• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#414543  autor: kowcio
 02 lip 2010, 22:25
razin pisze:Jakoś od GU230 a GM205 ikonki menu są podobne.
Ale chyba inne jest te menu. Wg mnie dużo lepsze. No i chyba edytor jest całkiem inny, a to dla mnie sprawa kluczowa. Mimo wszystko LG idzie w bdb kierunku. Te menu chyba przebudowali, ikonki są podobne (chociaż jakieś tu sa 3D, ja tam nie wiem), ale jest ok.

Już 200 SMSów wysłałem. Bateria nadal full po pierwszym ładowaniu- na pewno będzie ok ;-) Byleby ten wskaźnik został poprawiony od czasów Cookie, na razie nie zanosi się na powtórkę z rozrywki.

#414553  autor: user_delete13
 02 lip 2010, 22:54
Jakoś 3D mnie nie przekonuje gdyż GU230 nadal nawiązuje do KU250 & Shine i postępem to nie jest.

Ja mimo posiadania GM205 planuję kupić inny nowy model z LG i zastanawiam się nad modelem wyższym z serii GM np: LG GM310

#414582  autor: Xavi
 03 lip 2010, 11:03
ryke24 pisze:Dźwięk Smsa może być 20 sek
To ja już końcu nie wiem! Może być swój dłuższy dzwonek mp3 na sygnał sms czy nie? kowcio napisał że 3 sekundy i urywa dzwonek, jak to w końcu jest naprawdę- sprawdźcie to proszę. dla mnie to bardzo ważne bo nie usłyszę takiego 2 sekundowego "pipnięcia" na ulicy.

#414586  autor: ryke24
 03 lip 2010, 11:45
Przepraszam ,Mój błąd.Dokładnie nie sprawdziłem.Zasugerowałem się tym ze skoro w ustawieniach akceptuje plik dźwiękowy np 50 sekund to go odegra...Kowcio ma racje.Dźwięk smsa odgrywa krotko.Myślałem,ze jedzie z całą melodyjką skoro jako smsa można ustawić piosenkę,niestety tak nie jest.Urywa bodajże po 2 sek.....

Wskaźnik baterii na full potrafi być 3 dni,2 kolejne kreski starczają na około półtora dnia.

A dźwięk Smsa jest naprawdę ciężko usłyszeć na ulicy:)

Niby wady ma ten telefon...ale jakoś go polubiłem:)
A i tylni panel od baterii szybko łapie rysy....

Sagem My-x1,Sagem mx5-2,SE K550i,Nokia 2330,1650,Samsung X510, i550,S3310,B2700,LG GU230,Nokia 6303i,N8

#414618  autor: kowcio
 03 lip 2010, 14:34
Tak, dźwięk jest urwany chyba nawet po 2 sekundach. Wiesz, mnie to nie przeszkadza, bo nigdy nie ustawiałem żadnych MP trójke na dźwięki, bo jak dużo pisze to bym oszalał. Mam dźwięk "Power On" na SMS i jest ok, na ulicy słyszałem że przyszedł mi SMS (telefon był w pokrowcu, a to wszystko przez ten ekran, hehe).
Wczoraj około godziny działał MP3 i bateria nadal wskazuje full. Jest na pewno dobra. Inne telefony już mi padały po takim wysiłku.

Ja też go polubiłem. Ma kupę wad, ale jest naprawdę taki... przyjemny. Bardzo zadowolony jestem, chociaż pewne rzeczy musiałem przełknąć i zapomnieć o nich. Moze to przez ten duży ekran (mimo nie najlepszej jakości), baterię i wygodę przy pisaniu SMS oraz wysokiej jakości rozmów? Być moze tak ;)

Już mit, że w LG bateria jest bardzo słaba wg mnie jest nieaktualny.

#415511  autor: Xavi
 07 lip 2010, 14:53
A jak powinno być ustawione w kwestii tych smsów? Mam na myśli to żeby pisać z polskimi znakami a wysyłane było bez. W nokii to nazywa się chyba "uproszczone" a tutaj jak : unicode, pełna czy co?

#415533  autor: user_delete13
 07 lip 2010, 16:08
Ustaw na pełna. Unicode zawiera polskie znaki wraz z końcówkami.

