• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #250300  autor: gizmo77
 09 lut 2008, 14:49
Proszę napiszcie krok po kroku jak połączyć ten fonik z kompem. Zainstalowałem programiki dołączone na płytce i nie może się połączyć. Na ekranie fona pojawiło się : połączenie i wiadomość są niedostępne.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2008, 15:56 przez gizmo77, łącznie zmieniany 1 raz.
 #250324  autor: s0-Vicky
 09 lut 2008, 16:03
gizmo77 pisze:Na ekranie fona pojawiło się : połączenie i wiadomość są niedostępne.
To dlatego, że podłączyłeś telefon do komputera-niby normalna sprawa.
U mnie cały sęk tkwi w tym, program dołączony do telefonu nie znajduje żadnego portu na którym telefon pracuje. Wie ktoś jak określić w tym programie/albo żeby sam wybrał z jakiego portu ma korzystać? Bo standardowo zaznaczone jest "USB", ale program pokazuje, że port nie został wybrany. :x

Pozdrawiam, Michał ;)

#250358  autor: Tikma
 09 lut 2008, 19:57
Wystarczy zmienic sposób połączenia w telefonie wchodzisz do menu - ustawienie - Łączność - Połączenie USB - i zaznaczasz usługa danych. Wtedy program znajdzie twój telefon bez problemu, a jeżeli chcesz znowu korzystać z telefonu jako pamięci masowej wystarczy przełączyć sić na tryb Usługa Danych.

Pozdrawiam

#250369  autor: gizmo77
 09 lut 2008, 20:43
wielkie dzięki- za pomoc ale w dalszym ciągu mam problem tym razem z portem COM - jak to ustawić?????

[ Dodano: 2008-02-09, 20:45 ]
Tikma, wielkie dzięki- za pomoc ale w dalszym ciągu mam problem tym razem z portem COM - jak to ustawić?????

#250395  autor: s0-Vicky
 09 lut 2008, 21:54
I tylko na takiej zasadzie będzie to działało? Nie można jednocześnie korzystać z programu dołączonego do telefonu i używać go jako pamięci masowej? W sumie to do czego oprócz zarządzania kontaktami/notatkami/spotkaniami przydaje się to oprogramowanie? Bo zbyt bogate w funkcje to to nie jest.. 8)

Pozdrawiam, Michał ;)