Policzyłem tak na szybko (poprawcie mnie jakby coś było nie tak, jestem beznadziejny z matmy nad czym boleję bardzo). Żeby pakiet MMS-ów się zwrócił trzeba wysłać co najmniej 27 MMS-ów miesięcznie (27 z 0,19= 5 zł 13 gr).
Jeżeli chodzi o roaming to w najtańszym pakiecie 500 MB za 11 zł wychodzi 22 zł 53 gr za 1 GB. W pakiecie 1 GB za 20 zł wiadomo. W przypadku najdroższego pakietu 1 GB za 16 zł 67 gr.
Według mnie to atrakcyjna oferta dla osób które potrzebują max kilka GB, szczególnie na zachodzie Europy. O ile przykładowo obecnie na Słowacji 4ka oferuje 1 GB za 2 € tak holenderska Lycamobile chce za 500 MB 5 € a za 3 GB (1 GB podstawa + 2 GB bonus) 10 €. Na krótki wyjazd za granicę nie ma sensu kupować lokalnej karty SIM.
Jeżeli ktoś lubi kombinować to chyba najlepiej opłaci mu się kupno Formuly Unlimited w której ma już 500 MB a dodatkowo pakiet 1,56 GB limitu roamingowego rozliczany jest 7 zł 32 gr za 1 GB. Można jeszcze dokupić pakiet 10 za 5 który obniży cenę o połowę (internet/połączenia wychodzące są rozliczane z konta promocyjnego jeżeli coś na nim jest, przychodzące zawsze z konta głównego). W sumie nieważne czy mamy jeszcze limit roamingowy czy nie to cena obniżona o połowę wciąż jest atrakcyjniejsza w porównaniu do standardowych pakietów.