• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #147842  autor: huberto91
 30 sty 2007, 22:14
Mam taki problem: niektóre gry nie chcą działać mi w ogóle na tym telefonie. Szczególnie te nowe, np 2006 real football. Przy innych po włączeniu resetuje mi się telefon. Inne natomiast chodzą poprawni, trochę na ściętym u góry ekranie(to chyba standard). Czego to jest wina? Na k700i prawie wszystkie chodziły. Czy trzeba mieć specjalnie stworzone na ten model? Czasem pisze w telefonie, że aplikacja zużywa zbyt dużo pamięci i gra wcale nie działa lub podczas gry sama się wyłącza.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2007, 22:40 przez huberto91, łącznie zmieniany 1 raz.

#147850  autor: Irek
 30 sty 2007, 22:26
Aplikacje są pisane pod dany telefon. Więc się nie dziw, że tak jest. Czasami bywa tak, że gra z jednego moedlu będzie chodzić na drugim i odwrotnie. A obcięty ekran to efekt tego, że aplikacja była przeznaczona na telefon o innej rozdzielczości.

"And one more thing..."

#148186  autor: huberto91
 31 sty 2007, 17:22
Ale nawet podstawowa gra ma ścięty u góry ekran...

#148839  autor: kamil1221
 02 lut 2007, 08:42
huberto91 pisze:Ale nawet podstawowa gra ma ścięty u góry ekran...
To jest normalne w Sagema - widzisz stan bateri i sygnału sieci.
Co do samych gier - tak jak już IreQ napisał - niby to standard ale nie zawsze działa tak samo na wszystkich telefonach.
Dochodzi do tego również moc silnika Java w telefonie.