• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1000872  autor: bolek2004
 27 cze 2018, 10:57
Mam teraz formuła play na kartę z pakietem sms za 7zł i trochę netu uzbierane co fajnie się za te 7zł co miesiąc przedłuża, ale jednak wysyłam trochę mmsów, no oczywiście w taryfach czysto playowych nie ma takiej możliwości w ramach pakietu.
Nie wiem czy w ogóle znajdę coś takiego ale może w którejś sieci będzie żeby mieć nielimitowane smsy/mmsy na 30 dni, do tego jakiś pakiet netu? Czy to jest nierealne? Numer bez problemu mogę przenieść.
 #1000887  autor: Niezgodna7
 27 cze 2018, 11:26
Na szybko:
nju
9zl sms mms
9zl 9gb.
Jednak zmieniac siec, to chyba nie warto.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #1000891  autor: bolek2004
 27 cze 2018, 11:30
W plushu teraz znalazłem w tej najnowszej taryfie z bonusami netu za doładowanie. Za 10zł doładowania dostajemy 1gb i z tych 10zł można chyba? wykupić pakiet nielimitowanych smsów/mmsów do wszystkich.
Zadziała tak jaka myślę? Jest tam rwk?
Czy doładowując raz za 20zł czyi 3gb i za miesiąc 1gb transfer można zsumować?
 #1000899  autor: TomLee
 27 cze 2018, 11:40
Przy telefonie z dualsim można pożonglować ofertami. Zależy ile internetu potrzeba. Obecnie w Play można włączyć darmowy internet na lato do 30.09.
 #1000900  autor: bolek2004
 27 cze 2018, 11:43
Mam duala bo w jednym slocie mam rozmowy z zm, do drugiego potrzebuje nielimitowanych smsów/mmsów i trochę neta, myślę że od biedy 1gb by starczyło.
Formuła sms jest idealna, ale brak mmsów zaczyna mnie drażnić. Chociaż widzę że chyba nic innego nie znajdę.
 #1000904  autor: BobbyPeru
 27 cze 2018, 11:56
W a2mobile masz za 9,90 niewyczerpalne sms/mms na 31 dni, samosięodnawiające.
Ale tam wtedy chyba nie ma nic netu (ewentualnie jest darmowy transfer do sieci tzw. społecznościowych) a poza pakietem 4gr/MB.
 #1000933  autor: KC-KARLOS
 27 cze 2018, 13:45
Przypomnę, że za doładowanie poprzez FB Playa można dostać 15% kwoty doładowania na konto promocyjne, idealne na MMSy. Przykład: 7 zł zasilenia to 1,05 zł na promocyjne.
Można dokupić pakiet 10 za 5 i mieć więcej MMSów rozliczanych z konta promo.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1000934  autor: bolek2004
 27 cze 2018, 13:53
Wiem o tym ale to za mało miesięcznie na mmsy, dlatego szukam coś innego.
Odpowie ktoś z tym plushem?
Tyle co widzę że 1gr musi być na koncie żeby korzystać z netu więc trzeba mieć jakieś złotówki jeszcze oprócz 10zł na pakiet.
 #1000936  autor: KC-KARLOS
 27 cze 2018, 14:06
a2mobile wydaje się bezkonkurencyjne, ale brak pakietu netowego. Dokupienie wersji "wiadomości+net" to zwiększenie kosztów do 14,90.

W Plusie/Plush net działa przy stanie od 0,01 zł. a2mobile nie ma takiego wymogu.
Plush jest najeżony promocjami, bo za zasilenia dostaje się neta jako osobny pakiet, który jest ważny 30 dni (najniższe doładowania są akurat w tej kwestii opłacalne). Zamiast pakietu ze wszystkim, jest wszystko osobno. Za dodatkowe 10 zł jest pakiet z SMS/MMS.
MB/GB mają osobną ważność, nie kumulują się.
Do tego zalecam przed doładowaniem włączyć promocję z RWK, żeby nie być zdziwionym szybką blokadą wychodzących.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1000953  autor: Archi334
 27 cze 2018, 16:03
Jesli chcesz tanio nielimiotwane smsy mmsy i no limit przenies sie do plusha ale nie tej najnowszej taryfy z pakietami za doladowanie a starszej z pakietami internetu przy aktywacji pakietu. Najpierw dostaniesz 3miesiace po tanszej cenie 12.5zl za no limit a pozniej trzeba poczekac na promocje doladowan(jest kilka razy w ciagu roku). Wtedy przez internet doladowujesz 4x np 40zl dostajesz piate doladowanie gratis + 100% do kazdego doladowania NA KONTO GLOWNE (oprocz ostatniego ktore bylo gratis). Tym sposobem wydajac raz na doladowania 160zl dostajesz ponad rok bez limitu po ~12zl
 #1000963  autor: Archi334
 27 cze 2018, 17:07
Patryk7588 pisze:Obydwie promocje działają na tej samej taryfie: Nowy Plush.
Tak ale o ile wybierzesz opcje z pakietem internetu przy doladowaniu to przy skorzystaniu z promocji o ktorej pisalem dostaniesz net tylko na poczatku. Pozniej dostaniesz no limit ale juz bez internetu...a waznosc pakietu neta szybko sie skonczy.
 #1001015  autor: KC-KARLOS
 27 cze 2018, 22:01
Plush gdyby miał opcję skumulowania niewykorzystanych MB/GB (akurat z doładowań) oraz ustalenia nowej daty ważności tych środków, byłby niezłą alternatywą od Play.
Niestety, Plus ma rodem ze skansenu mało korzystną dla użytkownika platformę billingową, która każdy pakiet traktuje osobno, z wyłączeniem konta głównego. Kto zgapi terminy, nie zrozumie kolejności rozliczania pakietów oraz przypadkiem zjedzie do salda 0,00, zdziwi się mocno, jak net przestanie działać na numerze.
I przypominam o włączeniu RWK i/lub 5-go doładowania przed zasileniem konta, co dadzą pakiety ważne 30 dni, skoro doładowanie za 10 zł to zaledwie 7 dni wychodzących (zgodnie z cennikiem).