• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1001716  autor: kamilsyga19
 02 lip 2018, 08:59
Witam. Potrzebuje taki prepaid w którym konto będzie ważne przez rok a wykupiony internet nie będzie przepadał po miesiącu. Potrzebuje taką kartę wsadzić do urządzenia lokalizatora GPS. Doładowałbym sobie taką kartę raz na rok powiedzmy za 30 zł, karta ważna byłaby tyle ważna a myślę, że transfer GPRS za 30 zł to spokojnie mi starczy na kilka miesięcy, żeby lokalizować samochód czy motor. Co będziecie?
 #1001724  autor: Remington
 02 lip 2018, 09:25
Trzeba pamiętać, że w OdNowa taktowanie jest co 500 kB, a każde przełączenie sieci nawiązuje nową sesję. Dane więc schodzą z pakietu dużo szybciej niż są faktycznie zużywane.

Alternatywy to Virgin Freemium (za darmo, trzeba tylko pamiętać o odnowieniu pakietu po 6 mies.), BDI Aero 2 z pakietem 500MB za 2 zł/mies. (można kupić jednocześnie 5 na zapas), albo Plus/Plush z jakimś pakietem za 5 zł/mies.
 #1001726  autor: t r o i p
 02 lip 2018, 09:34
Do lokalizatora gps powinna Ci wystarczyć darmowa taryfa Freemium, w Virgin Mobile.
Co miesiąc dostajesz w niej za darmo :
30 minut
30 SMS-ów
300 MB
Jakby 300 MB było za mało, to możesz sobie dokupić 1 GB za 2 PLN.
Internet we Freemium jest rozliczany co 5 KB
Taryfa jest cykliczna i trwa 6 miesięcy
Co 6 miesięcy wystarczy kodem czy z poziomu aplikacji odnowić taryfę Freemium.
Freemium posiada lejek 32 Kbps
To chyba najlepsza opcja.

Remington ma rację, internet w taryfie OdNowa jest rozliczany co 500 KB
Więc dość szybko schodzi.

Dictum sapienti sat est.
 #1001736  autor: kamilsyga19
 02 lip 2018, 11:06
Czyli w Virgin wystarczy, że np doładuje sobie jednorazowo za 20 zł i mam rok ważności konta i co miesiąc dostajesz za darmo, 30 minut,30 SMS-ów,300 MB a jak braknie to za 2 zł dokupuje 1 GB?

A mogę aplikację Virgin mogę zainstalować na telefon z T-Mobile? Bo nie chce mi się wyciągać za każdym razem kartę sim z lokalizatora i sprawdzać ile tam jest kasy na koncie i transferu.
 #1001737  autor: t r o i p
 02 lip 2018, 11:11
Tak możesz apkę zainstalować na dowolnym urządzeniu.
Co więcej Freemium w Virgin działa zupełnie za darmo, nie musisz doładowywać konta,
No chyba że, ze względu na ten1 GB internetu.
Wtedy musisz mieć środki na koncie żeby go wykupić.
Każda aktywacja taryfy freemium przedłuża ważność konta o rok. przypomnę, że taryfa trwa 6 miesięcy i nie jest cykliczna, po 6 miesiącach wyłączy się i trzeba ją ponownie aktywować. Natomiast pakiet 30 minut
30 SMS-ów i 300 MB jest cykliczny i będzie sam się odnawiać co miesiąc dopóki trwa Freemium.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2018, 11:51 przez t r o i p, łącznie zmieniany 1 raz.

Dictum sapienti sat est.
 #1001748  autor: rudymax
 02 lip 2018, 12:09
Każda aktywacja taryfy freemium przedłuża ważność konta o rok. przypomnę, że taryfa trwa 6 miesięcy i nie jest cykliczna
Tak dla ścisłości. Freemium to nie taryfa, tylko nazwa pakietu. Poza tym drobiazgiem wszystko się zgadza. Należy dodać, że zapis o wydłużaniu ważności konta o rok przy aktywacji pakietu freemium został wycofany z regulaminu, ale nadal działa.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2018, 12:18 przez rudymax, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1001756  autor: rudymax
 02 lip 2018, 12:21
grzesio0401 pisze:Właśnie też się noszę z zamiarem zakupu lokalizatora. Mam pytanie czy teoretycznie do takiego lokalizatora wystarczyłby lejek 32kb/s z wrodzinie jest 2 lata ważności konta więc na długo moznaby zapomnieć.
Nie wiem czy tam obecnie jest lejek, Kiedyś używałem, to nie było.
 #1001776  autor: kowal2200
 02 lip 2018, 13:36
grzesio0401 pisze:Właśnie też się noszę z zamiarem zakupu lokalizatora. Mam pytanie czy teoretycznie do takiego lokalizatora wystarczyłby lejek 32kb/s z wrodzinie jest 2 lata ważności konta więc na długo moznaby zapomnieć.
Korzystam z Freemium w lokalizatorze od ponad roku i zdarzyło mi się zapomnieć przedłużyć taryfę i przez ten czas korzystałem z lejka, nawet tego nie odczuwając, pakiety i tak chodziły. Chyba najlepsza taryfa do takich zastosowań. Przedłużam oczywiście przez WWW nie bawiąc się w wyciąganie karty. Lokalizator zużywa ok 100 MB/m-c. Przydają się w niej darmowe SMS-y do sterowania lub konfiguracji lokalizatora bo czasami "zapomni" że ma raportować.
 #1002060  autor: kamilsyga19
 04 lip 2018, 08:13
Patrze na ten Virgin i to chyba jest najlepsza oferta w PL na tą chwilę. Koleżanka przedłuża umowę w T-mobile ( a raczej już jej nie przedłuży ;) ) i w porównaniu do tego co jest tutaj to jakiś dramat.

https://virginmobile.pl/oferty/karta/przenosze-numer

Nie mogę tylko znaleźć tutaj ceny MMS'a - bo chyba za darmo nie są. W cenniku też nie ma ile kosztuje mms.