeniesienia Numeru przekracza 120 dni kalendarzowych.
9 Tryb reklamacyjny: Numer nie został przekazany od PT, który o niego wnioskuje.
 #1096793  autor: 24bis24
 07 cze 2020, 07:25
TomekErek pisze:
06 cze 2020, 15:20
Napisalem wczesniej, ze chcialem
przejsc do plusa na kartę - w sieci plus sa takie taryfy jak np. "elastyczna na kartę" czy "prosto na kartę" i o tego typu taryfie GŁOSOWEJ (czyli po angielsku taryfie VOICE) a nie internetowej była mowa.
Podpisując wniosek o przeniesienie numeru z innej sieci składasz podpis, że zapoznałeś się z regulaminem. Wnioskuję, że chciałeś przenieść numer do taryfy Prosto na kartę co ze względów oczywistych było niemożliwe obsługa też nie czytała regulaminu i tak namieszała w systemie, że nastąpił błąd i został wniosek odrzucony. Dalej żyjesz w przekonaniu, że z DATA na VOICE w Plus
nie da rady a wystarczyło przeczytać tylko regulamin :D

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #1096825  autor: davvid
 07 cze 2020, 17:06
Kiedyś poszedłem do Playa uaktualnić dane, bo planowałem przenieść do Orange numer 'data'. Arogancka baba z Playa mówiła ''po co mam panu to robić jak i tak nie da się przenieść numeru który jest w taryfie internetowej''. Ja w szoku :shock: Poszedłem do innego salonu. Gość mówi, że ''teoretycznie nie ma takiej możliwości, ale powinno się dać'' :mrgreen: . No i się dało, ale do dziś nie rozumiem. Akcja działa się w wakacje 2019. Możliwe że wcześniej rzeczywiście nie było możliwości przenosin? :smt017
 #1096827  autor: Remington
 07 cze 2020, 17:19
Specyfikacja pochodzi z 2015 roku, więc owo "wcześniej" musiałoby być najpóźniej w 2017/2018 gdy ją wdrożono.

Przyczyna była prozaiczna - niepotrzebnie im mówiłeś, że to numer data. Słysząc to zakute łby (trudno ująć mi to bardziej dyplomatycznie) nie potrafiły pojąć, że przenosi się numer, a nie powiązaną z nim umowę.