• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #90066  autor: Isei
 30 lip 2006, 22:57
Witam nie znalazłem na forum nigdzie odpowiedzi na moje pytanie więc założyłem osobny temat :)

Moje pytanie brzmi...

Jak na my x6-2 zapisywac zdjecia nie w pamieci telefonu tylko na karcie pamieci?
gdy w opcjach ustawilem zapisywanie obrazkow na karcie dalej zapisuja sie na telefonie :x
zalezy mi na tym bo niemam kabla a chcialbym zdjecia sciagnac na dysk a nie ma jak (mam tylko karte i czytnik)

PS. mam orange menu :D
Ostatnio zmieniony 31 lip 2006, 15:56 przez Isei, łącznie zmieniany 1 raz.

#90070  autor: kamil1221
 30 lip 2006, 23:08
Zacznijmy od tego, że ta funkcja zapisu jest tylko do plików odebranych przez telefon po przez Bluetootha, IrDE, czy kabel.

Następna sprawa - ta funkcja nie działa z myX6-2 z orangeMenu - zablokowali.

Jedyna opcja to wgraj sobie przez czytnik kart na kartę program FileMover i używaj tego programu do przenoszenia z pamięci telefonu na kartę.

http://sagem.micro.patrz.pl/ :arrow: tutaj masz program - musisz go zainstalować na telefonie - to jest aplikacja JAVA.

Po uruchomieniu trzeba udzielić pozwolenie na odczyt i zapis danych w telefonie. Aby nie robić tego dla każdego zdjęcia, wybiera się midlet, opcje, ustawienia(niebieskie), Zabezpieczenia, Niecertyfikowany, Odczyt danych pamięci i ustawiamy tutaj "na uruchomienie". To samo dla Zapis danych pamięci.
Powodzenia - pozdro