• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #562491  autor: motov3
 22 cze 2012, 13:10
Witam :-)

Już wyjasniam o co chodzi. Otoz do tej pory - internet w komorce (GPRS EDGE) dzialal jak najzupelniej sprawnie. Tzn wchodzilem sobie na stronki internetowe bez wiekszego problemu (w tym i na Telepolis).

Jakis czas temu (dokladnie 05.06.2012) dostałem sms-a z Play (9999) o takiej tresci:
"Twoje obecne ustawienia internetu niebawem wygasna. Za chwile otrzymasz SMS z nowa konfiguracja-zaakceptuj zmiany, ciesz sie szybszym polaczeniem. Dziekujemy Play".

SMS wtedy nie przyszedl, jednak nie zwrocilem na to uwagi - bo wszystko dzialalo.

Od kilku dni natomiast pojawil sie problem. Moge odbierac e-mail na skonfigurowanych skrzynkach pocztowych, nie moge natomiast polaczyc sie z jakakolwiek witryna internetowa.

Pomyslalem ze to wina ustawien. Wyslalem zatem SMS o tresci Play na nr 9999 (a takze LG S310 Play na 9999). Przyszly ustawienia - zapisalem je.

Jednak wciaz jak chce wejsc na jakas witryne, pasek postepu siada w okolicach 1/4 i pojawia sie komunikat:
"Polaczenie nie powiodlo sie".

Czy ktos ma pojecie - o co moze w tym chodzic ? :-)

Ps. U mnie Play czesto przeskakuje w tzw. Roaming innych sieci (Plus, ORange). Wyszukalem w necie, ze np w Iphonie trzeba wlaczyc dane mobile w roaming...u mnie niestety takiej opcji nie ma :(

Bede niezmiernie wdzieczny za pomoc :-)

Obrazek

#562513  autor: play4you2
 22 cze 2012, 14:51
Motov3- zrobiles zgloszenie na play24 albo dzwoniles do BOK ?:)

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#562525  autor: motov3
 22 cze 2012, 15:15
Do BOK nie dzwonilem (nie sadzilem ze to bedzie koniecznie - w koncu jestem tylko uzytkownikiem Fresha).

Na Play24 probowalem wejsc przez kom - nic to nie dalo. A przez kompa nie wchodzilem :-)

Wlaśnie wszedlem sobie na stronke:
http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/p ... index.html

Wybralem model LG 310 i zazyczylem konfig WAP. SMS przyszedl, ustawienia zapisalem....i historia sie powtorzyla :( Nie dziala jak nie dzialal :P

Jakies ideas? :-)

Obrazek

#562663  autor: razin
 22 cze 2012, 20:27
Bok tu nie ma nic wspólnego. Spróbuj zmienić profil internetowy w Profile internetowe z Play Internet na Play WAP.

#562666  autor: motov3
 22 cze 2012, 20:36
W moich profilach internetowych widnieje kilka min. Play WAP i Play Internet - ale tam jest tylko opcja podgladu.

Natomiast w opcjach (ustawienia) internetowych mam caly czas zaznaczony Profil PLAY WAP.
Po zaciagnieciu nowego SMS z Play, pojawil sie takze profil WAP.
Ale zarowno jeden jak i drugi nie dziala.

:shock:

Obrazek

#562679  autor: Maniiiek
 22 cze 2012, 20:53
A stwórz sobie ręcznie profil internet. W pole APN wpisz
Kod: Zaznacz cały
Internet
a reszty nie ruszaj. Mam tak na modemie i mi śmiga (o ile 60kb/s w HSDPA można śmiganiem nazwać) :roll:

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#562694  autor: motov3
 22 cze 2012, 21:14
Przedstawie jak to wyglada na LG.

