• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #92673  autor: Tolekcacek
 06 sie 2006, 20:24
Witam wszystkich forumowiczów:)
Mam pytanie odnośnie Sagema my401x, a konkretniej o jego odtwarzanie dźwięku. Chodzi o to, że przy dłuższej zabawie dźwiękami, czytaj słuchaniu dzwonków telefon wraca do głównego menu. Nie dzieje się tak podczas dzwonienia, tyko, jak mówie, podczas zabawy w menu mulitmediami, oraz przy wybieraniu dzwonka w ustawieniach :). Telefon ma simlocka na plus-a, jest praktycznie nowy, nigdy się nie zawiesił
P.S. Daje do ściągnięcia dzwonek pakito-living on video mojego autorstwa, zrobiony programem Wave pad-
Format PCM, 22khz, 16bit (wyższej jakości khz tel już nie odtwarza), obniżony poziom basów, dlatego nie "harczy":P Przyznam, że jest to najładniejszy dzwonek, który zrobiłem i chociaż zajmuje 1,4mb na prawdę warto poświęcić na niego 50%marnych sagemowskich megabajtów :):
Ściągnij
Ostatnio zmieniony 06 sie 2006, 21:03 przez Tolekcacek, łącznie zmieniany 1 raz.

#92674  autor: Rozmaryn
 06 sie 2006, 20:27
Z tego co mi wiadomo, to jest normalne w Sagemach (przynajmniej tak samo jest w moim myX-6). Jeśli chcesz, aby dźwięk się nie przerywał, a telefon nie wychodził do głównego menu, musisz co jakiś czas (kilkanaście sekund) wciskać np. przycisk kierunkowy (np. w lewo).

#92677  autor: Tolekcacek
 06 sie 2006, 20:38
Dzieki za odpowiedź:). Z tego co rozumiem wg Ciebie telefon wychodzi do menu z powodu "bezczynności". Mysle jednak ze to nie tu jest problem. Czasem, gdy puszcze dluzszego mid-a jako pierwszy utwór, potrafi włączyć się wygaszacz ekarnu (zegarek), a telefon nie przestaje grać. Innym razem zaś telefon cofa się zaraz po puszczeniu nowego utworu. (oczywiście po uprzednim, dłuższym odsluchiwaniu innych dźwięków)

#92693  autor: kamil1221
 06 sie 2006, 21:06
Sagemy tak maja.
Kiedy słuchasz w multimediach odtwarza cały kawałek.. Nawet jak mid jest długi to odtworzy całego, ale jak zaczyna po raz drugi odtwarzać po prostu uznaje, że użytkownik już nie słucha i wychodzi do głównego menu.
Jeżeli byś miał odtwarzacz tak jak w myX6-2 coś takiego nie ma miejsca.

#92697  autor: Tolekcacek
 06 sie 2006, 21:19
Skoro tak to mi ulżyło :) Dziękuje za odpowiedź