• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #269578  autor: Isei
 04 cze 2008, 16:05
Na wstępie, 10 czerwca kończy mi się umowa w Orange. Mam zamiar wziąć, tegoż LG, ale posiadam teraz Sagema myX6-2,a irytuje mnie w nim kilka rzeczy i chcę wiedzieć, jak sprawa ma się w KE970... te rzeczy to:
-strasznie się muli
-brak przewijania w odtwarzaczu mp3 i 3gp
-brak możliwości zminimalizowania odtwarzacza mp3
-aby umieścić kartę pamięci muszę zdejmować obudowę
-gdy otwieram cokolwiek na karcie pamięci telefon opóźnia swe reakcje o około 4 sekundy
-brak zapisywania zdjęć i filmów bezpośrednio na karcie pamięci
-kiepski dyktafon
-brak zmiany motywów
-zawsze ta sama kolorystyka w menu
-błędy literowe w sofcie lub dziwne ukrócenia wyrazów np. "klawiatura zablok."
-brak opcji, umożliwiającej sprawdzenia czasu rozmów przychodzących, są tylko wychodzące
-brak licznika sms
-podczas przesyłania przez bluetooth nie widać postępu w wysyłaniu

Tymczasowo to by było na tyle.
Byłbym wdzięczny posiadaczom KE970, za odpowiedzi :)

Od moda: Pamiętaj, aby posty tytułować w ten sposób KLIK . Poprawiłam
Ostatnio zmieniony 04 cze 2008, 19:01 przez Isei, łącznie zmieniany 1 raz.

#269597  autor: MarCjaho
 04 cze 2008, 18:00
Isei pisze:-strasznie się muli
ke970 nie muli
Isei pisze:-brak przewijania w odtwarzaczu mp3 i 3gp
ke970 przewija
Isei pisze:-aby umieścić kartę pamięci muszę zdejmować obudowę
W ke970 nie musisz
Isei pisze:-gdy otwieram cokolwiek na karcie pamięci telefon opóźnia swe reakcje o około 4 sekundy
Jeżeli masz porządek, to nie powinien zamulać.
Isei pisze:-brak zapisywania zdjęć i filmów bezpośrednio na karcie pamięci
W ke970 jest
-brak zmiany motywów
W ke970 także
Isei pisze:-błędy literowe w sofcie lub dziwne ukrócenia wyrazów np. "klawiatura zablok."
Nie przyuważyłem błędów w ke970
Isei pisze:-brak opcji, umożliwiającej sprawdzenia czasu rozmów przychodzących, są tylko wychodzące
Jest taka opcja
Isei pisze:-podczas przesyłania przez bluetooth nie widać postępu w wysyłaniu
W ke970 widac.

#269654  autor: kowcio
 04 cze 2008, 22:10
Isei pisze:-błędy literowe w sofcie lub dziwne ukrócenia wyrazów np. "klawiatura zablok."
Oj nie wiem czy to jest jakiś błąd taki skrót. W Nokiach (np 2610) też jest takie coś jak: "Odblok." więc aż tak strasznym błędem.
Jedyne co mnie w Shine się nie podoba to rolka zamiast klawiszy nawigacyjnych oraz "czerwona" i "zielona" słuchawka z klawiszem "C" umieszczona koło klawiszy alfanumerycznych a nie koło nawigacyjnych (w tym wypadku koło rokli)- a to z przyzwyczajenia do sliderów Samsunga.
Miałem przyjemność mieć chwilę w rękach ten telefon i jakoś nie widziałem żeby mieliło się coś.
A do tego ładnie wygląda :-)
Wg mnie ten model LG można dodać do udanych telefonów tego producenta, który nie ma dużego doświadczenia w produkcji telefonów komórkowych (takiego jak ma już np. Samsung).

