Jestem w 80 % przekonany do abonamentu PLAY 40 z telefonem LG Viewty. Jednak przez zakupem, chciałbym się nieco o nim dowiedzieć. Pytałem, czytałem, ale wątpliwości nadal są.
Wybór etui
Sprzęt jest z wyższej półki, chciałbym o niego zadbać. Myślę o zakupie etui, które ochroni słuchawkę przed zarysowaniami i otarciami. Co powiecie o
tym ? Marka nieznana, wygląd bardzo elegancki. Odpowiada mi.
Zerkałem także na produkty Krusell, ale są dość... Dziwne.
Oto przykład;
http://www.allegro.pl/item444984428_etu ... tm%5D.html
Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem będzie skórzany kabura/etui , aniżeli gumowa nakładka za 10 zł.
Rysik
W zestawie dołączony jest rysik oznakowany logiem LG. Przy pierwszym kontakcie wzrokowym, przypomina śrubokręt

Czy można go jakoś "skrócić" ? Zauważyłem, że jest on przyczepiany do akcesorium ( patrz zdjęcie poniżej ), połączonym z telefonem za pomocą sznura ( liny ). Inny, zakupiony na Allegro rysik, nie będzie do niego pasował ? A może jest inny, cieńszy model oryginalnego rysika LG ?

Obsługa kart pamięci
W bazie telefonów Telepolis, napisano iż LG Viewty obsłuży kartę o pojemności do 2 GB. Czy aktualizacja oprogramowania ( wgranie najnowszego, niekoniecznie PL ), wyeliminowało by to ograniczenie ? Uruchomienie karty 4 bądź 8 GB byłoby wtedy możliwe ?
Blokada SIM-LOCK
Egzemplarz, który nabędę pochodzić będzie z salony PLAY. Czy ktoś mógłby mi podać przybliżoną kwotę ściągnięcia blokady operatora ? Nie w salonie, a np. w komisie ? Mieszkam kawałek on najbliższego, ciężko jest mi to sprawdzić na własną rękę. Nie chcę się bawić w karty X-SIM.
Aplikacje
Skąd mógłbym pobierać programy dla telefonu ? Znalazłem polskie forum, jednak jest ono w trakcie obumierania, więc niebawem na nic się zda.