• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #82807  autor: cyryl9590
 29 cze 2006, 10:35
Do użytkowników MYX-6 :!:

Napiszcie o nim prawdę i tylko prawdę!
Jakie są jego zalety, czy to prawda, że :lol:

O baterii, odsłudze, zasięgu...

Chwalenia czas zacząć :)

Cyryl
 #82856  autor: kamil1221
 29 cze 2006, 13:10
Może nie jestem użytkownikiem myX6, ale mam jego następcę myX6-2 (ale mam kontakt z myX6 od czasu do czasu).

Telefon ma świetny aparat VGA z przesłona - czyli nalewno nie porysujesz obiektywu.
Kiedy będziesz chciał włączyć aparat i przesłona będzie zamknięta pojawi się komunikat o tym.
Dobry wyświetlacz - kolory są naprawdę mocne, a sam wyświetlacz jest duży i czytelny.
Telefon ma podczerwień - która działa z innymi telefonami.
Pamięć telefonu to ok. 3,1 MB.
Sagem obsługuje dzwonki w formacie, WAV - więc możesz stworzyć z ulubionej piosenki dzwonek i go wgrać czy przez podczerwień, czy kabelek USB - więcej o przetwarzaniu na dzwonek możesz poczytać tutaj :arrow: WAVEpad

Klawiatura jest dosyć wygodna.

Bateria… hymn… koleżanka nie narzeka z jaj powodu.
Co do zasięgu – tez jest dobrze.
Jedyne, do czego można się doczepić to brak JAVY i taka klockowata konstrukcja telefonu.

#82901  autor: Rozmaryn
 29 cze 2006, 15:30
Zalety:
O głównych zaletach powiedział już kamil1221, mam na myśli naprawdę dobry aparat VGA i ładny, duży wyświetlacz. Oprócz dzwonków w formacie WAV, myX-6 obsługuje też pliki AMR, czyli masz możliwość zmieścić kilka pełnych piosenek o całkiem niezłej jakości. Klawiatura wygodna, no chyba, że ktoś ma jakieś duże grube palce, to wtedy może będzie miał problemy. Smsy piszę się szybko i bardzo dobrze działa słownik T9.

Bateria: Telefon mam już ponad 2,5 roku i bateria trzyma tak samo jak to było na początku - ok. 4 dni przy średnim użytkowaniu. Czasem są miłe niespodzianki -> np. ostatnio telefon trzymał mi równy tydzień :)
Obsługa: Raczej łatwy w obsłudze, ładne, kolorowe menu z animowanymi "gifami przy dziale" (nie wiem jak to nazwać).
Zasięg: Nigdy nie miałem problemów z zasięgiem.

Wady:
- brak Javy
- brak licznika znaków przy pisaniu SMS

#82906  autor: cyryl9590
 29 cze 2006, 15:53
Rozmaryn pisze: [...]
- brak licznika znaków przy pisaniu SMS
O, tym to mnie zasmuciłeś :smt010
To niby jak pisać sms? Na oko? :shock:

Nie ma jakiegoś stop-sygnału, że już 160 znaków jest? :smt011
Może to jakoś trzeba w opcjach włączyć :?:

Cyryl

#82909  autor: kamil1221
 29 cze 2006, 15:59
Jedynie co inforuje ciebei o tym ze przekroczyłes jednego smsa jest komunikat przed wysłaniem - czy chcesz wysłac 2 smsy.

Słyszałem kiedyś o możliwości zrobienia tej funkcji po prze grzebanie w sofcie... i programem tellmenplus da sie to zrobic :arrow: Tutaj znajdziesz odpowiedź
:wink:

#82910  autor: Rozmaryn
 29 cze 2006, 16:00
Po prostu nie ma. Gdy już napiszesz sms i dasz wyślij, dopiero wtedy pokazuje się informacja ile sms wysyłasz, jeśli jest 2, to wtedy możesz oczywiście cofnąć i usunąć te parę znaków. Jest to oczywiście wkurzające, jak ludzie się o tym dowiadują, wręcz nie mogą uwierzyć, ale cóż... Nie wiem jak Sagem mógł tak zrobić.

Ale można się do tego przyzwyczaić. Po jakimś czasie już wiadomo, w którym miejscu kończy się ilość znaków, chociaż nigdy tak do końca nie wiesz ile znaków poświeciłeś...

#83164  autor: cyryl9590
 30 cze 2006, 18:13
Albo ten telefon ma mało zadowolonych użytkowników, albo albo w ogóle ma mało użytkowników. I jedno, i drugie nie jest zbytnio pocieszające :(

Cyryl

#83205  autor: Rozmaryn
 30 cze 2006, 20:52
Po pierwsze telefony Sagem są w ogóle mało popularne, ze względu na opinię o nich (niesprawiedliwą zresztą), a po drugie ten model jest już dość stary (prawie 3 lata), był jednym z pierwszych modelów Sagema, który wprowadził "nową jakość", mimo to niewiele osób zdecydowało się na jego kupno (stąd pewnie niewiele użytkowników). Do tamtej pory większość ludzi kojarzyła Sagemy z beznadziejnymi telefonami low-end, niestety wielu z nich do tej pory tak uważa...

#83294  autor: cyryl9590
 01 lip 2006, 09:20
W takim razie to już chyba wszystko na ten temat. Dziękuję za wypowiedzi i :smt006

Cyryl

#83295  autor: kamil1221
 01 lip 2006, 09:22
Czyli zdecydowales się na Sagema, czy na coś innego...
A jeżeli na Sagema to jakiego ??

Nie ma za co :D

#83322  autor: cyryl9590
 01 lip 2006, 12:58
kamil1221 pisze:Czyli zdecydowales się na Sagema, czy na coś innego...
A jeżeli na Sagema to jakiego ??

Nie ma za co :D
Jak tylko coś kupię, to napiszę :smt014

Cyryl