#269917  autor: Isei
 06 cze 2008, 10:47
Poczytałem komentarze i mam jeszcze kilka pytań:
-czy można zmienić dźwięk sms?
-czy telefon posiada zasuwkę na soczewkę?
-pojawiają się luzy?
-jaką kartę pamięci można włożyć, aby telefon nie mulił
-jak jest naprawdę z tą baterią? jedni piszą, że nie formatują, i że trzyma im max 2dni, inni że po formatowaniu trzyma około 5, więc jaka jest prawda?

#269977  autor: MarCjaho
 06 cze 2008, 15:55
Isei pisze:-czy można zmienić dźwięk sms?
Tak
Isei pisze:-czy telefon posiada zasuwkę na soczewkę?
Nie
Isei pisze:-jaką kartę pamięci można włożyć, aby telefon nie mulił
2GB
Isei pisze:-pojawiają się luzy?
Małe

#270008  autor: taktakowiec
 06 cze 2008, 19:04
Dźwięk smsa możesz zmienic ale tylko na taki który jest do wyboru w telefonie.Dograć dzwonek mp3 możesz i ustawic jako sygnał połączeń przychodzących ale na smsa juz nie ;)

#270014  autor: Prometo
 06 cze 2008, 19:30
Isei na Twoim miejscu zastanowiłbym się jeszcze nad jedną rzeczą, rolką do przewijania (jest strasznie niewygodna). Ale to jest może tylko moje odczucie.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#270057  autor: Isei
 06 cze 2008, 22:20
Prometo pisze:Isei na Twoim miejscu zastanowiłbym się jeszcze nad jedną rzeczą, rolką do przewijania (jest strasznie niewygodna). Ale to jest może tylko moje odczucie.
W Alcatelu ot 311 było coś podobnego, ale zamiast rolki był jeden guzik i dało się przyzwyczaić, więc tu też się da :)

poza tym interesuje mnie tylko SLIDER, a kończy mi się umowa w orange, i mam zamiar pozostać, a na telefon chce wydać max 250zł, ponieważ droższe tracą zbyt dużo na wartości i zbyt szybko....

#270179  autor: pono
 07 cze 2008, 19:14
Dla mnie jedyny minus telefonu to słaby głośnik. Wszyscy narzekają na tego scrolla, a mnie on sie podoba. Jak masz wybór to weź, ale licz sie z tym że każdy ma jakieś wady.

#270202  autor: Isei
 07 cze 2008, 22:18
MarCjahotak się zastanawiam, posiadasz w ogóle ten model? bo jeśli nie to odpowiedzi, które podajesz nie mają potwierdzenia w rzeczywistości :/

pono może ty potwierdził byś prawdziwość tych danych?

#278634  autor: romeg9
 21 lip 2008, 11:33
czy jest do tego tel jakis program do jego obsługi ??

#278638  autor: MarCjaho
 21 lip 2008, 11:45
LG Phone Manager

#279403  autor: romeg9
 25 lip 2008, 20:27
dzięki ale program mi nie pomógł.... mój problem polega na tym ze nie mogę usunąć dwóch plików ze zdjęciami które znajdują się w pamięci tel.... da się coś z tym zrobić...??

#279709  autor: Chomiczeq
 27 lip 2008, 23:20
Moze powiedz cos wiecej , rozumiem ze probowales wywalic ten plik z poziomu telefonu jak i komputera ? Rozumiem ze wyskakuje jakis błąd - moze powiesz jaki ;] wtedy sprobujemy Ci pomóc...

www.LGcenter.pl - Najwieksze forum o telefonach LG
KM900.eu -Profesjonalny support Telefonu LG KM900 Arena

#279740  autor: romeg9
 28 lip 2008, 09:39
tak próbowałem z tych poziomów ale nic.... te zdjęcia zostały przysłane mms-em....jeśli to coś pomoże....

#279783  autor: MarCjaho
 28 lip 2008, 14:07
A da radę przenieść te pliki na kartę??

#279915  autor: romeg9
 29 lip 2008, 11:24
no właśnie nie da rady..... gdyby się dało to może i by się usunęły prze kompa....