Ustawienia-Punkty Dostepowe- tutaj sa Play WAP, Play MMS, Play Internet, MMS, WAP.
Tutaj tez mozna dodac nowy profil. I teraz nowy profil tutaj wyglada tak --->

Tytul - Internet
Korzystaj z proxy - Wlaczone
Adres IP - 10.10.25.5
Port proxy - 8080
Punkt dostepu - Play Internet

specyfikacja z Punkty Dostepowe - Play Internet
Nazwa polaczenia - Play Internet
Nosnik - GPRS
Uwierzytelnienie - Brak autentyfikacji
APN - internet

Dla wyjasnienia - srodki na koncie sa + wykupiony pakiet netowy (jeszcze jakies 12MB zostalo).

Niestety wciaz to nie dziala :(

EDIT: Wlasnie zainstalowalem Mini Opere 7 i..... internet zaczal dzialac. Na domyslnej (wbudowanej w LG) przegladarce...wciaz blad polaczenia. Rozumiecie cos z tego ?

Obrazek

#562695  autor: Maniiiek
 22 cze 2012, 21:23
A Ty z Opery Mini czy z wbudowanej próbujesz?

[ Dodano: 2012-06-22, 21:24 ]
O jak widzę mój post stracił na aktualności :P

[ Dodano: 2012-06-22, 21:25 ]
Oznacza to, że ustawienia masz dobre, ale w ustawieniach przeglądarki musi być coś nie tak.

#562698  autor: motov3
 22 cze 2012, 21:28
No własnie Maniiiek tez tak pomyslalem. Natomiast LG nie ma nigdzie domyslnego katalogu tej wbudowanej przegladarki :( (tel pochodzi z dystrybucji PLUS i ma wgrane menu PLUS ale rozni sie ono jedynie tym ze prawy przycisk jest skorelowany z plus.pl --> przy opcjacj playa - play.pl). Wiec nijak nie idzie dojsc do ustawien przegladarki wbudowanej :(

Masz pomysla gdzie to moze siedziec?:)

Obrazek

#562702  autor: Maniiiek
 22 cze 2012, 21:34
Jeśli o logikę menu chodzi to ja już wole stare Motorole od LG. Jak dla mnie to to wszędzie mogli wpakować. Nie masz przy włączonej przeglądarce jakiegoś klawisza do wywołania Menu? A w sumie nie lepiej Ci na Operze? Mniej transferu idzie, szybsza a i wyglądają one lepiej.

#562710  autor: motov3
 22 cze 2012, 21:51
Pewnie ze lepiej na Operce :) Zreszta w duzej mierze dzieki Tobie wiem ze aplikacje jar dzialaja na moim telefonie, wiec zostales protoplasta pomyslu sciagniecia Operki :)

Co do tej wbudowanej. No wlasnie nigdzie nie ma zadnego pliku. NIestety nie ma tez opcji wywolania Menu - bo Menu mialo mozliwosc wywolania ale dopiero On-Line. A ze przegladarka nie laczy sie tylko wyrzuca blad - to nie ma mozliwosci dobrania sie do menu. A te opcje ktore sa dostepne tycza sie jedynie czysczenia cache itd.

Nie mam pojecia gdzie to mogli wladowac :) Menu jest przejrzyste wiec znalezienie nie byloby trudne, jednak tego tutaj nie ma. Nawet nie wiem jak sie nazywala szczerze mowiac bo nazwy nie miala. Wygladala jakby byla skorelowana z oprogramowaniem Plus-a.

Ehhh :) Chyba sie juz nie dowiemy :) Ale Operka bardzo dobrym wyborem :)

Dziekuje i mysle ze mozna topic zamknac bo chyba nic madrzejszego nie wymyslimy :-D

Obrazek

#562715  autor: Orfi
 22 cze 2012, 22:10
Profil który masz opisany nie jest profilem Play Internet, musisz usunąć proxy, nie powinno też być hasła itd. poza APN -internet. To, co masz opisane to profil Play WAP. Dla Opery to nie ma znaczenia, ale dla przeglądarki wbudowanej jak widać tak.

Orfi

#563164  autor: motov3
 24 cze 2012, 23:39
Rozumiem. A moglbys przyblizyc w ktorym miejscu mam to dokladnie zrobic ? Bo niby rozumiem....a nie rozumiem :-)

bede niezmiernie wdzieczny :)

Obrazek