• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #421169  autor: daniel93
 05 sie 2010, 14:37
Mam problem, ponieważ chcę używać słuchawki bluetooth, jednak na włączonym bluetooth w telefonie, bateria dużo szybciej się rozładowuje(bluetooth włączony, ale słuchawka nie). Czy jest jakiś sposób, żeby bluetooth włączał się automatycznie podczas połączeń przychodzących i od razu próbował parować się z słuchawką?

Może niewielka modyfikacja softu wystarczy?

Polska Robotyka Amatorska

#421173  autor: user_delete13
 05 sie 2010, 14:44
Poza włączonym BT i sparowaniem urządzenia nie ma innych opcji. Przy sparowaniu telefon powinien się przełączyć w tryb Zestaw słuchawkowy. Żeby połączenie głosowe było przełączane na zewnętrzne BT samo BT w telefonie musi być włączone.
Co to za model posiadanej przez Ciebie słuchawki zewnętrznej BT i czy w trakcie parowania masz możliwość potwierdzenia to jakim kol-wiek przyciskiem na słuchawce BT

Co do samego Firmware możesz sprawdzić czy jest nowsza wersja do pobrania ze strony producenta. Nie ma i nie będzie żadnych pseudo łatek czy zmienionych softów poza oryginalnymi od LG.

#421210  autor: daniel93
 05 sie 2010, 17:43
Słuchawka to LG HBM-750.
razin pisze:czy w trakcie parowania masz możliwość potwierdzenia to jakim kol-wiek przyciskiem na słuchawce BT
Nie bardzo rozumiem.

Jeśli mam włączony BT, a ktoś do mnie dzwoni, to włączam słuchawkę, która automatycznie się paruje z telefonem i mogę odebrać rozmowę przez słuchawkę. Jednak jeśli BT jest wyłączony, to podczas gdy telefon dzwoni, nie ma możliwości żeby włączyć BT i sparować telefon ze słuchawką.

Może jest jakiś program w javie, który by odpalał BT podczas rozmowy przychodzącej?

#421222  autor: user_delete13
 05 sie 2010, 18:24
Nie ma żadnego programu w Javie. w Ustawieniach profilu zestaw słuchawkowy zobacz czy masz włączone automatyczne odbieranie.

#421241  autor: daniel93
 05 sie 2010, 19:30
Niestety nie da się w nim nic zobaczyć - zablokowany dostęp, a w ustawieniach serwisowych nie ma nic takiego?

#421246  autor: user_delete13
 05 sie 2010, 19:50
BT nie odświeża w tle cały czas co jest znalezione a co sparowane i aktywne.

#422607  autor: daniel93
 12 sie 2010, 21:11
Mam wrażenie, że się nie rozumiemy - ja chcę, żeby BT się włączał gdy jest rozmowa przychodząca, bo jak jest włączony cały czas to żre baterie jak smok :twisted:

#422609  autor: kowcio
 12 sie 2010, 21:14
daniel93, a jak dasz na niewidoczny? Ja tak miałem czasami i bateria w ogóle szybciej mi nie padała.

#422814  autor: daniel93
 14 sie 2010, 04:23
Taka szybka odpowiedź, a ja dopiero ją zauważyłem, na pewno przetestuje, dzięki :wink: