• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #215069  autor: cedric
 23 sie 2007, 15:54
kilka pytań
1) jaki system operacyjny obsługuje te komórki
2) czy da się na nie wgrać oprogramowanie do czytania ebooków
3) czy jedyną różnicą poza pamięcią wewnętrzną i aparatem pomiędzy ku311 i ku800 jest design (nie wiem np lepszy soft w ku800 itp itd.)
4) którą byście mi polecili i dlaczego (bardziej mi zależy na opiniach dotyczących bebechów niż wyglądu)

wydaje mi się że takiego tematu jeszcze nie było a w sumie warto zebrać porównanie tych modeli zwłaszcza dla ludków któzy tak jak ja zmieniają operatora na play ;-)

#215128  autor: MarCjaho
 23 sie 2007, 20:16
1. Żaden
2. Nie wiem
3. Lepszy soft w ku311, rozdzielczosc ekranu(ku311-176x220, ku800-240x320)
4. Poleciłbym ku311. Moze i jest mniej atrakcyjniejszy jeżeli chodzi o dane techniczne od ku800, ale za to jest normalnie działającym telefonem. Poczytaj sobie kilka tematów niżej: same problemy z czekoladką. W ku311 po prostu takie problemy nie występują, gdyż ma normalnie i logicznie napisany soft. Wybór należy do ciebie. :wink:

#215136  autor: alexx
 23 sie 2007, 20:29
Szczerze nie polecam w ogóle LG. SE, Nokia - to są telefony. LG powinno się raczej zająć produkcją lodówek.

Rzeczywiście KU800 sprawia problemy techniczne, ale gwarancja nie jest po grzyba, tylko żeby z niej korzystać. Fakt faktem, telefonu nie kupuje się po to, żeby biegać z nim po serwisach dlatego... wcale nie polecam ci LG, naprawdę. Dołóż te 100 czy 200 zł i kup pożądny mobile a nie taki szit...
Z kolei KU311 wygląda jak #^%%$&. A do KU800 przypuszczam, w najbliższym czasie pojawi się jakieś nowe oprogramowanie niwelujące dotychczasowe problemy.
jaki system operacyjny obsługuje te komórki
OMFG, bez przesady, co za wymagania xD Za taką cenę telefonów wymagać czegoś takiego? Wybulisz 1,5k to będziesz miał palmtopa z systemem ale tu? Ekhm, lekkie zgięcie...

'Prawie' nie robi prawie żadnej różnicy.

#215144  autor: MarCjaho
 23 sie 2007, 20:47
alexx pisze:Z kolei KU311 wygląda jak #^%%$&.
Każdy ma swój gust. :P
alexx pisze:Fakt faktem, telefonu nie kupuje się po to, żeby biegać z nim po serwisach dlatego... wcale nie polecam ci LG, naprawdę. Dołóż te 100 czy 200 zł i kup pożądny mobile a nie taki szit...
Te zdania powinny dotyczyć ku800, a nie ku311. Nie wypowiadaj się o danym modelu, jeżeli wcale z nim nie obcowałaś :!:

P.S.
alexx pisze:LG powinno się raczej zająć produkcją lodówek.
Posiadam w domu lodówkę lg i działa bez zarzutu :-D

#215179  autor: cedric
 23 sie 2007, 22:30
miałem nokię i miałem spore problemy chociaż uważam markę za porządną i to bardzo mimo wszystko. i mam SE k508i i po 6mies joysitck nie funkcjonował prawidłowo, a soft zawieszał komórkę przy smsach ładowaniu, kilku rozmowach które naraz przychodziły a serwis powiedział że wszystko ok, więc zasadniczo SE mówię NIE ;-) stanowczo i wyraźnie.

nokie mi się nie podobają i są za drogie jak na "tylko" telefon, a obecnie smartphony są za słabe (no poza Etenem M900 który kusi ceną bodajże wszsytkie w miarę rozsądne są powyżej 2k zł), żebym się nimi zainteresował.

w każdym bądź razie jeżeli mówicie że KU311 jest lepszy to ok, w sumie clamy są fajniejsze ;-)

oba systemy operacyjne już mam w sensie wiem już jakie boxy pasują do tych telefonów i jak je zmienić, z tym że będę sobie musiał chyba jakiś w miarę spory applet napisać żeby móc coś czytać na każdej z tych komórek i znowu pytanie czy applety można ładować z karty, czy muszą być w pamięci wewnętrznej, bo troszkę głupio sobie zająć tak z 5MB jednym o ile jeszcze tyle zostanie.

i tu też pytanie, czy można słuchać "w tle" na tych komórkach muzyki ? w sensie pisać esy odpalać applety javy itd czy komórka muli i zasadniczo nie daje rady

