• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #377599  autor: Zuska-xD
 29 gru 2009, 21:52
Cześć, mam problem z internetem w LG KP500. Dostałam ten telefon z kartą w sieci Plus, ale przeszłam juz jakiś czas temu do Play. W telefonie (menu>narzędzia) mam nadal internet plus.pl . A gdy chce sie połączyć z internetem wyświetla mi się komunikat:"Połączenie nie powiodło się". Co mam zrobić?? Z góry dziękuje za pomoc. :-)
Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 21:56 przez Zuska-xD, łącznie zmieniany 1 raz.

#377879  autor: walker13150
 31 gru 2009, 17:53
Mam telefon w plusie, ale powiem co mogę. Popatrz w internecie na stronę PLAY, czy są tam dostępne konfiguracje telefonów. Jeżeli da się wysłać gotowe na telefon, to wystarczy odebrać to jak SMS (przynajmniej tak jest w plusie), a w ustawieniach zmienić na internet PLAY. Jeżeli w internecie są podane dane potrzebne do konfiguracji, to w ustawieniach telefonu (tam gdzie jest to internet plus.pl) klikamy dodaj i w okienka wpisujemy takie dane, jakie są na stronie play. Jeżeli to nie pomoże to trzeba skontaktować się z operatorem.

A właściwie to poszukałem sam kliknij tutaj i wpisz swój numer itd.

#377883  autor: Zuska-xD
 31 gru 2009, 19:32
Wielkie dzieki za pomoc..... :mrgreen:

#377886  autor: Gaalu
 31 gru 2009, 20:19
Witam.
U mojego dziecka jest podobny problem z netem w komórce.
Ma LG KP500 kupiony w salonie Era bez simloka.Sam korzysta z sieci Plus. Ze strony Plusa pobrał na komórke ustawienia lecz ciągle nie ma możliwości korzystania z netu.
W punkcie Plusa zaproponowali wgranie ich softu w cenie 50 zł. Powoduje to utratę gwarancji na telefon...a ma go dopiero ponad miesiąc. Nie dostaje także MMS na komórke.Nie ma innego sposobu ?

#377892  autor: walker13150
 31 gru 2009, 21:41
Próbowałbym wpisać ustawienia samemu. (niezbyt orientuję się w menu Cookie), ale napewno w ustawieniach -->łączność-->punkty dostępowe dodajemy nowy i dla internetu
myślę, że najlepiej ustawić wap czyli w okienka wpisać:
Ustawienia WAP
Nośnik:GPRS
Uwierzytelnienie:PAP
Nazwa użytkownika: plusgsm
Hasło: plusgsm
Punkt dostępu: wap
proxy: 212.002.096.016
Port proxy: 8080
Strona domowa: http://wap.plus.pl

dla mms:
Ustawienia MMS - wiadomość multimedialna
Punkt dostępu: MMS
Uwierzytelnienie:PAP
Adres proxy: 212.002.096.016
Port proxy: 8080
Adres serwera MMS: http://mms.plusgsm.pl:8002
Więcej ustawień tutaj
A do internetu radziłbym używać Opery Mini w wersji 5beta2 lub 4.2.
Oczywiście w ustawieniach przeglądarki trzeba ustawić na domyślne to ustawienie plusa
Przed surfowaniem lepiej kupić pakiet internetu. Jesli nadal nie będzie internetu to ci z plusa może coś zrobią.

#378032  autor: Gaalu
 01 sty 2010, 18:07
Witam
Dziękuję za odpowiedź. Jutro będę się widział z synem to coś popróbujemy ;-)
Ewentualnie z telefonem podjedziemy do salonu Plusa