• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #27610  autor: Fawa
 28 paź 2005, 02:56
Gdzies czytalem ale niepamiętam gdzie że w serwisach Sagema zmieniają softa za friko i mogą zmienić softa Orange na Sagemowskiego.
Ktoś się orientuje czy to prawda ??
Wie ktoś może czy w Gdańsku jest jakiś serwis Sagema ??

Zapoznaj się z zasadami tytułowania postów.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2006, 21:20 przez Fawa, łącznie zmieniany 1 raz.

#27625  autor: kamil1221
 28 paź 2005, 10:05
Nic nie wiem o takich sprawach, ale wiem ze na stronie www.planetsagem.com mozna znalesc poprawki do sagem ale narazie nie ma poprawek do myX6-2 (trzeba bedzie poczekac) :D

#27628  autor: blom
 28 paź 2005, 11:17
oddaj na gwarancje i powiedz ze sie wiesza w serwisie wgraja nowsza sagrmowa wersje o ile wyszla

#52914  autor: misiek18
 10 lut 2006, 17:19
Jeśli dasz go do serwisu Sagema i będziesz chciał żeby wgrali Ci oryginalny soft i usunęli soft Orange to powiedzą Ci tak że nie dysponują oryginalnym softem (mimo że telefon można kupić z oryginalnym softem w Media Markcie i RTV EURO AGD) i mogą wgrać jedynie aktualizację do wersji Orange.

Nokia 3310 => Siemens C60 => Sagem MyX6-2 => Samsung i550w => Nokia Lumia 710

#52918  autor: kamil1221
 10 lut 2006, 17:25
misiek18 pisze:Jeśli dasz go do serwisu Sagema i będziesz chciał żeby wgrali Ci oryginalny soft i usunęli soft Orange to powiedzą Ci tak że nie dysponują oryginalnym softem (mimo że telefon można kupić z oryginalnym softem w Media Markcie i RTV EURO AGD) i mogą wgrać jedynie aktualizację do wersji Orange.
A czy orientujesz sie czy wgrali by mi orginalenego softa (telefon nie zostal kupiony w orange) - bo ja nie mam po Polsku i zaczyna mnie to irytowac??
I jeszcze jedno czy zrobili by to za darmo ?? - teoretycznie gwarancje mam ale nie jestem pewien czy ta gwarancja jest wazna na terenie Polski ??
Czy na twojej gwarancji pisze ze jest on miedzynarodowa - tj. obojetnie w jakim kraju oddasz do serwisu to oni musza go przyjac i nie pobrac oplaty za naprawe??

#52921  autor: rulezzz01
 10 lut 2006, 17:29
A nie mozna pojsc po prostu do salonu orange, i powiedziec, zeby zmienili soft na orginalny, bo ten ci sie np. nie podoba? Mam nadzieje, ze mozna, bo tez mam to orange menu i mnie troche denerwuje, wolno chodzi, na dodatek brzydkie jest :/ no moze, ze oraginalny soft jest jeszcze gorszy :smt005 xP

#53138  autor: misiek18
 11 lut 2006, 12:22
[quote="rulezzz01"]A nie mozna pojsc po prostu do salonu orange, i powiedziec, zeby zmienili soft na orginalny, bo ten ci sie np. nie podoba? Mam nadzieje, ze mozna, bo tez mam to orange menu i mnie troche denerwuje, wolno chodzi, na dodatek brzydkie jest :/ no moze, ze oraginalny soft jest jeszcze gorszy :smt005 xP[/quote]

Jeśli pójdziesz do salonu zwykłego i powiesz kobicie że nie chcesz orangeowego softu to tylko się uśmiechnie i powie że orange nie zajmuje się tworzeniem softu ani serwisowaniem i odeśle Cie do autoryzowanego serwisu, gdzie Pan powie że nie mają oryginalnego albo odeślą Cie spowrotem do Orange

[quote="kamil1221"]A czy orientujesz sie czy wgrali by mi orginalenego softa (telefon nie zostal kupiony w orange) - bo ja nie mam po Polsku i zaczyna mnie to irytowac??
I jeszcze jedno czy zrobili by to za darmo ?? - teoretycznie gwarancje mam ale nie jestem pewien czy ta gwarancja jest wazna na terenie Polski ??
Czy na twojej gwarancji pisze ze jest on miedzynarodowa - tj. obojetnie w jakim kraju oddasz do serwisu to oni musza go przyjac i nie pobrac oplaty za naprawe??[/quote]

Na mojej gwarancji pisze coś takiego:
6. Terytorialny zasięg niniejszej gwarancji obejmuje terytorium Rzeczpospolitej Polskiej. (i dalej pisze że nie obejmuje żadnych zarysowań, napisów na klawiaturze i naturalnemu zużyciu baterii).
Czyli z tego wynika że gwarancja obejmuje tylko obszar na którym telefon został zakupiony, a soft to nie wiem czy by Ci wgrali, napewno nie za darmo, przynajmniej tak mi się wydaje.

#53196  autor: rulezzz01
 11 lut 2006, 15:34
wychodzi na to, ze tego softu w ogole nie mozna zmienic...?! a ja i tak chyba pojde do tego salonu orange...

#53472  autor: misiek18
 12 lut 2006, 13:14
Z tego co wiem to w Trójmieście to najbardziej ludzi zbywają. Jedyne co by można wskurać to iść do prezesa PTK Centertel w Wawie i dać mu lekko do zrozumienia że nie podoba nam się ten soft :D

#53725  autor: Kropek
 13 lut 2006, 19:03
blom pisze:oddaj na gwarancje i powiedz ze sie wiesza w serwisie wgraja nowsza sagrmowa wersje o ile wyszla
Zrobilbym podobnie jak blom przeciez telefon masz na gwarancji .

#53973  autor: misiek18
 14 lut 2006, 21:05
Już mówiłem że jeśli wgrają to tylko uaktualnienie do orangeowskiego softu, który okraja jeszcze bardziej ten telefon. Wiem to z pewnego źródła.

#114371  autor: zdun23
 16 paź 2006, 19:05
jak chodzi o MY X6-2 to juz maja na www.planetsagem.com. Wchodzisz w narzedzia, dalej w aktualizacje, szykasz swojego kodu telefony i tam sciagasz.

nokia 3410->Sagem MY400X
Znasz jakies triki na sagema to wyslij pw.
A jeszcze wejdz na to bo boskie jest http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=164883

#114433  autor: kamil1221
 16 paź 2006, 23:01
Toś się obudził.
Już od bardzo dawna mają aktualizację do tego telefonu.