• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#266803  autor: michal224
 18 maja 2008, 22:43
yagi pisze:A ja w ciagu ostatnich paru miesiecy widzialem 5 Shine'ow ktore same z siebie wylaczyly sie w trakcie uzytkowania. 3 mialy wymieniona plyte glowna a 2 wgrany na nowo soft..
Nie jest to wina samego sprzętu, lecz oprogramowania. Polscy programiści spaprali system Shine a do tego nie umieją go poprawnie wgrać, przez co jest dużo problemów. Do problemów które opisują tutaj ludzie dochodzi fakt że sieci PLUS czy ERA dodatkowo okroiły jego funkcjonalność ustawiając domyślne dźwięki czy przypisując skróty klawiszowe. W oryginale takie coś nie występuje.

#266807  autor: kowcio
 18 maja 2008, 22:56
fenix189 pisze:Masz bardzo drogie hobby.Nie wiem czy dobrze zrozumiałem,ale masz nie tylko jeden tel.w tej chwili.Zgadzam si e z tym,że traci się przy sprzedaży i to nie mało,czasem nawet połowę zapłaconej ceny.Myślę ,że masz też odpowiedni budżet domowy do takiego hobby;)
fenix189, ja też mam takie hobby, też czasem tracę na tym ;-) ale zazwyczaj wolę telefony z niższej półki. LG jeszcze nie miałem, znajomi mają i są zadowoleni ;-)

Pozdrawiam ;-)

#266911  autor: user_delete10
 19 maja 2008, 18:22
Nie wiem czy można o jakimkolwiek telefonie mówić z pełną pewnością ,że wiesza się,a to słaba bateria,a to restart samoczynny...Może jakaś wadliwa seria,może kilka modeli,może jakaś inna przyczyna.Spotyka się często opinie jednej osoby,a kolejna mówi dokładnie na odwrót.Jedna chwali telefon ,druga totalnie mówi,że jest okropny.Tak samo i LGiki pewnie mają.U rożnych osób może być różnie.

#266914  autor: MarCjaho
 19 maja 2008, 18:29
fenix189, tak jest, ale są modele, które tych wadliwych serii mają więcej, a są i takie, które ich mają mniej. ;)

#275818  autor: marcino94
 08 lip 2008, 22:25
moja siostra ma KU800, początkowo się chciałem z nią zamienić ale jednak zmieniłem zdanie. nieodpowiada mi w nim panel dotykowy i czas trzymania baterii (około 3 dni) ale poza tymi wadami to telefon nie jest zły. slider działa bardzo dobrze po prawie roku. Zaskoczył mnie aparat (1,3mpix) ktory robi zdjęcia gorszej jakości niż moja Nokia 5200. Ogółem do marki nie mam zastrzeżeń. Dobra jakośc wykonania. A co do konkretnego modelu to powiem tak- telefon dobry dla kobiet :D

#275858  autor: MarCjaho
 09 lip 2008, 07:07
marcino94 pisze:nieodpowiada mi w nim panel dotykowy
Do tego jednak trzeba się przyzwyczaić.
marcino94 pisze:Zaskoczył mnie aparat (1,3mpix) ktory robi zdjęcia gorszej jakości niż moja Nokia 5200.
Tym mnie chłopie rozwaliłeś. :| Robi dużo lepsze zdjęcia, a do tego jest to 2Mpix...

#275909  autor: marcino94
 09 lip 2008, 12:31
no ja tylko stwierdzam fakty... porównywałem zdjęcia z obu telefonów (nokia 5200, LG KG800) no i te z LG są zamazane i nieostre. Może to wada aparatu w konkretnym telefonie, ale ja tylko mówie to co widziałem na własne oczy

EDIT:
sory za pomyłke miałem na myśli KG800, a nie jak napisałem KU800 :D

#276560  autor: namur
 11 lip 2008, 21:21
Mam LG U8180. nie jestem zbyt zadowolona. Wolno myśli, wiele automatycznych funkcji, których nie da się przestawić. Ale zdjęcia robi dobrej jakości, filmy niezbyt... Generalnie- chciałabym zmienić.

#276635  autor: MADMAX
 12 lip 2008, 10:08
Osobiście nigdy jakoś tej marki nie trawiłem ale doceniam, że producent oprócz kiepsko wygladających low-endów potrafił ewoluować przez różne "czekolady" do serii Viewty choćby (w zasadzie jest jeden model, drugi dopiero idzie :wink: )

Z niższych modeli pozytywnym zaskoczeniem były dla mnie zdjęcia z LG KU311, które zresztą wrzuciła progresywna do działu foto na forum.

Przyznam, że LG zyskał w moich oczach dzięki Viewty nad którym się jakiś czas zastanawiałem ale ostatecznie przegrał ze wzgledu na niewielkie wsparcie, brak OS itd.
Wolałem nie ryzykowac i postawiłem na klasycznie wypasioną Nokię N82 :-)

PS: Nie zapominajmy o LG KS20 z WM6P na pokładzie, ma go ktoś w ogóle? :)

Pozdrawiam

#276700  autor: Cinkonskin
 12 lip 2008, 15:04
Ja powiem tak , LG KP235 jest strasznie wolny podczas pisania SMS-ów.
Literki pojawiaja się w porównaniu z np. Nokią po bardzo długim odstępie czasu.

Po drógie , znalazłem błąd w sofcie zapewne , bo to normalne nie jest.
Jak zaczynam nowego SMS-a , to chciałbym np. napisać A o której godzinie?

A telefon robi tak -> A O której godzinie? <- zawsze, jesli za 1 litera jest spacja , to on litere po spacji robi drukowana... :roll:

#276722  autor: MarCjaho
 12 lip 2008, 16:52
A ja o moim ku311 napisze tak: Moze jest cichy, moze nie ma radia, moze nie mozna wgrywac motywow, grac w gry 3d. Ale mam go juz ponad rok i jeszcze mnie nie zawiodl, bateria przy moim katowaniu trzyma 3 dni, tel ma wygodna klawiature, mega czytelny wyswietlacz, czysto odtwarza muzyke, nie muli, potrafi zrobic przyzwoite zdjecie, wspaniale nadaje sie do opery mini i w praktyce to on jest duzo lepszy od ku800. :P

#276723  autor: MADMAX
 12 lip 2008, 17:05
NokiaOrange pisze:A O której godzinie? <- zawsze, jesli za 1 litera jest spacja , to on litere po spacji robi drukowana...
Może jest tak inteligentny, że traktuje to jak podpunkt "A" bo jak wiadomo od A nie zaczyna się zdania :mrgreen:
Czyli:
A) O której godzinie
Podobnie z pozostałymi literami...

Oczywiście bardzo bym się zdziwił gdyby tak było, sam w to nie wierzę :D

Rozumiem, że ten bug nie występuje w przypadku zdania, w którym 1 wyraz jest kilkuliterowy np. "Gdzie i o której godzinie"? :-)

Pozdrawiam

#276727  autor: Cinkonskin
 12 lip 2008, 17:19
:lol:
Dokładnie, bład jest tylko przy O Której godzinie ?
Jak zrobie : Jak to zrobiłeś ? to już nie ma tego błędu. :roll: