• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

czy podoba ci sie telefon lg ku 311

tak
11
73%
nie
4
27%
nie wiem
Brak głosów
0%

#223090  autor: wlodi20
 24 wrz 2007, 19:57
dzieki za podanie nazwy programu zadziałałem i sie nim pobawiłem i dla innych uzytkowników poleczam usunąc pliki play poniewaz gdy usuniecie jakieś systemowe to moze wam jakas funkcja nie działas i zawieszać ja tak zrobiłem ale przedtym kopie plików zrobiłem na karcie bo jest taka mozliwośc tym programem moby explorer
też go używam.jak konwertuje niektóre filmiki z youtube'a to mimo że ustawiam rozdzielczosc 176*144,to większosc filmików moge ogladac na komórce w pelnym ekranie,ale częśc jest w takim kwadracie.Coś mżna poradzic na to?
hm poniewaz moze być tak ze masz małym kwadracie bo film był taki

cześć wszystkim maniakom :)

#223100  autor: andyfmgd
 24 wrz 2007, 20:40
też go używam.jak konwertuje niektóre filmiki z youtube'a to mimo że ustawiam rozdzielczosc 176*144,to większosc filmików moge ogladac na komórce w pelnym ekranie,ale częśc jest w takim kwadracie.Coś mżna poradzic na to?
hm poniewaz moze być tak ze masz małym kwadracie bo film był taki[/quote]
też tak myślałem.no nic,trudno

#223454  autor: vorilhon
 26 wrz 2007, 12:20
Cześć!!! Mam do wszystkich gorącą prośbę: czy ktoś mógłby w swoim lg ku 311 użyć programu Moby Explorer w celu wysłania mi plików fabrycznych play: dźwięków, jpg i gifów? Można tym programem skopiować pliki na kartę, a pliki z karty przesłać mojej skromnej osobie, ponieważ byłem bardzo nierozważny i wszystko wywaliłem, przez co jak chcę ustawić alarm w budziku, to chyba brak tych plików sprawia, że fon mi się zawiesza, ale tylko tam, reszta jest ok. Nie pomógł reset ustawień. Muszą być wszystkie te pliki, bo nie wiadomo które są sytemowe, a które tylko dodatkiem. Tylko uwaga!!! Nic nie kasować w swoim fonie, można pliki skompresować i zapisać na karcie, a w fonie zwolnić pamięć... Link do forum i programu: http://siemensjava.pl/topics107/moby-ex ... 668721.htm ,

[ Dodano: 2007-09-26, 12:22 ]
Link do forum i programu: http://siemensjava.pl/topics107/moby-ex ... 668721.htm , rejestracja free.

[ Dodano: 2007-09-26, 13:22 ]
Zeby było taniej, to proszę pliki przesłać przez PC na adres: [email protected] .

#223690  autor: wlodi20
 27 wrz 2007, 00:25
ja juz ci wyszłałem potrzebne rzeczy do uratowania fona na twoją skrzynkę pocztowa :) pozdrawiam

#223724  autor: vorilhon
 27 wrz 2007, 12:04
Dzięki, wlodi20, to absolutne mistrzostwo świata w twoim wykonaniu- już mi wszystko działa jak powinno... jeszcze raz dzięki... jesteś WLODI20 WIELKI!!!

[ Dodano: 2007-10-01, 13:48 ]
Jeszcze raz prosz o pomoc: chodzi o ustawienia e-mail w ku311, krok po kroku... jestem zwykła noga w tym temacie. Proszę!!!

#225168  autor: Chudy1523
 03 paź 2007, 15:41
a znalazłęm fajny trick moze juz go ktoś odkrył hehe...jak przychodzi wam sms....to kliknijcie przycisk ten od pogłasniania i przyciszania muzyki.....mozna wtedy czytać sms na zewnetrznym wyswietlaczu...

#226242  autor: pawelf1
 10 paź 2007, 08:28
mam problem z ku311 otoz nie dostaje smsow wiekszych niz 160znakow tel mam w play z krotszymi wiadomosciami nie ma problemow po zgloszeniu play powiedzieli mi ze mam wymienic karte sim albo zmienic tel i te wiadomosci moze dojda najgorsze jest to ze osoba ktora do mnei wysyla dostaje raport zreszta skad ja sobie mam brac inny tel no parodia

#227394  autor: MarCjaho
 15 paź 2007, 16:51
Drodzy LG-kowcy!
Mam problem: ostatnio wogóle nie mogę sie polaczyc z internetem, ani przez operemini, ani przez playnet. Co może być przyczyną??

