• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #478802  autor: gd880
 30 maja 2011, 23:06
Witam na forum

Jak zapewne większość z was wie, bateria w LG GD880 do zbyt fartownych nie należy. Więc w związku z tym mam pytanie, czy na rynku są DOBRE zamienniki z lepszą pojemnością dzięki którym użytkowanie tego - bez dwóch zdań - ciekawego telefonu nie jest utrapieniem? Niekoniecznie musi być markowa, aby tylko poprawiała długość działania telefonu

Drugie pytanie brzmi, czy warto inwestować w tego LG z softem Orange albo innego operatora (jeśli takowe oczywiście ujrzały światło słoneczne) czy odpuścić sobie je już na starcie i szukać modelu wprost od producenta?

Pozdrawiam serdecznie

#478844  autor: user_delete13
 31 maja 2011, 11:43
Witam,

Co do zamienników baterii to zapomnij o tym. Po jakimś czasie puchną, powodują przegrzanie telefonu i wybrzuszają obudowę. Koszt 60 zł za oryginalną na którą jest gwarancja producenta to nie duży wydatek. Co do oprogramowania to polecam wersję nie brandowaną (taką która nie ma narzuconych śmieci od operatorów)

#478878  autor: gd880
 31 maja 2011, 17:22
Dziękuje za szybką odpowiedź. Cena baterii nie wchodzi w grę, zależy mi na jak najdłuższym "chodzie" telefonu

#478880  autor: user_delete13
 31 maja 2011, 17:26
W takim razie polecam oryginalną i jedno zalecenie. Mimo iż nie ma efektu pamięci to polecam 3 x naładować do pełna nie przez 12 h tylko do momentu pełnego naładowania a to góra 2 a 3 godziny.

#507038  autor: creeper
 06 paź 2011, 14:36
Ja właśnie też muszę zaopatrzyć się w nową baterię bo teraz maksymalnie trzyma mi 1 dzień co jest odrobinę irytujące. Faktycznie skoro polecasz oryginał od zamiennika to muszę nad tym pomyśleć.