• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #553171  autor: wisienxx
 10 maja 2012, 02:32
witam, kupilem telefon w erze kp 500 dotykowy zmienilem karte na play i chcialbym miec w nim gg ale nie dziala mi internet. ustawienia z play automatyczne nic mi nie daja a reczne.. ja nie mam takich rubryczek mam tylko wpunktach dostepowych

nazwa polaczenia
nosnik
uwierzytelnienie
apn i tyle

nic wiecej nie ma, co mam zrobic?
Ostatnio zmieniony 10 maja 2012, 10:37 przez wisienxx, łącznie zmieniany 1 raz.

#553307  autor: razin
 10 maja 2012, 21:16
Witam,

Wejdź na http://konfiguracja.play.pl pobierz i zainstaluj konfiguracje dla Internetu i Wapu

Następnym krokiem będzie wejście w Ustawienia -> Łączność -> Profile internetowe -> Opcje / Dodaj -> Internet / Wap ustaw i zapisz jako domyślny. Profil od Internetu i Wapu będzie pod nazwą Internet lub Wap.

Na koniec sprawdź czy w Ustawienia -> Łączność -> Punkty dostępowe jest profil od Internetu / Wapu. Po wykonaniu wszystkich czynności wyłącz i włącz telefon.

#553317  autor: wisienxx
 10 maja 2012, 21:53
Po ściągnięciu ustawień, zainstalowałem je. Do punktów dostępowych doszło mi coś o nazwie WAP. w Profilach mam nazwać profil o nazwie internet / wap?

Telefon był z Ery kupiony w Mixie, włozyłem karte Play i telefon mial takie internetowe profile

blueconnect
heyah WAP
Era MMS
Heyah MMS Era Internet no Proxy
Heyah Internet
i po zainstalowaniu doszło mi - WAP

w punktach dostępowych to samo - doszło mi WAP

na prawde jestem cholernie zielony nawet nie wiem jak zrobic ten profil jako standardowy

jak chce dodać jakiś profil to wyskakuje mi

Tytuł
korzystaj z proxy off/on
punkt dostępu

a ten Internet jak pisał Pan wyżej nie doszedł mi, tylko sam WAP

#553482  autor: razin
 11 maja 2012, 19:19
Witam,

Daj bez Proxy, tytuł Wap i użyty profil -> Wap.

#554470  autor: r1q2
 16 maja 2012, 12:11
Wyślij SMS o treści Play na numer 9999 i zobacz czy zadziała.