#228687  autor: felipe0
 21 paź 2007, 15:08
Cześć, proszę o pomoc. Kupiłem lg ku311 w playu. Jak prawidłowo skonfigurować ten telefon w plusie (mms/gprs) ?? Próbowałem automatycznie wysłać konfigurację ze strony plusa. Niestety nie ma tam w spisie tego modelu telefonu, ale wysłałem dla modelu kg225 (czytałem gdzieś na forum, że też może być). Konfiguracje przyszły, zapisały się gdzie trzeba (w punktach dostępowych i centrum MMS), ale nie działają!! Podczas próby odebrania mms-a wyskakuje komunikat o nieprawidłowym punkcie dostępowym czy jakoś tak. Powiedzcie gdzie może tkwić błąd. Rozważcie wszystkie nawet najbardziej błahe możliwości, proszę :-)

#228690  autor: MarCjaho
 21 paź 2007, 15:29
napisz maila do plusa :wink:

#228764  autor: wlodi20
 21 paź 2007, 23:57
pomoge w pomocy co chodzi z internetem w tym modelu i coś doradze w sytuacji pawerl1wynikajacy z problemami zwiadomościami
mam problem z ku311 otoz nie dostaje smsow wiekszych niz 160znakow tel mam w play z krotszymi wiadomosciami nie ma problemow po zgloszeniu play powiedzieli mi ze mam wymienic karte sim albo zmienic tel i te wiadomosci moze dojda najgorsze jest to ze osoba ktora do mnei wysyla dostaje raport zreszta skad ja sobie mam brac inny tel no parodia
rozwiazanie tej sparwy i przekonanie co nie działa z sms jest kupienie karty startowej w playu i sprobowanie tego czy dany problem wystepuje z sms co chodzi o długośc wiadomości których nie mozesz wyszłać jest spowodowane kartą czy telefonem
i moim zdaniem jest to najlepsze rozwiazanie poniewaz przedstawi obraz problemu i pokieruje co trzeba zrobić w dalszej sytuacji np gdy problem pojawi sie na karcie tej kupionej iz max 160 znaków mozesz wyszłac i nic wiecej to wtedy telefon na gwaracje i wymiane softu i skonfigurowanie telefonu na nowym sofcie lub gdy problem ten nie pojawi sie na nowej karcie i wszystko okej to do playa i walka o swoje prawa i wymiana karty na sprawną pozbawionej wady wynikajacej :x :-D i bez zadnych opłat powinni wymienic karte poniewaz bedzie to wada producenta karty
Drodzy LG-kowcy!
Mam problem: ostatnio wogóle nie mogę sie polaczyc z internetem, ani przez operemini, ani przez playnet. Co może być przyczyną??
zrestartuj ustawienia telefonu i sciągnij nowe ustawienia z netu co chodzi o net a co chodzi o opera ze ci nie działa to wprowadz takie ustawienia
menu-gry aplikacje -ustawienia ustawiamy nowy profil o nazwie wap
tryb połaczenia :TCP with proxy
adres IP:10.1025.5
port proxy:8080
punkt dostepu :wap

na tych ustawieniach mozesz sciagać nawet gry z wap za free ;) :-D

Cześć, proszę o pomoc. Kupiłem lg ku311 w playu. Jak prawidłowo skonfigurować ten telefon w plusie (mms/gprs) ?? Próbowałem automatycznie wysłać konfigurację ze strony plusa. Niestety nie ma tam w spisie tego modelu telefonu, ale wysłałem dla modelu kg225 (czytałem gdzieś na forum, że też może być). Konfiguracje przyszły, zapisały się gdzie trzeba (w punktach dostępowych i centrum MMS), ale nie działają!! Podczas próby odebrania mms-a wyskakuje komunikat o nieprawidłowym punkcie dostępowym czy jakoś tak. Powiedzcie gdzie może tkwić błąd. Rozważcie wszystkie nawet najbardziej błahe możliwości, proszę
masz tutaj ustawienia standardowe do ustawien w telefonach w plusie co chodzi o wap i mms
i musisz troche pokombinować ale powinno sie udać tak mysle poniewaz play czesciowo wykorzystuje nadajniki plusa ale juz play ma swoje masty postawione u mnie w miescie juz jest ale tez korzysta plusa i co chodzi powinno sie udac ale trzeba pokombinować

Poniżej znajdują się podstawowe parametry jakie należy wprowadzić, aby korzystać z WAP w sieci Plus:

Konfiguracja WAP - LG

Menu - Usługi - Internet - Profile - Opcje - Nowa zakładka:
( uwaga, jeżeli istnieje profil WAP GPRS, można wybrać Ustawienia aby sprawdzić istniejące ustawienia )

Nazwa profilu (tylko w nowej zakładce) WAP GPRS

Opcje - Ustawienia:
Strona główna: http://wap.plusgsm.pl/
Nośnik: GPRS

Ustawienia GPRS:
Adres IP: 212.002.096.016
APN: wap. plusgsm. pl
Nazwa użytkownika: < puste >
Hasło: < puste >

