• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #611314  autor: orson_dzi
 01 lut 2013, 16:54
Witam,

problem z KC910 mam tego typu, że dotyk prawie wcale nie działa. Wciskam coś u góry ekranu, łapie przycisk z dołu.
Nie zagłębiałem się jeszcze niego, ale na pewno zacznę od softu. Pytanie tylko, czy to może by coś innego (bo może) i ew. co to mogłoby być?

Telefon sprawny, nie zalany, ostatnio nie używany przez kilka miesięcy, dostał nową baterię i zdechł po dwóch dniach jak widać. Soft modowany, ale numerka nie pamiętam.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#611435  autor: razin
 02 lut 2013, 12:11
Witam,

Pamiętam że co niektórzy kalibrowali ekran zawilgoconą zapałką mowa o jej główce. Żeby uzyskać lepszy efekt kalibracji, czy o prawda nie wiem. Na sam początek możesz wgrać softa. Jeżeli już sam wgrywałeś to problemem nie będzie to dla Ciebie. Jeżeli wgranie na nowo softa nie pomoże najprawdopodobniej digitizer bądź całość wchodząca w skład ekranu będzie do wymiany.

#613023  autor: NandoO
 11 lut 2013, 15:31
Miałem ten sam problem tyle, że z innym modelem i trzeba było wymienić cały panel dotykowy ekranu. Bywa też tak, że usterka dotyczy całego ekranu i wtedy wymaga to wymiany całego wyświetlacza a to czasami się nie opłaca. ;/

8) Jeśli Ci pomogłem, kliknij "pomógł". 8)