• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #136539  autor: Sanguis
 26 gru 2006, 16:25
witam jakis czas temu naszlo mnie aby zainstalowac opere mini i korzystac z internetu przez telefon , niestety wsyapil problem ,dzwonilem do biura oblusgi dostalem konfiguracje na wap i nie pomoglo zadzwonilem kolejny raz , opisalem ponownie problem, zadzwonili do technicznego i uslyszalem ze Opera mini nie jest ich aplikacja i nie posiadaja informacji

komunikat podczas polaczenia otrzymalem "polaczenie sieciowe niedostepne: nie zdefiniowano profilu"

szukalem po innych forach gdzies byl podobny problem ale inny model telefonu chodzi o konfiguracje javy aby zmienic na interne gprs a nie wap niestety podobnych ustawien w tym telefonie nie znalazlem

dlatego pytanie moje brzmi czy jest w ogole mozliwosc laczenia sie poprzez ten model z opera a jesli tak czy kto moze mi wyjasnic jak

z gory dziekuje za pomoc oraz przepraszam jesli podobny temat juz byl ale szukalem i nic nie znalazlem

Zapoznaj się z zasadami tytułowania postów.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2006, 00:36 przez Sanguis, łącznie zmieniany 1 raz.

#136574  autor: kamil1221
 26 gru 2006, 18:07
Musi się dać... tylko trzeba skonfigurować operę tak, aby łączyła się z profilem GPRS.
Najlepiej jak stworzysz nowy profil od zera i powpisujesz dane takie jak potrzebne są do przeglądania stron WAP (na parametrach GPRS)

WAP GPRS
• Nazwa konfiguracji: WAP Orange GPRS
• Nośnik danych: GPRS
• APN (punkt dostępu): wap
• Nazwa użytkownika: wap
• Hasło: wap
• Uwierzytelnianie: normalne
• Serwer (strona główna): http://mobile.orange.pl
• Adres bramki IP: 192.168.6.102
• Port IP: 9201
UWAGA: w przypadku telefonów obsługujących protokół TCP/IP (wymagających podania adresu serwera Proxy i numeru portu Proxy) zamiast ustawień Adresu bramki IP i Portu IP należy zastosować następujące parametry:
• Adres serwera Proxy: 192.168.6.102
• Port Proxy: 8080
A dokładniej - wchodzisz w menu z grami lub aplikacjami
Opcje > General settings (główne ustawienia) > Connection (połączenie) > opcje > Add... (dodaj) [wpisujesz nazwę, a potem modyfikujesz ten profil według ustawień podanych wyżej] - kiedy je wpiszesz i zapiszesz - znajdź opere daj jej właściwości (opcje) > Settings (ustawienia) > Connection (połączenie) > i wybierz profil który stworzyłeś.
Ale przed tym zobacz, jakie są profile i zobaczy czy inny z już wbudowanych nie będzie działał.

#136660  autor: Sanguis
 27 gru 2006, 00:29
dziekuje za pomoc, ogolnie rzecz biorac konfiguracja nie jest prawidlowa poniewaz jestem uzytkownikiem Ery ale znalem prawidlowa z tym ze nie wiedzialem gdzie wklepac, pojawil sie jeszcze jeden problem

a natomiast komunikat mam taki logujac sie do gry(vendetta)

the requasted url /" was not found on this server

apache/2.0.55(unix)
php/4.4.2 server at www. vendetta.pl post 80
sprobuje sobie sam poradzic jesli dam rade;) i jeszcze raz dziekuje za pomoc bo co najwazniejsze dziala i wiem ze wszystko jest ok

#136661  autor: kamil1221
 27 gru 2006, 00:33
Nie ma, za co...
Tylko nie wiem, dlaczego wywnioskowałem, że masz Orange :?: :roll:
Pozdro.

#139084  autor: rev-1986
 04 sty 2007, 20:45
Mam podobny problem dlatego nie zdecydowałem się na otwarcie osobnego tematu.
Mój model to my x5-2. GPRS mam skonfigurowany wg opisu na stronie heyah i działa, chyba jest więc w porządku. Ściągnąłem opere ale gdy zaczyna się konfigurować zaraz po "wykonywaniu testu" wyskakuje: "próba połączenia z internetem nie powiodła się.. itd"

I jedno pytanko: gdzie się wpisuje port IP? w profilu nie ma takiej zakładki :|

#139242  autor: kamil1221
 05 sty 2007, 06:31
Wszystko jest napisane wyżej - co gdzie trzeba robić - musisz poszukać w ustawieniach Javy.

#139265  autor: rev-1986
 05 sty 2007, 10:06
No nareszcie mam. Cały czas męczyłem się z ustawieniami wap.
Swoja droga tych ustawień javy też się naszukałem.
Dzięki pozdro