• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #213137  autor: G4JOS
 17 sie 2007, 10:32
otóż chciałbym się zapytać czy w LG KU800 gdy bateria jest już słaba klawiatura jest podświetlana. . . ponieważ przed chwilą rozładował mi się telefon a godzinke temu klawiatura przestała świecić natomiast klawisze dotykowe świeciły. . .

edit: najwyraźniej padło mi podświetlenie :(
Ostatnio zmieniony 17 sie 2007, 12:41 przez G4JOS, łącznie zmieniany 1 raz.

#213224  autor: szyndel
 17 sie 2007, 13:32
u mnie podświetlenia nigdy nie było ;P już od nowości
 #213231  autor: DSK
 17 sie 2007, 13:49
G4JOS pisze:najwyraźniej padło mi podświetlenie :(
Masz rację, mi też padło i oddałem telefon do serwisu. W 7 dni mi to naprawili i już jest dobrze.

#213246  autor: G4JOS
 17 sie 2007, 15:02
omG no to ładnie :/ bo dobrze pamiętam że wcześniej miałem ;/ w sumie nie jest mi potrzebne , a denerwujące jest to że niedawno go kupiłem a nie chce go oddawać do serwisu :/

#213318  autor: alexx
 17 sie 2007, 20:40
Moje podświetlenie w klawiaturze jeszcze działa, sprawdzałam w ciemnej łazience :D:D:D Swoją drogą dziwi mnie to, że podświetlenie pada - jest to ewidentna wada tego modelu telefonu. Myślę, że LG powinno wydać jakiś oficjalny komunikat na ten temat. Mogę się założyć, że niektórzy nawet nie zorientowali się, że ich telefon posiada taki defekt. A z tego co tu czytam - to wiele osób ma ten problem. To chyba nie jest normalne...

'Prawie' nie robi prawie żadnej różnicy.

#213329  autor: G4JOS
 17 sie 2007, 21:18
WIELKA wada :/ bez przesady :/ po 2 dniach :(

#213427  autor: rafaa
 18 sie 2007, 11:34
dowiedziałem się w Germanosie, że cała seria tych telefonów była wadliwa. Wcześniej mieli wadliwą partię Samsungów. W tej chwili przy reklamowaniu podświetlenia, panelu i baterii wymieniają płytę telefonu.

#213431  autor: G4JOS
 18 sie 2007, 12:00
hmmm płytę mówisz? w takim razie szybko telefonu nie oddadzą :/ jeśli im go oddam na gwarancje :/

#213439  autor: rafaa
 18 sie 2007, 12:21
wyrabiają się w ciągu tygodnia z naprawami. Babka opowiadała mi, że dniówka ostatnio leci im w następujący sposób. Ciągle przyjmują czekolady do naprawy, wydają juz naprawione a w międzyczasie podpisują jaką umowę 8) Ja mam już jakąś swoją teorię na temat tych telefonów :D Tam, gdzie podczas naciskania przycisków klawiatura przygasa - telefon się posypie prędzej czy później. Tam gdzie klawiatura nie przygasa - dobra partia.

Zanim padło mi całkowicie podświetlenie, a tylko mrugało - napisałem maila dl LG z pytaniem, czy te telefony tak mają, czy to usterka. Odpisali, że to usterka. Ja miałem 2 te telefony. W każdym przygasało. 1 jest już w serwisie, 2 puściłem na allegro. Pare znajomych miało ten sam problem z przygasaniem i ich telefony również są już w serwisie (podświetlenie padło). Ale znam 2 osoby, które od początku nie mają problemu z przygasaniem a i sam telefon sprawuje się na razie dobrze :-)

Aha: telefony, które wróciły z serwisu po wymianie płyty podobno już nie wracają ponownie do serwisu.

#213483  autor: yagi
 18 sie 2007, 14:53
rafaa pisze:W tej chwili przy reklamowaniu podświetlenia, panelu i baterii wymieniają płytę telefonu.
Wymieniaja plytke klawiatury a nie plyte glowna - chyba ze jest to konieczne...

