• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #367166  autor: Gaucho992
 29 paź 2009, 20:05
Witam
Postanowiłem wyciągnąć z szafy po 2 latach nie używania,ten telefon.I ma bardzo denerwujący soft z ery.No i chciałbym coś z tym zrobić,wiec mam kilka pytań...

-Jakim programem można wgrać tego sofcika?
-Czy wogole jest jakiś lepszy soft od orginalengo ery?
-Czy potrzebne są jakieś sterowniki?
-I czy wogole warto?, bo musiał bym kupić kabel

Mam doświadczenie,w flashowaniu Motorolek,ale w LG nigdy
nie wgrywałem softa.

Szukałem w googlach i jedyne co znalazlem to softy,ale opisu niemogłem.
Pozdro

#367176  autor: skalarek
 29 paź 2009, 20:39
Można wgrać soft, dzięki temu można nawet uzyskać w tym telefonie obsługę Javy. (Program do przegrywania obrazków który tam jest ma wtedy aktywną możliwość wgrywania Javy z tego co pamiętam. W sofcie Ery było to niedostępne)

Czy warto ? Trudne pytanie, dużo rzeczy nie zmienisz, dojdzie obsługa Javy i troszkę inny wygląd menu. Generalnie dość miła zabawa ale zależy od dostępności kabla albo jego ceny.

Skoro szukałeś w googlach, robiłem to tak dawno że niewiele pamiętam,
potrzebujesz VYGISa, zdaje się tak się ten program nazywał. Konieczny będzie kabelek no i odpowiednia wersja softu. Kabelek trochę starego typu bo podpinany do portu szeregowego RS-232. Nie wiem ile taki kabel kosztuje, ja miałem go bo posiadałem też LG G7050, tam był na wyposażeniu. Mój LG B2050 leży w szafie z wylanym wyświetlaczem niestety. (A G7050 zamókł i popsuła się taśma łącząca klawiaturę z wyświetlaczem.)

Jakby co napisz swoje namiary do mnie na PW może w czymś pomogę ;).