• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #70665  autor: kyana
 29 kwie 2006, 20:14
Hej! Mam telefon już około miesiącą, sprawuję się doskonale ale nie o tym chciałam mówić:) Otóż.... mam problemy z konfiguracją MMS!! Telefon mam z sieci Plusgsm dokładnie mixplus:):) Więc zaczełam pierwsze na własną rękę próbowac nie dało to żadnego skutku, nastepnie szukałam pomocy w internecie, weszłam na stronkę plusa a dokładnie w to miejsce:
http://plusgsm.pl/uslugi/konfiguracja/konfiguracja_mms/ Zrobiłam wszystko po kolei... i NIC! Poprostu nic.... dostałam wcześniej mmsa i chciałam go odebrać jednak niestety dalej pisze: Wiadomośc nie pobrana błąd!! Mms jest poprawny zawiera tapetkę. Pomóżcie.. niechce odrazu iśc do salonu po radę... jak możecie piszcie odpowiedzi albo na gg: 5217468.. pozdrawiam;):)
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2006, 23:18 przez kyana, łącznie zmieniany 1 raz.

#70704  autor: popo76
 29 kwie 2006, 22:36
Jeżeli nie działa po radzie kamila1221 to jeszcze włącz GPRS, ponieważ plusgsm ma domyślnie nieaktywny GPRS dla użytkownikóe MIX-a i SIMPLUSA. A włączysz to kodem *101*11*02#. Po tym oraz po konfiguracji zdalnej (rada kamila 1221) powinno chulac jak nalezy :D . Sam kiedyś miałem taki problem i to pomogło.
Pozdrawiam

#70872  autor: kyana
 30 kwie 2006, 17:20
Mmsy moge wysylac.. tylko tamtego mmsa odebrac dalej nie moge... no nic..:(