• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #89847  autor: Przemek
 30 lip 2006, 01:39
Podobno wgrywając tego softa można wywalić zgniłe Orange menu.Wie ktoś coś więcej na ten temat?
 #89882  autor: radwan
 30 lip 2006, 11:54
Przemek pisze:Podobno wgrywając tego softa można wywalić zgniłe Orange menu.Wie ktoś coś więcej na ten temat?
Z tego co wiem to orange podpisal umowe z sagemem i sagem zamontowal blokady na wywalenie orange menu i sim locka. Temat widzialem bardzo często poruszany, lecz narazie nie slyszalem o możliwości usunięcia tego bublu:(

Pozdrawiam Radwan

#89928  autor: kamil1221
 30 lip 2006, 14:39
OrangeMenu jest aplikacją JAVA - dobrze ukrytą w plikach systemowych.
Ten badziew łatwo wywalić z motorol - gdyż jest soft do grzebania po plikach systemowych, a do tego wiele motorol ma złącze miniUSB.

Ostatnio kumpel pożyczył ode mnie Bluetooha i chciał coś wgrać na L6.
Telefon się zawiesił, wyciągnął baterie, i ku jego zdziwieniu OrangeMenu zniknęło.
Cała JAVA - gry i aplikacje w cudowny sposób usunęły.
Nie ma już tego paska z boku.
Odblokowały mu się wszystkie funkcje telefonu.

W Sagemach nie ma tak łatwo – nie ma takiego programu do szperania w plikach systemowych, więc nie jest to takie proste.

#89998  autor: Przemek
 30 lip 2006, 18:15
Podobno właśnie po wgraniu tego softu można to wywalić,ale ja nawet nie wiem co to za soft jest :lol: [/scroll]

#90004  autor: mol
 30 lip 2006, 18:22
Kurde jak ja bym się chętnie pozbył tego orange menu ...