Typ połączenia: Ciągłe
Ustawienia proxy: < pomijamy >
Ustawienia DNS: < pomijamy >
Ustawienia zabezpieczeń: Wyłącz.
Wyświetlanie grafiki: Włączone

Hasło
nic nie wpisujemy
Adres IP
212.2.96.16
Adres strony głównej
http://wap.plusgsm.pl/

Konfiguracja MMS - LG

Menu - Wiadomości - Ustawienia - Wiadomość multimedialna:
Priorytet Normalny
Okres Ważności Max .
Raport doręczenia Tak
Automatyczne pobieranie Włączone / Tylko w kraju
Ustawienia sieci Profil 1 (pierwszy wolny)

Opcje - Zmień nazwę - Plus MMS a następnie Opcje - Ustawienia:
Strona główna http://mms.plusgsm.pl:8002/
Nośnik danych GPRS
Ustawienia GPRS
Adres IP 212.002.096.016
APN mms.plusgsm.pl
Nazwa użytkownika < puste >
Hasło < puste >
Typ połączenia Ciągłe
Ustawienia zabezpieczeń Wyłącz

Wstecz - Aktywuj - Wstecz
Typy dozwolone Osobiste/Reklama/Informacje

Konfiguracja gotowa.
By powrócić do stanu gotowości telefonu, kliknij kilka razy Wstecz, lub naciśnij Czerwoną słuchawkę - raz i krótko.

#228873  autor: neomagnet0108
 22 paź 2007, 21:45
Hej mam pytanko, jest jakas możliwosc korzystanie z gg na tym fonie?? Bo mobilne gg nie da sie zainstalowac a jadugadu sie nie łączy.....

#230047  autor: wlodi20
 27 paź 2007, 23:58
musisz zrobi ustawienia co chodzi o połaczenie wap związane z grami java i operą jak ci opera bedzie chodzic gadu gadu

a mam fajniutka informacje niewiem czyto niejest mylna infoormacja albo nie ale soft w tym telefonbie jest cześciowo symbianowy o czym moze swiadczy stabilnośc telefonu co chodzi o soft i jego mobilnośc

#230214  autor: neomagnet0108
 28 paź 2007, 21:53
GG udało mi sie zainstalować, ale nie da się połączyc z serwerem, nie wiem co jest tego przyczyną. Ale mam jeszcze inne pytanie: da się moze odczytac sms`a na ekranie zewnętrznym?? nie zawsze chce mi się otwierac fona....

#230257  autor: MarCjaho
 29 paź 2007, 10:21
neomagnet0108 pisze:da się moze odczytac sms`a na ekranie zewnętrznym?? nie zawsze chce mi się otwierac fona....
tak, nacisnij dolna strzalke na boku telefonu i odczytasz :wink:

#230261  autor: marcinl
 29 paź 2007, 10:46
mam pytania
mamy do wyboru 4 różne formaty podczas słuchania mp3, czy jest możliwy widok playlisty? czy ten widok można też ustawić na wyświetlaczu zewnetrznym
czy jest opcja "bookmark" tj. robię pauzę w danym miejscu playlisty i ta pauza jest zapamiętana nawet po wyłączeniu telefonu i po włączeniu można odtwarzać od tego samego miejsca?
dziekuję

#231234  autor: fiechcia
 03 lis 2007, 18:36
pomóżcie! KŁOPOT W TYM ŻE PO ZAINSTALOWANIU OPROGRAMOWANIA I PODŁĄCZENIU TELEFONU DO KOMPUTERA NIE MOGĘ PRZENIEŚ NA KOMPUTER ZDJĘĆ Z TELEFONU. JEŚLI KTOŚ WIE JAK TO ZROBIĆ BARDZO PROSZĘ O KONTAKT [email protected]

fiechcia

#231441  autor: emkaitl
 04 lis 2007, 20:10
Ja mam natomiast taki problem, że kiedy w kładam kartę SD micro mój telefon zachowuje się tak jakby jej nie było. Dodatkowo, gdy wkładam ją do adaptera też jej "nie widać" w komputerze. Czy ktoś wie może, jaka jest tego przyczyna i mógłby mi pomóc?

#231613  autor: neomagnet0108
 05 lis 2007, 22:07
Sformatuj ją w telefonie, w ustawieniach jest taka opcja, to powinno pomóc.

#231621  autor: emkaitl
 05 lis 2007, 22:38
tak wiem, że jest taka opcja tylko problem polega na tym, że nie mogę jej nawet sformatować. Tzn gdy wkładam kartę do telefonu i wchodzę w ustawienia, nadal nic nie można zrobić. Owszem, chciałabym wybrać pole 'formatuj ... itd." ale "formatuj" jest napisane szarą czcionką a nie czarną, co oznacza, że jest nieaktywne. I co ja mam zrobić? Karta jest na pewno dobrze włożona, a wiem, że nie była przez nikogo wcześniej formatowana.
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6