kowcio, ja z LG miałem do czynienia, co dobrze wiesz.
Mimo wszystko, jeżeli już koniecznie chciałbyś LG, to ja, na Twoim miejscu wziął bym tą nieszczęsną Czekoladę (o zgrozo! co ja mówię

), bo telefon jest moim zdaniem ładniejszy, ma dużo lepszy wyświetlacz i aparat 2,0Mpix z fleszem. Jeśli już byś się zdecydował na ten model, to musiałbyś być ostrożny z tą ładowarką - trzeba ja wkładać delikatnie i... myślę, że z uszkodzeniem gniazda nie byłoby problemu, jak wystąpiło to u mnie. Po prostu Czekolada to telefon bardzo delikatny. A wracając do kłopotów z dotykowymi klawiszami to bujda, mit.
Ogólnie firma LG nie produkuje złych telefonów. Czasami zdarzają się jakieś usterki przy produkcji (tak jak na przykład uszkodzenie podświetlenia klawiszy po pewnym czasie), ale to zdarza się każdemu, nawet najbardziej doświadczonemu producentowi. Nie zmienia to jednak faktu, że LG produkuje telefony ładne, a ich design jest oryginalny.
Co do MENU - obsługa jest intuicyjna, problemy praktycznie nie występują. Minusem jest jedynie to, że większość telefonów (jeśli nie wszystkie) nie obsługuje motywów, ale Tobie chyba na tym nie zależy.
Jeśli obawiałbyś się zaryzykować z KU800, to w cenie około 500 zł poleciłbym Ci raczej LG KE970 Shine. Na znanym serwisie aukcyjnym jest do kupienia już od około 440 zł za nowy telefon. Aluminiowa obudowa, 2,2" wyświetlacz o rozdzielczości 240x320 pix, aparat z optyką firmy Schneinder-Kreuznach o rozdz. 2,0Mpix. Oprócz tego tradycyjnie odtwarzacz MP3, karty pamięci, Bluetooth. Zabrakło obsługi UMTS, portu podczerwieni i radia, ale o tym nic nie pisałeś.
Uśmiechnij się!
Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 ->
Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB