• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #292427  autor: iguan_
 12 paź 2008, 23:13
Witam, mam problem mianowicie nie zawsze dochodzą do mnie sms'y :/ normalnie wysyłam choć podobno również nie zawsze dochodzą ale częściej nie trafiają do mnie - wysyłają do mnie sms później inny, jeden trafia drugi nie :/ z różnych sieci... nr centrum ok, siec nie automatyczna a 900/1800, co może być przyczyna, spotkał się ktoś z czymś takim?
Ostatnio zmieniony 13 paź 2008, 07:47 przez iguan_, łącznie zmieniany 1 raz.

#292444  autor: adiq1033
 13 paź 2008, 07:15
Sprawdź w ustawieniach, czy oby nie dodałem lub nie wyłączyłeś jednej z opcji. Spotkałem się z tym problemem, ale nie była to wina telefonu, tylko sieci. Nie chcący się denerwować, wymieniłem kartę SIM i kłopot miałem z głowy :-D

Z jakiej sieci korzystasz ? Może warto skonsultować się z działem obsługi klienta ? Zerknij w zakładkę "typy wiadomości". Ustaw TEKST. Zobacz czy pomogło ;-)

#292455  autor: iguan_
 13 paź 2008, 09:30
jestem w erze, dokladniej w tak taku - sprawdzalem ustawienia sieci jest ok, sprawdzalem ustawienia sms i tam rowniez wszystko jest ok - problem polega na tym ze w innym telefonie jest ok a od momentu jak uzywam lg zaczely sie dziac takie jaja...
nie ma zaleznosci czy sms jest krotki czy sklada sie z wiecej niz 1 wiadomosci - czasem dojdzie a czasem nie :/

#292521  autor: adiq1033
 13 paź 2008, 15:58
Wgranie nowszej wersji oprogramowania powinno załatwić sprawę. Jeśli telefon jest na gwarancji, poproś o to w salonie. Jeżeli nie, udaj się do pobliskiego punktu serwisowego ( komis ), gdzie usługa ta będzie kosztować ok. 15-30 zł.