pomoge w pomocy co chodzi z internetem w tym modelu i coś doradze w sytuacji pawerl1wynikajacy z problemami zwiadomościami
mam problem z ku311 otoz nie dostaje smsow wiekszych niz 160znakow tel mam w play z krotszymi wiadomosciami nie ma problemow po zgloszeniu play powiedzieli mi ze mam wymienic karte sim albo zmienic tel i te wiadomosci moze dojda najgorsze jest to ze osoba ktora do mnei wysyla dostaje raport zreszta skad ja sobie mam brac inny tel no parodia
rozwiazanie tej sparwy i przekonanie co nie działa z sms jest kupienie karty startowej w playu i sprobowanie tego czy dany problem wystepuje z sms co chodzi o długośc wiadomości których nie mozesz wyszłać jest spowodowane kartą czy telefonem
i moim zdaniem jest to najlepsze rozwiazanie poniewaz przedstawi obraz problemu i pokieruje co trzeba zrobić w dalszej sytuacji np gdy problem pojawi sie na karcie tej kupionej iz max 160 znaków mozesz wyszłac i nic wiecej to wtedy telefon na gwaracje i wymiane softu i skonfigurowanie telefonu na nowym sofcie lub gdy problem ten nie pojawi sie na nowej karcie i wszystko okej to do playa i walka o swoje prawa i wymiana karty na sprawną pozbawionej wady wynikajacej

i bez zadnych opłat powinni wymienic karte poniewaz bedzie to wada producenta karty
Drodzy LG-kowcy!
Mam problem: ostatnio wogóle nie mogę sie polaczyc z internetem, ani przez operemini, ani przez playnet. Co może być przyczyną??
zrestartuj ustawienia telefonu i sciągnij nowe ustawienia z netu co chodzi o net a co chodzi o opera ze ci nie działa to wprowadz takie ustawienia
menu-gry aplikacje -ustawienia ustawiamy nowy profil o nazwie wap
tryb połaczenia :TCP with proxy
adres IP:10.1025.5
port proxy:8080
punkt dostepu :wap
na tych ustawieniach mozesz sciagać nawet gry z wap za free
Cześć, proszę o pomoc. Kupiłem lg ku311 w playu. Jak prawidłowo skonfigurować ten telefon w plusie (mms/gprs) ?? Próbowałem automatycznie wysłać konfigurację ze strony plusa. Niestety nie ma tam w spisie tego modelu telefonu, ale wysłałem dla modelu kg225 (czytałem gdzieś na forum, że też może być). Konfiguracje przyszły, zapisały się gdzie trzeba (w punktach dostępowych i centrum MMS), ale nie działają!! Podczas próby odebrania mms-a wyskakuje komunikat o nieprawidłowym punkcie dostępowym czy jakoś tak. Powiedzcie gdzie może tkwić błąd. Rozważcie wszystkie nawet najbardziej błahe możliwości, proszę
masz tutaj ustawienia standardowe do ustawien w telefonach w plusie co chodzi o wap i mms
i musisz troche pokombinować ale powinno sie udać tak mysle poniewaz play czesciowo wykorzystuje nadajniki plusa ale juz play ma swoje masty postawione u mnie w miescie juz jest ale tez korzysta plusa i co chodzi powinno sie udac ale trzeba pokombinować
Poniżej znajdują się podstawowe parametry jakie należy wprowadzić, aby korzystać z WAP w sieci Plus:
Konfiguracja WAP - LG
Menu - Usługi - Internet - Profile - Opcje - Nowa zakładka:
( uwaga, jeżeli istnieje profil WAP GPRS, można wybrać Ustawienia aby sprawdzić istniejące ustawienia )
Nazwa profilu (tylko w nowej zakładce) WAP GPRS
Opcje - Ustawienia:
Strona główna:
http://wap.plusgsm.pl/
Nośnik: GPRS
Ustawienia GPRS:
Adres IP: 212.002.096.016
APN: wap. plusgsm. pl
Nazwa użytkownika: < puste >
Hasło: < puste >
Typ połączenia: Ciągłe
Ustawienia proxy: < pomijamy >
Ustawienia DNS: < pomijamy >
Ustawienia zabezpieczeń: Wyłącz.
Wyświetlanie grafiki: Włączone
Hasło
nic nie wpisujemy
Adres IP
212.2.96.16
Adres strony głównej
http://wap.plusgsm.pl/
Konfiguracja MMS - LG
Menu - Wiadomości - Ustawienia - Wiadomość multimedialna:
Priorytet Normalny
Okres Ważności Max .
Raport doręczenia Tak
Automatyczne pobieranie Włączone / Tylko w kraju
Ustawienia sieci Profil 1 (pierwszy wolny)
Opcje - Zmień nazwę - Plus MMS a następnie Opcje - Ustawienia:
Strona główna
http://mms.plusgsm.pl:8002/
Nośnik danych GPRS
Ustawienia GPRS
Adres IP 212.002.096.016
APN mms.plusgsm.pl
Nazwa użytkownika < puste >
Hasło < puste >
Typ połączenia Ciągłe
Ustawienia zabezpieczeń Wyłącz
Wstecz - Aktywuj - Wstecz
Typy dozwolone Osobiste/Reklama/Informacje
Konfiguracja gotowa.
By powrócić do stanu gotowości telefonu, kliknij kilka razy Wstecz, lub naciśnij Czerwoną słuchawkę - raz i krótko.