• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #315767  autor: piotros
 05 lut 2009, 20:23
Witam wszystkich,
Wiem, że LG KU990 nie ma Wifi, ale czytałem trochę w necie o możliwości korzystania z darmowego internetu w telefonach.

Próbował ktoś kiedyś korzystać w Viewty z internetu za pośrednictwem bluetooth? Wyczytałem o programie mRouter, który pozwala dzielić internet podłączony do komputera i za pomocą modułu bluetooth wysyłać sygnał tak, aby można było korzystać z neta w telefonie. Próbował ktoś kiedyś to zrobić (z pozytywnym skutkiem)?

BTW Można w KU990 zainstalować Operę Mobile czy tylko Opera Mini na nim pójdzie?

#315771  autor: wtd
 05 lut 2009, 20:34
Co do internetu przez bluetooth to nie wiem czy to jest możliwe (abstrahując już od tego czy jest sens siedzenia w necie na komórce gdy w zasięgu kilku(nastu) metrów jest włączony komputer...

Opera mobile jest tylko na konkretne systemy operacyjne, na viewty można zainstalować tylko operę mini która jest dużo gorsza od zwykłej przeglądarki gdyż nie działa w trybie pełnoekranowym a do tego działa wręcz tragicznie powoli.

#315791  autor: piotros
 05 lut 2009, 21:25
wtd pisze:Co do internetu przez bluetooth to nie wiem czy to jest możliwe (abstrahując już od tego czy jest sens siedzenia w necie na komórce gdy w zasięgu kilku(nastu) metrów jest włączony komputer...
Jest to możliwe na pewno tylko nie wiem czy jest możliwe w tym konkretnym modelu telefonu.
A sens korzystania z neta przez komórkę jest wtedy, gdy z komputera w tym czasie korzysta ktoś inny ;)
wtd pisze:Opera mobile jest tylko na konkretne systemy operacyjne, na viewty można zainstalować tylko operę mini która jest dużo gorsza od zwykłej przeglądarki gdyż nie działa w trybie pełnoekranowym a do tego działa wręcz tragicznie powoli.
No właśnie... Powyższa metoda korzystania z neta przez bluetooth działa z Operą Mobile. Jak jest z Operą Mini nie wiem. Kiedyś sprawdzę :)