#215205  autor: alexx
 23 sie 2007, 23:29
Mareczek pisze:
alexx pisze:LG powinno się raczej zająć produkcją lodówek.
Posiadam w domu lodówkę lg i działa bez zarzutu :-D
No więc sam potwierdzasz moje zdanie, że firma LG powinna zajmować się tym, co dobrze im wychodzi, a na pewno nie jest to produkcja telefonów.

cedric pisze:czy można słuchać "w tle" na tych komórkach muzyki ?
Można. O dziwo 8)

#215223  autor: cedric
 24 sie 2007, 05:45
to jest zasadniczy plus dla tej komórki ;-)

i pytanko jeszcze do KU800.
czy to oprogramowanie w niej się na prawdę wiesza, w sensie komórka zachowuje się nieprzewidywalnie, czy też po prostu większość ludzi nie umie z niego korzystać aka nie czyta instrukcji obsługi?

#215292  autor: dexter
 24 sie 2007, 11:27
Nie wiem o co wam chodzi ale te podejrzenia o wieszanie sa przedstawiane przez ludzi co nie mieli telefonow LG w reku, fanow nolki i se. Mi sie nie wieszal dziala jak najbardziej poprawnie, nie wiem o co wam chodzi :lol:

#215379  autor: yagi
 24 sie 2007, 16:21
Mysl szybko nad kupnem, ale cos czuje ze zostanie Ci tylko KU311 jesli w ogole ktorys z tych dwoch - obydwa wychodza z oferty a dostanie KU800 teraz to juz cud...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#215457  autor: alexx
 24 sie 2007, 20:22
cedric pisze:i pytanko jeszcze do KU800.
czy to oprogramowanie w niej się na prawdę wiesza, w sensie komórka zachowuje się nieprzewidywalnie, czy też po prostu większość ludzi nie umie z niego korzystać aka nie czyta instrukcji obsługi?
Nic się nie wiesza! Wszystko jest ok i nie ma żadnych problemów z czymś takim w moim KU800.
yagi pisze:Mysl szybko nad kupnem, ale cos czuje ze zostanie Ci tylko KU311 jesli w ogole ktorys z tych dwoch - obydwa wychodza z oferty a dostanie KU800 teraz to juz cud...
Dlaczego wychodzą z oferty? Czyżby przez wadliwość? :| Poza tym poza Play nie wiem czy jakiś inny operator oferuje te telefony... Dlaczego tak jest? I dlaczego je wycofują?

#215462  autor: cedric
 24 sie 2007, 20:38
wychodzą to takie brzydkie słowo ;-) koledze chyba chodziło o to że ich już prawie nigdzie nie ma ;-).
Ale dzisiaj się zdecydowałem i kupiłem ku311 i jestem zadowolony nawet nie tak wolno mi się przegrywa z kompa na niego rzeczy.
Jedyna wada póki co to, że kryminolodzy nie muszą posypywać tego telefonu proszkiem daktyloskopijnym ;-). No i częśc predefiniowanych ustawień. Po przygodach z ideą i erą mam nadzieję że tym razem w play będzie bezproblemowo

#215476  autor: alexx
 24 sie 2007, 21:06
cedric pisze:nawet nie tak wolno mi się przegrywa z kompa na niego rzeczy.
OMFG, a po jakiemu to? xDxDxD
cedric pisze:wychodzą to takie brzydkie słowo ;-) koledze chyba chodziło o to że ich już prawie nigdzie nie ma ;-)
A ja myślę, że koledze chodziło o to, że operatorzy [chyba tylko Play, bo inni chyba w swojej ofercie tych telefonów nie mieli - ale może się mylę] wycofują te modele ze swojej oferty a nie, że modele są już prawie wyprzedane. No napisał to chłopak dosyć klarownie.

Poza tym chyba nie ma czegoś takiego, że 'telefony się kończą' xD To nie benzyna, przecież produkcja telefonów cały czas trwa bo w przeciwnym razie to byłaby jakaś limitowana edycja a z racji tego taki telefon z limitowanej serii kosztowałby kilka razy więcej.

#215515  autor: Kaczy
 24 sie 2007, 23:06
alexx pisze:przecież produkcja telefonów cały czas trwa bo w przeciwnym razie to byłaby jakaś limitowana edycja a z racji tego taki telefon z limitowanej serii kosztowałby kilka razy więcej.

Jakby cały czas trwała to w sprzedaży byłyby dostępne nówki 6310i. Po pewnym czasie producent zaprzestaje produkcji danego modelu.

...::: Made for loneliness :::...

