• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #321448  autor: luckan
 06 mar 2009, 18:18
Witam. Przez ok 5-15 sekund po wykonaniu połączenia (ja dzwonie do kogoś) w głośniku mojego telefonu nie słychać żadnego dźwięku (nie słychać również sygnału oczekiwania na połączenie) Po tym czasie głośnik nagle ożywa i w końcu słyszę drugą osobę, a jeśli nie odebrała słyszę sygnał oczekiwania.
Nie muszę chyba tłumaczyć, że jest to niezwykle irytujące, prowadzi do odrzucania rozmowy (ktoś wydziera się do słuchawki, a ja go przez jakiś czas nie słyszę, a więc nie reaguje)
Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem w ks360 i zna rozwiązanie i powód takiej wady?? Mam wysłać komórkę do serwisu?? :(

Edit: Trochę poeksperymentowałem i poczytałem...
Jeśli nr. wybiorę z klawiatury i nie ma go w książce na simie to telefon zachowuje się już ok.
Po przekopiowaniu 1 kontaktu z książki sim na książke telefon i skorzystaniu z tego kontaktu telefon zachowuje się normalnie.
Jak przekopiuje wszystkie kontakty z sim na telefon to zobaczymy czy znowu nie będzie problemu bo będzie ich za dużo :/ ech...
Ogólnie to LG mnie bardzoooo ale to bardzooooo zawiodło, bo wygląda na to że ten telefon jest po prostu za wolny :/ Niby nie jest to problem, ale jeśli komórka zamula przy dzwonieniu to absolutnie ją dyskwalifikuje jako telefon.
Mam nadzieje że są to problemy tylko z obsługą książki sim.
Ale i tak ujawniła się bardzo duża wada tego telefonu, którą wcześniej bagatelizowałem - ten telefon jest za wolny :/
Inni ludzie też mają ten problem :/
Edit: Przekopiowałem z książki sim na książke tel ok 250kontaktow, stare kontakty z sim usunąłem i jest dobrze :)
Moja rada dla użytkowników LG KS360. Nie używajcie książki sim bo będziecie mieć problemy przy połączeniach. Przekopiujcie sobie wszystko na ks. tel.
Edit: Problem powrócił (pamięć się pewnie znowu zasyfiła)
Dla wszystkich przyszłych fanów LG KS360!!!!
Nie kupujcie tego telefonu, bo na początku wydaje się bajerancki, ale później urok znika i zostaje wam w ręku badziew i chłam.
Ja już nie chce tego tela.
Zobaczymy co powie LG jak ich trochę na hotline pomęczę.