Lecz jak i pełna i Unicode może wysyłać z polskimi znakami.

Powinna być jeszcze opcja alfabet domyślny.

#415642  autor: kowcio
 07 lip 2010, 22:29
Standardowo jest tak jak u Nokii. Piszesz SMSa na ekranie masz polskie znaki, a wywyła bez. W ustawieniach kodowania znaków standardowo jest ustawione "alfabet GSM", a można zmienić na automatyczny i będzie wysyłało dokładnie to, co mamy na ekranie.

A z telefonu pisze sie GENIALNIE SMSy. Nigdy na LG mi to nie pasowało, teraz pasuje ;) W końcu pisze się identycznie jak na Nokii..

#421884  autor: ryke24
 08 sie 2010, 22:01
Troszkę czasu mineło już odkąd mam tego LG wiec można wysunąć kolejne wnioski:)
Jako że wróciłem z urlopu w Kołobrzegu miałem okazje potestować telefon w podroży i na miejscu.

Wskaźnik zasięgu troszkę oszukany:)tam gdzie jest zasięg z reguły mamy zawsze 6-7 kresek:) Tam gdzie jest słabiutki potrafi nagle zaniknąć...rzadko kiedy uświadczymy na telefonie coś w stylu 1-2 kreski...albo jest dużo albo ich nie ma z reguły:)Ale!!...jest dobry.Samsung dziewczyny 1 kreska....lub zero...(brak połączenia) w Lg 5 kresek i da rade nawiązać połączenie.Wskaźnik napewno nie jest ze tak powiem "płynny " w swoim zachowaniu.

Smsy jak już wspominał Kowcio pisze się DOSKONALE.Świetny t9,klawiatura jak dla mnie 1 klasa,tak szybko jeszcze nigdy nie pisałem na telefonie jak w tym modelu, a mam go w sumie krotko...

Jak jest jasno aparat potrafi nawet zrobić przyzwoite zdjęcie.Na telefonie może super nie wygląda ale na kompie już daje rade:)Ale zaznaczam...jasność musi być.

W zatłoczonym Kołobrzegu da się normalnie rozmawiać(Najgłośniejszy telefon jeśli chodzi o rozmowę jaki miałem).Nie trzeba wiercić żadnych otworów w telefonie;)

Slider jeździ po klawiszach 5,8,0 i dolnej części kolo mikrofonu.Ślad widać pod odpowiednim kątem ale napisy nie schodzą puki co:)

Sagem My-x1,Sagem mx5-2,SE K550i,Nokia 2330,1650,Samsung X510, i550,S3310,B2700,LG GU230,Nokia 6303i,N8

#422127  autor: kowcio
 10 sie 2010, 11:21
ryke24, ja też nadal mam ten telefon i uważam go za coś świetnego. Klawisze faktycznie, porysały mi się po 3 dniach i więcej nic się nie dzieje. Wszystko jest ok, rozmawia się doskonale, zaiseg jak wczesniej mówiłem, bateria to samo. Czasami w Play potrafi mi zgubić ich EGSM i musze restartowac telefon, ale nie wiem czy to wina telefonu, czy Play (tam znajomy tez ma na nokii tak).

Ogółem za te pieniądze telefonik warty uwagi, lecz nie zawsze dopracowany. Co do słownika- dopiero wczoraj odkryłem, ze przełącza się na English czasami. Ale tylko czasami jak zaczynam pisac nową wiadomość, a ja jak odpisuję to daję środkowy klawisz nawigacyjny i mam od razu edytor SMS z podstawionym odbiorą i jest oki.

#422136  autor: user_delete13
 10 sie 2010, 11:33
kowcio, ten model ma zabezpieczenie skradzionego telefonu sprawdzałeś to czy faktycznie owa funkcja działa?

Ustawienia - Ustawienia zabezpieczeń - Śledzenie skradzionego telefonu.

#437885  autor: magdolek
 27 paź 2010, 19:14
witam, jestem LG-kowym osiołkiem, mam od dzisiaj LG GU230 , nie potrafie sciszyc melodii w dzwiekach polaczen. da sie go sciszyc tak na stale zeby nie ryczal jak wsciekly ?

#437924  autor: user_delete13
 27 paź 2010, 21:47
Ustawienia - Profile.