Ja tez juz spotkalem wymiane tej plytki bo bylo na niej zwarcie i tel mial czas czuwania 3-4 godzin :(

Po prostu cienizna, ale pochwala dla serwisu - sa w stanie wyrobic sie w 5 dni... :)

#213487  autor: G4JOS
 18 sie 2007, 14:59
w takim razie niebawem zawitam w serwisie :( troszkę się zawiodłem na tym telefonie :( ale ogólnie ciesze się ze go mam :) jak tylko wszystko będzie wporządku znowu będę się cieszył jego użytkiem ;)

#213832  autor: alexx
 19 sie 2007, 22:19
Pragnę dodać, iż dołączyłam właśnie do grona szczęśliwych posiadaczy LG KU800 z gratisem - niedziałającym podświetleniem dolnej klawiatury xD No tak, tradycji stało się zadość xD Muszę teraz tylko znaleźć punkt Play, bo ciekawe gdzie oddam ten telefon do naprawy... Hmm...

#213848  autor: marv
 19 sie 2007, 22:40
U mnie póki co klawiatura działa. Chociaż mam czekoladkę od 2 dni

#213857  autor: alexx
 20 sie 2007, 00:04
Hmm, czyli przeliczając... podświetlenie powinno paść ci w ciągu najbliższych paru dni :D Moje wytrzymało 5 dni :P

#213878  autor: marv
 20 sie 2007, 03:22
w takim razie szybko muszę się nacieszyć tym luksusem. Chociaż podświetlanie to chyba nie najgorsza rzecz w KU800. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie dźwięk na słuchawkach jest stanowczo za cichy, jak jadę autobusem to ledwo słyszę muzykę, za to pięknie słychać szum silnika 12litrowego diesla ;). Podłączyłem pod telefon słuchawki Sennheiser'a i grały gorzej niż te z LG :(. Co innego kiedy podlącze sluchawki pod PDA, badz PC wtedy Sennheiser zjada LG jeszcze w przedbiegach:P

#213891  autor: MarCjaho
 20 sie 2007, 09:22
Cos ten KU800 kiepski: pada podświetlenie, słaby soft... W KU311 takich problemów nie miałem, nie mam i mam nadzieję, że nie będę miał :P

#213904  autor: alexx
 20 sie 2007, 10:13
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie dźwięk na słuchawkach jest stanowczo za cichy, jak jadę autobusem to ledwo słyszę muzykę, za to pięknie słychać szum silnika 12litrowego diesla
Wczoraj przechodziłam to samo - jazda busem i na możliwie najgłośniejszej opcji w słuchawkach, słyszałam radio, którego słuchał kierowca :| Taka głośność nadaje się chyba do posłuchania przed snem, bo może zagłuszyć chyba jedynie tykanie zegara...

#215670  autor: aiding
 25 sie 2007, 15:52
A ja mam do was pytanie, czy także macie tak, że jak padnie te podswietlenie klawy to nagle bateria trzyma gora z 8-9 godzin. Mi wlasnie wczoraj padlo podswietlenie i wczoraj w nocy go ladowalem, dzisiaj juz mam tylko 2 kreski.. Wczesniej, jak podswietlenie dzialalo bateria trzymala ok 3-4 dni.

A ja mam pytanie do was, jak to wyglada ze sprawa serwisu, zaniesc mam do playa oni mi przyjma ?? I jak to wyglada jak wroci telefon z serwisu ?? przysylaja na adres domowy ? czy mam sam isc do Playa ?

Z gory dzieki za szybka odpowiedz :)

#215802  autor: DSK
 25 sie 2007, 22:03
aiding pisze: A ja mam pytanie do was, jak to wyglada ze sprawa serwisu, zaniesc mam do playa oni mi przyjma ?? I jak to wyglada jak wroci telefon z serwisu ?? przysylaja na adres domowy ? czy mam sam isc do Playa ?
Zanosisz telefon do salonu Play-a, przyjmują go i po około 7 dniach moze być już w salonie. Może być, ale mają 14 dni na załatwienie tego. Telefon jak wróci wygląda tak samo, tylko ma folię ochronną na wyświetlaczu. Odbierasz w salonie.

#215805  autor: aiding
 25 sie 2007, 22:07
DSK pisze:
aiding pisze: A ja mam pytanie do was, jak to wyglada ze sprawa serwisu, zaniesc mam do playa oni mi przyjma ?? I jak to wyglada jak wroci telefon z serwisu ?? przysylaja na adres domowy ? czy mam sam isc do Playa ?
Zanosisz telefon do salonu Play-a, przyjmują go i po około 7 dniach moze być już w salonie. Może być, ale mają 14 dni na załatwienie tego. Telefon jak wróci wygląda tak samo, tylko ma folię ochronną na wyświetlaczu. Odbierasz w salonie.
A coś tez slyszalem ze daja jakis zastepczy telefon, czy to prawda ? A i jeszcze czekam na odpowiedz w mojej pierwszej wypowiedzi.