• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #337078  autor: anderbensenson
 24 maja 2009, 17:00
Witam!
Mam mały problem z gg na telefonie lg ku990 viewty. Najpierw nie mogłam go ściągnąć, a jak już mi się udało to za zadne skarby świata nie mogę się . Dochodzi do 4% i jest napisane: "Gadu-gadu wymaga połączenia WAP. Upewnij się, że NIE JEST aktywny internet", klikam OK dochodzi do 8% i jest napisane: "Bład połączenia z internetem. Gadu-gadu zostanie zamknięte". Na starym telefonie nokii 7360 chodziło, fakt, że często mi się wyłączało, ale działało. To jeden ze starszych telefonów, więc wydaje mi się, że na lg tym bardziej nie powinno być problemów. Nie rozumiem więc jak to się dzieje. Nie wiem czy może trzeba jakoś ustawić, czy co.. Mam ten telefon pierwszy dzień i nie za bardzo jeszcze się na nim znam msn-wink.gif. Bardzo potrzebuję tego gg na . Czy jest jakiś sposób aby to naprawić?? Prosze o pomoc i z góry dziękuję smile.gif

vinc: Przed założeniem tematu radzę się zapoznać z Zasadami Tytułowania Postów
Ostatnio zmieniony 24 maja 2009, 17:10 przez anderbensenson, łącznie zmieniany 1 raz.

#337081  autor: vinc
 24 maja 2009, 17:11
Problem poruszany już na forum w tym temacie KLIK

Obrazek

#337089  autor: anderbensenson
 24 maja 2009, 17:27
Ja mam telefon z plusa i zrobiłam tak jak jest podane tutaj http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=21737, tyle że zamiast orange.pl wpisałam plus.pl Dalej nie działa ani gg, ani internet. Jest napisane, że połączenie się nie powiodło? Co robić? Pomocy!

#337091  autor: vinc
 24 maja 2009, 17:36
Ustawienia internetu ściągnij ze strony Plusa KLIK Czy gg pobrałaś plusowskie? Jeśli tak to musisz się łączyć przez WAP.

Obrazek

#337094  autor: anderbensenson
 24 maja 2009, 17:41
Nie wiem, chyba źle coś robię, dalej nie działa... Nie znam się na tym ;/

#337098  autor: vinc
 24 maja 2009, 17:46
anderbensenson robiłaś tak jak w tym pierwszym linku podanym przeze mnie? Jeśli tak to wywal te gg i pobierz ponownie ;)

Obrazek

#337101  autor: anderbensenson
 24 maja 2009, 18:00
usunęłam i trzy razy próbowałam pobrać, to jest napisane, że połączenie się nie powiodło.. ;/ wcześniej też tak było, ale póxniej jakoś się udało, to właśnie samo gg nie działało.. teraz to całkiem nie wiem co..

[ Dodano: 2009-05-24, 19:10 ]
pobrałam wg starych ustawień, bo inaczej nie dało rady.. Internet normalnie śmiga, tylko z gg jest coś nie tak nadal.. Pójdę po prostu do salonu, żeby mi coś poweidzieli ;) Dzięki za pomoc :)))