• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #76973  autor: NiktWazny
 29 maja 2006, 21:32
Witam..

Mam od kilku dni Sagema my400x po wcześniejszym użytkowaniu Nokii 3410. Mam kilka pytań:

1) Wszystkie dzwonki są na początku wyciszone, czy da się je ustawić od samego początku z normalną głośnością, bo nie słyszę głuchaczy przez to...
2) Czy da się ustawić wibracje i dzwonek JEDNOCZEŚNIE? Ta opcja "1 wibracja 2 dzwonki" jest moim zdaniem bardzo nieudana... Gdyby udało się ustawić jednocześnie wibrę i dzwonek przeżyłbym punkt pierwszy....

Z góry dziękuję za pomoc...

#76981  autor: popo76
 29 maja 2006, 21:50
No cóż ja też z tym walczyłem i niestety do tej pory bezskutecznie :( . Nie ma rady, musi tak być. Lekko narastający dźwięk na poczatku jest denerwujący ale da się przyzwyczaić, natomiast brak wibracji razem z dźwiękiem to totalna porażka sagema !! Ja pytałem już na wszystkich forach i nic z tego, nikt nie potrafi powiedzieć jak można włączyć tą opcję. MYX-5-2v ma razem i mój poprzedni sagem MYX-6 też miał a te modele nie mają. Ja uważam, że się da (tylko jeszcze nie wiem czym i jak),ponieważ MYX-5-2v ma bardzo podbne menu do tych 400 i 401X (prawie identyczne - "prawie robi wielką różnicę" jak widać)

Pozdro.

#76990  autor: kamil1221
 29 maja 2006, 22:31
A moze zobaczcie tak > menu > ustawienia > ustawienia telefonu > dzwonki > i tam powinna byc glosnosc (powinno byc 5 poziomow czyli od 1 do 4 i rosnacy).
Tak bynajmniej jest w moim sagemie.

#76992  autor: NiktWazny
 29 maja 2006, 22:35
U mnie też tak jest, ale mam ustawione na "4", a nie na "+". Gdy ustawione jest na "+" dzwonek "rozkręca się" dużo dłużej...

#79617  autor: Czibiak
 13 cze 2006, 22:25
U mnie nawet nie ma dzwonkow,tylko dzwieki sa po ustawieniach :P Nie moge jakos dotrzec do tych poziomow glosnosci :( To sie okresla tylko na poczatku uzytkowania,czy moge jeszcze jakos inaczej ten poziom ustawic? Jesli go znajde... :P

#79622  autor: stodola
 13 cze 2006, 23:04
Czibiak pisze:U mnie nawet nie ma dzwonkow,tylko dzwieki sa po ustawieniach :P Nie moge jakos dotrzec do tych poziomow glosnosci :( To sie okresla tylko na poczatku uzytkowania,czy moge jeszcze jakos inaczej ten poziom ustawic? Jesli go znajde... :P
CO?? :shock: :shock:
Wchodzisz w Menu :arrow: Ustawienia :arrow: Dźwięki :arrow: Tony dzwonka :arrow: Połączenia :arrow: *wybierasz dzwonek* :arrow: i ustawiasz sobie głośność (od + do 4).
Co do narastającego dzwonka to już pisałem 8) ze tak ma być i tyle bo sobie francuzi tak wymyślili 8)
A wibracji nie da się włączyć razem z dzwiękiem (też pisałem). Ale mi to nie przeszkadza bo jak wgrałem dzwonek Wav to cały telefon bębni, stuka, loto i wszystko co możliwe więc mam prawie tak samo jak bym miał wibry włączone :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Sprzedam Sagema my400x. Chętnych proszę o kontakt na PW / GG ;)

#79680  autor: Czibiak
 14 cze 2006, 11:28
No to spoko. :mrgreen: Czyli trzeba sobie przy konkretnym dzwonku ustawiac :P Nie moglam znalezc,bo chcialam szybciej,ale jak widac sie nie da :P