• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #217457  autor: batuchan
 31 sie 2007, 08:16
Witam, czy wy też macie problem z ucinaniem obrazu?
Mianowicie podczas używania jakiejkolwiek aplikacji java (chociażby gry)
jest cały czas widoczny pasek stanu baterii, sieci, roaming, bluetooth, itd.
Nie wiecie gdzie to wyłączyć lub ew. jak należy to przerobić?
Bardzo mi to przeszkadza, bo mi ucina pasek nawigacji w mapie.

LG KU800 Chocolate!

#217458  autor: MarCjaho
 31 sie 2007, 08:23
batuchan pisze:Nie wiecie gdzie to wyłączyć lub ew. jak należy to przerobić?
Niestety nie da się tego wyłączyć.
batuchan pisze:Bardzo mi to przeszkadza, bo mi ucina pasek nawigacji w mapie.
Mi także to bardzo przeszkadza

#217534  autor: ashemar
 31 sie 2007, 12:27
Po pierwsze obraz nie jest ucinany! Gra/ aplikacja jest w określonej rozdzielczości 240x320 pikseli. Po drugie dopasowuje się do ekranu.

Poza tym jak grasz w jakąś grę to chyba warto czasem skierować wzrok aby sprawdzić która jest godzina albo za jaki czas bateria padnie...... Nie rozumiem po co ma nie być takiego paska.....

W czym to komu przeszkadza?? Już naprawdę nie macie się do czego przyczepić.... Większość telefonów tak ma i ja to uważam za zaletę.... Poza tym jak ktoś dzwoni to aplikacja przełącza się w stan minimalizacji, a jak dostaniesz smsa to na tym pasku ci się właśnie wyświetli ikona..... gdy nie ma ustawionej wibracji to nie wiesz że przyszedł sms. A tak nawet jak grasz czy korzystasz z aplikacji masz stały dostęp do statusu telefonu.

#217538  autor: MarCjaho
 31 sie 2007, 12:32
ashemar pisze:Gra/ aplikacja jest w określonej rozdzielczości 240x320 pikseli. Po drugie dopasowuje się do ekranu.
Nie każda gra/aplikacja dostosowuje sie do ekranu. W niektórych aplikacjach mam ucięty dolny tekst, który jest mi potrzebny.

#217657  autor: batuchan
 31 sie 2007, 20:15
Dzięki, przynajmniej mam wyjaśnione...
No to tylko pozostaje problem nieszczęsnej baterii która trzyma max 4 dni

LG KU800 Chocolate!

#218136  autor: MarCjaho
 02 wrz 2007, 16:14
batuchan pisze:No to tylko pozostaje problem nieszczęsnej baterii która trzyma max 4 dni
Tego niestety nie zmienisz.