• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #87626  autor: wHuPawel
 23 lip 2006, 17:02
Witam

Mam zamiar zakupić sobie ten telefon [ bez orange menu ] i mam kilka pytań do posiadaczy.

1. Czy to prawda, że telefon jest wykonany ze słabych materiałów, tzn., że po kilku dniach wycierają się przyciski, albo klawisze?
2. Czy nic w nim nie skrzypi, nie rusza się?
3. Ile wam trzyma bateria?
4. Czy da się na nim oglądać pełnometrarzowe filmy w formacie .avi?
5. Czy filmy da się oglądać w poprzek ekranu?
6. Jaka jest jakość odtwarzacza MP3? [ Tylko szczerze, bo jeśli jakość jest porównywalna do otwarzaczy MP3, to mógłbym się pozbyć swojego. ]

Pozdrawiam

#87643  autor: mol
 23 lip 2006, 18:38
1. Według mnie telefon wykonany jest z dobrych materiałów. Używam ten telefon od paru miesięcy i żadne klawisze mi sie nie wycierają.
2. No mnie skrzypi lekko u dołu obudowy (może to przez pare upadków) ale nie jest to specjalnie irytujące
3. Bateria trzyma mi ok 4, 5 dni w zależności co na nim robie
4. Co do tego pytania to niestety nie jestem pewien więc nie bede wprowadzał w błąd
5. Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale gdy cos oglądamy na pełnym ekranie wtedy film wyświetlany jest w poprzek
6. Według mnie jakoś dzwięku jest bardzo dobra, ale bateria napewno długiego słuchania nam nie zapewni toteż polecałbym pozostawić mp3 playera.

#87880  autor: kamil1221
 24 lip 2006, 11:07
Ad.1. Nie powiedziałbym – według mnie są dobrej jakość, ojj na pewno nie wycierają się po kilku dniach – ja mam już go rok i jedyne, co się wytarło to te kółko na krawędzi.
Ad.2. Mi nie skrzypach – chyba, że zaczniesz nim rzucać o beto to pewnie zacznie.
Ad.3. Mi maksymalnie 2 dni – przyznam się, że telefon w moich rękach jest katowany – Bluetooth, mp3, ok.10 minut dziennie rozmowy i 30 smsów. Na samym początku trzymała ok. 6 dni.
Ad.4. AVI – nie pooglądasz – takie rzeczy to w symbianie. Oczywiście możesz oglądać pełnometrażowe filmy w 3gp i mpeg4.
Ad.5. Poprzek ekranu – chodzi czy na całym – to tak – podczas oglądania filmu klikasz strzałkę w lewo i jest pełen ekran.
Ad.6. Odtwarzacz jest bardzo dobrej jakości – chodzi mi o dźwięk w słuchawkach – porównanie z zwykłymi playerami – jest lepszy od takich, playerów co można, w Teslo, Realu kupić – takie za 99,99 zł, – ale jak już masz porównywać np. z Creative to jakość średnia.
Mi wystarcza – a do tego Sagem, dba o uszy – jest głośno, ale nie aż tak, że uszy bolą po kilku minutach.