• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #117347  autor: glombi
 26 paź 2006, 17:32
Witam!
Mam problem z wykonaniem polączenia wychodzącego w tym w/w telefonie, ale myślę że może sie to zdarzyć tez w innych modelach . Polegam on na tym, że gdy wykonuje połączenie pojawia się sygnał zajętego numeru i na wyświetlaczu wyskakuje Usługa dodatkowa odrzucona, próbowałem anulowac wszystkie przekierowania i nic. Do mnie można sie dodzwonić, kartę mam ważną do grudnia na wychodzące, smsy mogę wysyłać
Telefon nie posiada simlocka, był ściagany w komisie, wczesniej nie mialem styczności z tym telefonem wiec nie wiem czy ten problem wystepowal wczesniej gdy był simlock.
Czy któś sie spotkał z tym problemem?
Z góry dziękuje za radę.

Pozdrawiam ALL!

#117383  autor: kamil1221
 26 paź 2006, 18:35
Ja, kiedy mam kartę z Ery w moim Sagemie nie mogę się dodzwonić na numery, które zaczynają się od 0.
Wiesz ktoś ci puszcze bita a ty zapisujesz numer i na początku jest zero.
Usuń te zero z początku numeru.
Powinno zadziałać.

#117400  autor: glombi
 26 paź 2006, 19:07
Niestety po wpisaniu numeru bez zera - nadal jest problem...

#117426  autor: kamil1221
 26 paź 2006, 19:42
Mówisz wcześniej był simlok - z plusa ?
Jeżeli tak to być może jest problem w ukrywaniu numeru z poziomu telefonu - w plusie to działa, ale w erze nie i występuje ten błąd.
Musisz poszukać czegoś takiego w ustawieniach jak ukrywanie numeru i przestawić, aby pokazywał.

Jak możesz przestaw język na angielski, bo nie dam rady inaczej konkretnie tego podać tobie.

Wchodzisz w menu > Call services > Displaying, the numbers > Preset.

#117494  autor: glombi
 26 paź 2006, 21:28
Tak telefon mial simlocka na plusa.

I twoja rada pomogła, mialem ustawione na anonimowy.
Oto podaje polską wersje do deaktywacji.
menu=> usługi połączeń=> wyświetl numery=> tryb anonimowy> i ustawiamy na INICJACJE lub tez NIE. (wersja do telefonu z tematu)

Wielkie dzieki za ALL!

#117535  autor: kamil1221
 26 paź 2006, 23:47
Tak jest raczej we wszystkich Sagemach.
Sam kiedyś miałem podobny problem na swoim myX6-2, bo na karcie plusa z poziomu menu miałem anonimowy i nie przestawiłem tego jak włożyłem kartę z Ery.
Sam się głowiłem, co jest nie tak - ale po jakimś czasie wpadłem na to... :)
Przynajmniej się do czegoś przydałem... pozdro.