• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#265923  autor: Ciara
 13 maja 2008, 09:40
no ale podobno robia coraz lepsze te foniki ;p w kazdym badz razie shine i venus sa boskie :)

#265953  autor: Pb
 13 maja 2008, 15:19
o venus niesłyszałem ale zgadzam się,że Shine i Prada są przynajmniej pod względem designu i bajerów super...ale byłyby jeszcze fajniejsze gdyby miały inny napis :-D

#265987  autor: kowcio
 13 maja 2008, 18:21
iaro pisze:Ja jednak bałbym się kupić LG... :roll: w sumie takie tanie to też nie są więc jak dla mnie to niema co sie pakować w coś tak niepewnego.
Już kupiłbym LG niż Huawei'a.
LG to bardzo dobra marka, umie produkować telefony. Jak dla mnie dużo wspólnego te telefony mają właśnie z Samsungiem, nie wiem dlaczego... Może dlatego, że właśnie i Samsung jest Koreański jak i LGe ;-)
Pozdrawiam :-)

#266061  autor: Pb
 13 maja 2008, 23:22
Jak dla mnie dużo wspólnego te telefony mają właśnie z Samsungiem, nie wiem dlaczego... Może dlatego, że właśnie i Samsung jest Koreański jak i LGe ;-)
No właśnie sam sobie odpowiedziałeś 8)
Ja jednak brałbym Huławeja,bo też niepewny ale chociaż taniutki.

#266148  autor: user_delete10
 14 maja 2008, 18:36
Pewnie ci co boją się kupić telefon pod marką LG tak samo bali by się kupić samochód pod nazwą,która dotąd nic nie miała wspólnego z autami.Ale już jakiś czas widzimy LGki na rynku telefonicznym i złych recenzji zbytnio nie ma.Warto spróbować przygodę z tą marką.

#266176  autor: Pb
 14 maja 2008, 23:12
@Fenix...czy ja wiem,czy warto?
Tak jak neiktórych odstrasza napis SAGEM tak mnie odstrasza skutecznie napis LG...niby recenzje mają coraz lepsze,ale za dużo nasłuchałem sie o słabiutkich bateriach,słabych głośnikach i sporej awaryjności...a cenowo jak już wspomniałem el-dziki takie super nie są...ja mam swoje 2 zaufane marki i chyba niezamierzam tego zmieniać 8) ...no chyba że jeszcze mógłbym zdecydować sie na huawei ze względu na bardzo niskie ceny.

#266219  autor: michal224
 15 maja 2008, 13:43
Hahh czytam i czytam i ciekawi mnie jedno. Czy wy wiecie, że LG jest mniej awaryjne od SE czy Motoroli? Od 5 miesięcy nie miałem w serwisie żadnego telefonu LG a od wprowadzenia na rynek Shine to już w ogóle idzie zapomnieć, co to jest usterka w telefonach LG. Nie można tego powiedzieć o SE, które w środku mają złom obleczony przeciętną niczym niewyróżniającą się obudową. W przeciągu zaledwie tygodnia serwisowałem 8 SE, od W300i do W960i poprzez K850i kończąc na M600i. W ostatnich miesiącach LG przegoniło SE pod względem sprzedanych telefonów. Gdybym miał wybierać pomiędzy LG a SE to wybrałbym to pierwsze. Takie jest moje zdanie

#266238  autor: Pb
 15 maja 2008, 15:12
LG,SE...no z dwojga złego to chyba lepsze LG :D ...o awaryjności SE niestety trochę wiem.

#266443  autor: Kempa
 16 maja 2008, 17:50
Czy ja wiem co jest mniej awaryjne ? Może miałeś więcej serwisowanych SE, bo jest ich więcej ogółem. LG nie jest złe. Mają fajny sprzęt, zarówno jeśli chodzi o parametry jaki i o wygląd. Ale właśnie w wygląd moim zdaniem w większości modeli jest taki trochę "damski".