#215662  autor: yagi
 25 sie 2007, 15:19
Ja wiem tyle ze Germanosy juz nie beda mialy dostaw tych modeli:
Samsung Z400
Samsung I600
LG KU311
LG KU800
Nokia 6151
Nokia N76
Motorola V6
Motorola K3

Sprzeda sie to co jest na stanie i tyle je widziano :( Zobaczymy co Samsung L760 pokaze... Moze w koncu Play i SE dogadaja sie co do ceny K610i bo pasuje zeby byl ten telefon w ofercie...

#215836  autor: alexx
 26 sie 2007, 08:13
kaczy pisze:Jakby cały czas trwała to w sprzedaży byłyby dostępne nówki 6310i. Po pewnym czasie producent zaprzestaje produkcji danego modelu.
Ale bez przesady, LG KU800 dopiero co wszedł do oferty kilka miesięcy temu więc niemożliwością jest, że już jest na wyczerpaniu...

#215846  autor: Kaczy
 26 sie 2007, 09:51
alexx pisze: Ale bez przesady, LG KU800 dopiero co wszedł do oferty kilka miesięcy temu więc niemożliwością jest, że już jest na wyczerpaniu...
Może w Playu. Ale ten telefon ogólnie jest już długo w sprzedaży.

#215910  autor: alexx
 26 sie 2007, 12:59
Kaczy pisze:
alexx pisze: Ale bez przesady, LG KU800 dopiero co wszedł do oferty kilka miesięcy temu więc niemożliwością jest, że już jest na wyczerpaniu...
Może w Playu. Ale ten telefon ogólnie jest już długo w sprzedaży.
Czyżby? No niestety nie mogę tego potwierdzić dlatego, że KU800 to nowy model, którego promocją zajął się głównie Play.

I też nie może być tak, jak piszesz, że telefon się 'kończy' tylko u jednego operatora xDxDxD ROTFL!!!

#215913  autor: Kaczy
 26 sie 2007, 13:09
alexx pisze:Czyżby? No niestety nie mogę tego potwierdzić dlatego, że KU800 to nowy model, którego promocją zajął się głównie Play.

I też nie może być tak, jak piszesz, że telefon się 'kończy' tylko u jednego operatora xDxDxD ROTFL!!!
W Plusie ten telefon jest już od ponad roku w ofercie. I tez juz dawno nie było go widać w magazynie do zamówienia

#217717  autor: wlodi20
 31 sie 2007, 23:35
narzerkacie na lg ze sa kichowe a to dlaczego play zrezygnował z sprzedazy telefonów samsung z400 ten telefon to porazka jak moi znajomi mówia na samsunga saisung :) dysków porzadnych nie robią to telefony zaczynają samsungu sie sypac sie oprogramowanie moj znajomy miał ten telefon 4 razy serwisie to jak sie wkurzył to z tego telefonu coś takiego byłoObrazek i play wyczofuje ten model :)a miałem ten telefon wziosć i nie wziołem i wziołem zamian lg ku311 i ten telefon nie zawiesza sie nie ma problemów softem duzo plików czyta mozliwośc jest go dostawić do sterownia przez bluetooth komputerem hehehe i co słyszałem od moich znajomych lg ku311 jest bardziej dobraczowany i lkepszy od ku800

cześć wszystkim maniakom :)

#217828  autor: alexx
 01 wrz 2007, 12:00
wlodi20 pisze:narzerkacie na lg ze sa kichowe a to dlaczego play zrezygnował z sprzedazy telefonów samsung z400
A co ma wspólnego nasze narzekanie na LG z wycofywanien samsunga Z400???

Dalej...
wlodi20 pisze:wziołem zamian lg ku311 i ten telefon nie zawiesza
wlodi20 pisze:słyszałem od moich znajomych lg ku311 jest bardziej dobraczowany i lkepszy od ku800
To w końcu jak to jest, o LG KU311 piszesz na podstawie własnych wrażeń i odczuć czy na podstawie tego, co powiedzieli ci znajomi?

Widzę, że znajomi mają na ciebie bardzo duży wpływ:
wlodi20 pisze:moi znajomi mówia
moj znajomy miał ten telefon 4 razy serwisie
słyszałem od moich znajomych
Trochę nawiedzasz i osobiście odbieram to jako coś w rodzaju spamu - reklamy KU311.

I na koniec:
wlodi20 pisze:lg ku311 jest bardziej dobraczowany i lkepszy od ku800
No cóż, KU311 jest tańszy [już o czymś to świadczy], ma mniejszy wyświetlacz, krótszy czas czuwania, ma gorszy aparat, mniejszą pamięć wewnętrzną i jest brzydszy od KU800. Kwestia gustu, co kto lubi.