• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #454301  autor: wnk
 19 sty 2011, 23:09
Witam Wszystkich.
Dzisiaj zostałem posiadaczem LG GT-505 i mam z nim problem.
Gdy włączę telefon wszystko chodzi dobrze, lecz po jakimś czasie telefon w ogóle nie reaguje na zewnętrzne przyciski np.(klawisz od blokowania klawiatury lub skrót do Aparatu) i wtedy nie mogę w ogóle nic na nim zrobić gdy zgaśnie ekran. Jedynym ratunkiem jest podpięcie telefonu pod kabel lub wyciągnięcie Baterii. Telefon cały czas chodzi ale nawet nie mogę go odblokować. Czy to jest wada telefonu ?

PS.
Telefon jest z Orange i został ściągnięty Simlock. Dodam, że przed ściągnięciem Simlocka też się tak działo.

Problem Rozwiązany.

#454484  autor: user_delete13
 20 sty 2011, 19:31
Najwidoczniej głupawka oprogramowania, wada fabryczna lub uszkodzenie mechaniczne. Oprogramowanie samo z siebie nie zablokowałoby używanie soft keyów.

Włącz telefon bez karty sim i spróbuj wykonać factory reset poprzez kod 1809#*# lub 1809#*505# lub 2945#*# lub 2945#*505# lub 3845#*505#

Jeżeli to nie pomoże być może świadczy to o uszkodzeniu mechanicznym lub zwarciu na płycie.