• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #366927  autor: Hestian
 27 paź 2009, 19:37
Mam swojego KP500 z Plusa, ale używam w nim karty Orange. Mam problem z połączeniem, wydaje mi się że jest to spowodowane niepoprawną konfiguracją. Objawia się on np. gdy włączam przeglądarkę (przeglądarka włącza się, lecz nie ładuje się żadna strona), podczas uruchomiania aplikacji JAVA potrzebujących dostępu do Internetu (błąd JAVA lub komunikat o możliwej złej konfiguracji). Wchodziłem już na stronę Orange, instalowałem wszystkie możliwe przesłane ustawienia, nic to jednak nie zmieniło. W opcji "Profil internetowy" wyświetlają mi się wszystkie profile zarówno Plusa jak i Orange. Z taką różnicą, że tych pierwszych nie da się skasować, podobnie jak nie da się ustawić domyślnych. Co mogę zrobić, by móc normalnie korzystać z Internetu?

#366930  autor: vinc
 27 paź 2009, 19:55
Hestian pisze:W opcji "Profil internetowy" wyświetlają mi się wszystkie profile zarówno Plusa jak i Orange. Z taką różnicą, że tych pierwszych nie da się skasować, podobnie jak nie da się ustawić domyślnych.
Otwórz przeglądarkę i wybierz Ustawienia > Profile > wybrać odpowiedni dla Orange punkt dostępu
Hestian pisze:podczas uruchomiania aplikacji JAVA potrzebujących dostępu do Internetu (błąd JAVA lub komunikat o możliwej złej konfiguracji).
Otwórz: Rozrywka > Gry i aplikacje > Ustawienia > Profile > tu też wybierz odpowiedni profil dostępu

Obrazek

#367026  autor: Hestian
 28 paź 2009, 18:47
To się nazywa pomoc ;] Stokrotne dzięki!