• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #547637  autor: dorkub
 14 kwie 2012, 14:53
Czy jest taka możliwość, aby w LG T310 zablokować nadawcę SMS-ów (żeby nie dochodziły do mnie)? Znalazłam blokadę połączeń, ale ten idiota pomimo próśb nie chce się odczepić. Ten nr jest z Heyah, tak jak mój.

#547761  autor: razin
 15 kwie 2012, 10:37
Witam,

Poza zmianą numeru telefonu komórkowego na nowy owa opcja nie istnieje. Jedynie co możesz zrobić to postraszyć Policją tego idiotę.

#547764  autor: Precelos
 15 kwie 2012, 10:46
nie ma co sie bawic postaw mu ultimatum i juz
Kod: Zaznacz cały
art. 190 a kk:
§. 1.

Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
policja sie nim wtedy zajmnie

Obrazek

#547765  autor: Sig
 15 kwie 2012, 10:51
Nie ma co straszyć Policją, tylko zwyczajnie zgłosić Policji nękanie. Większość takich "kozaków" zmięknie po jednej wizycie dzielnicowego... Dla mnie wydatek na nowy telefon z funkcją blokady SMS od wybranego numeru (nawet nie wiem, czy coś takiego jest) byłoby ostatnim co bym zrobił. SMSów nie kasować, zgłosić, tym bardziej, że jak rozumiem nadawca SMSów jest znany. Tu nie chodzi nawet o realne działania Policji, bo te mogą zająć trochę czasu, ale żeby zwyczajnie zacząć drogę formalną. Po zgłoszeniu mozna co najwyżej poinformować wysyłającą SMS osobę, że "żarty się skończyli", ale ja bym tego nie robił, tylko poprosił raz jeszcze o przestanie - niech sobie wysyła do woli, więcej dowodów.

[ Dodano: 2012-04-15, 10:59 ]
zastosowanie może mieć też art. 107 KW, ale to już dokładnie poradzą na miejscu - nie jestes pierwsza osobą z takim problemem.

Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1 500 złotych albo karze nagany.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#548917  autor: dorkub
 19 kwie 2012, 18:44
dzięki za odpowiedzi, ale się już na szczęście odczepił

#554639  autor: olek_skype
 17 maja 2012, 10:09
dorkub pisze:dzięki za odpowiedzi, ale się już na szczęście odczepił
Czyżby czytał to forum ?? :mrgreen:
w kazdym razie gratuluję sukcesu i pozdrawiam :D

olek_skype