• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #140609  autor: Adi4000
 10 sty 2007, 17:42
Witam!
Chciałem ostatnio wgrać sobie jave przez bluetooh na sagema my401x i się nie dało.Przeczytałem na forum dużo postów i wynika z nich , że się nie da w ten sposób wgrać javy. Jest opisany sposób z WAP przez stronę www.laduj.pl . Czy wie ktoś jakie są koszty za połączenie i pobieranie przez WAP?? Bo jak spróbowałem w ten sposób wgrać grę java to niedość , że po ok. 10 min. wyskoczył błąd to jeszcze straciłem 10 zł :( . Proszę o pomoc .

Zapoznaj się z zasadami tytułowania postów.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2007, 22:08 przez Adi4000, łącznie zmieniany 1 raz.

#140633  autor: Irek
 10 sty 2007, 22:13
Adi4000 pisze:Czy wie ktoś jakie są koszty za połączenie i pobieranie przez WAP??
Zależy to od tego jaką posiadasz taryfę no i jeszcze u jakiego operatora.
Adi4000 pisze:że po ok. 10 min. wyskoczył błąd to jeszcze straciłem 10 zł
A z jakiego połączenia korzystasz zwykłego czy GPRS. Jak na moje to ze zwykłego. Wtedy naliczanie za połączenie jest naliczane za każdą minutę spędzoną w sieci. Ustaw sobie telefon na WAP@GPRS. Odpowiednie ustawienia do telefonu wyślij sobie ze strony swojego oparatora lub skonfiguruj połączenie ręcznie.
Adi4000 pisze:wyskoczył błąd
A wrzucasz do telefonu odpowiedni plik?

"And one more thing..."

#140679  autor: Adi4000
 11 sty 2007, 06:50
Dzięki za odpowiedź. Jeśli chodzi o operatora to z ery w ofercie "Era Fun".

Dodane:
GPRS już skonfigurowałem z stronki internetowej. Nie wiem tylko jeszcze jakie są opłaty.
I jeszcze coś. Na stronce www.laduj.pl nie da się udostępnić pliku z rozszeżeniem jad. Jest tylko jar.Czy wersja jar zostanie rozpoznana przez mojego sagema ??
Znalazłem opłaty : http://taktak.kody.gsm.pl/