• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #90098  autor: kyller83
 31 lip 2006, 08:45
Witam.Mam telefon sagem my301x.Dokupiłem do niego BT do kompa.Niestety nie mogę się połączyć oryginalnym programem t telefonem.Stery od BT też są oryginalne.Gdy próbuję się połączyć,to mi pokazuje,że nie może zczytać karty SIM.I nic się nie da potem zrobić.Czy ktoś wie o co chodzi?? :smt010
Ostatnio zmieniony 31 lip 2006, 15:57 przez kyller83, łącznie zmieniany 1 raz.

kyller83

#90119  autor: kamil1221
 31 lip 2006, 11:42
Z Bluetoothem tak zazwyczaj bywa, że ciężko się pomaga przez forum - bo każdy ma inne sterowniki i innego Bluetootha.
Od instaluj Bluetootha i pozwól mu się samemu zainstalować - niech zrobi to Windows.
Koło zegarka w windowsie powinna się zrobić ikonka Bluetoothowa Obrazek
Kliknij na to - i zrób tak, aby wyszukało twojego Bluetootha telefonu.
Jeżeli jest to już najgorsze za nami.
Zainstaluj WellPhone - i jak już zainstalujesz wejdź w multimedia w programie i niech wykryje telefon.
Jeżeli się udało to powinno już wszystko działać.

To jest teoretyczna instrukcja - tylko raz tak robiłem, bo sam korzystam z programu dołączonego do mojego Bluetootha z Toshiby - i to troszkę inaczej wygląda.

Aha najlepiej będzie jak jeszcze telefon wykryje komputer.

#90168  autor: kyller83
 31 lip 2006, 15:32
Ok.Dzięki.Zrobiłem to wcześniej trochę innaczej tzn od razu zainstalowałem program do bluta,a teraz najpierw stery bluta,potem WeelPhone i potem program od BT,czyli wszystko w podobie tej instrukcji i wszystko zaczeło działać jak należy.Dzięki serdeczne za podpowiedź.Zaoszczędziła mi sporo nerwów.Pozdrawiam.

kyller83