#266484  autor: michal224
 16 maja 2008, 19:49
W ostatnich miesiącach odnotowałem ogromny wzrost sprzedaży telefonów LG. Bezawaryjność LG nie wynika z tego, że jest ich mniej tylko z tego, że naprawdę są robione solidnie. Środek LG a SE to dwa diametralnie różniące się układy, jeśli chodzi o użyte komponenty oraz wykonanie. SE jest zmontowane tandetnie i każde serwisowanie tej marki to mordęga. SE pogorszył się okropnie i teraz nie wydałbym na niego nawet 50 zł.

#266489  autor: pff
 16 maja 2008, 20:18
iaro pisze:Ja jednak bałbym się kupić LG... :roll: w sumie takie tanie to też nie są więc jak dla mnie to niema co sie pakować w coś tak niepewnego.
a ja bym się bała kupic nokię :D niby taka chwalona a jak ktoś znajomy ma to i tak zaraz akcje telefon odwala. Koleżanka ma KG800 i poza baterią to jest super telefon :) sagemy i alcatele to u mnie w domu dominujące marki więc to bym brała... SE też chociaż wygląd okropny mają... tak więc i dla LG znajdzie się miejsce :) tym bardziej, że pruje do przodu jeśli chodzi o ilośc modeli no i chociaż starają się dbac o wygląd tudzież design jak kto woli ;) :)

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#266498  autor: merigaw
 16 maja 2008, 21:17
Jak czytam te bzdury to mi się niedobrze robi.Sama mam LG KU990 i prawdę powiedziawszy jest to jeden z najlepszych tel jakie mialam do tej pory(a miałam ich ze 20 w uzytkowaniu.Były to modele różnych marek,bo ja po prostu mam bzika na tym punkcie i średnio używam tel ok pół roku.Lubię mieć dobry telefon,a że szybko mi się nudzą to wypróbowałam dużo. :P Ale wracając do marki LG-telefonik ma świetny aparat,suuuper kręci filmy,nigdy się nie zawiesił.Niektórzy narzekają,że nie ma korektora dzwięku,a ja uważam ,żę jak na tel nie typowo muzyczny i tak gra świetnie.Ma odpowiednią głośność i nawet na słuchawkach z zestawu nic mu nie można zarzucic.Zeby nie było mam też odtwarzacz dvd LG i tez jest wszystko w porządku.

#266501  autor: Pb
 16 maja 2008, 21:34
Ale ja i tak wolę sagemy i motki 8) :mrgreen:

#266632  autor: user_delete10
 17 maja 2008, 17:56
merigaw pisze:(a miałam ich ze 20 w uzytkowaniu.Były to modele różnych marek,bo ja po prostu mam bzika na tym punkcie i średnio używam tel ok pół roku.Lubię mieć dobry telefon,a że szybko mi się nudzą to wypróbowałam dużo. :P
Pytanie do ciebie: w jakim przedziale czasowym miałaś te 20 modeli i czy to absolutnie wszystkie jakie w życiu użytkowałaś?Pytanie zadane z ciekawości... ;)

LG to niewątpliwie nowa marka na rynku tel. dlatego też można się bać kupna,bo nie wiadomo co na nas czeka no ale to jest to ryzyko wypróbowania,po czym można już wydać choćby cząstkową opinię o firmie w tej branży.

#266650  autor: merigaw
 17 maja 2008, 21:57
Moja kariera z tel zaczęła sie gdzieś 6 lat temu i pierwszym moim tel była Motorola.Czarna ,duża ,ale niestety na nic innego nie było mnie stać.Potem to juz bylo z górki.Zamieniłam ją też na Motorolę,ale to już była ;acompli;.U nas wtedy nie do dostania,miała j,ang i dla mnie to było za trudne.Ale wymianiłam się z synem,też na motkę,ale z polskim jęz.Potem po kolei miałam;sagemy2,lg,kilka noki miedzy innymi 7390(super damski telefonik,dwa razy do niej wracałam),
SE,ale jak pokazało się coś nowego to ja już musiałam to mieć.Tak doszłam do obecnego LG ku990.Pojechałam po niego w Świeta Bożego Narodzenia(niektórzy z moich znajomych mówią ,że mnie trzeba leczyć) :lol: Chciałam jeszcze dodać,że ten ekran dotykowy jest super czuły,bo niektórzy narzekają.A tak wogóle to znów pojawiło się trochę nowych modeli,które trzeba by przetestować.Problem jest w tym,że gdy oddaję mój ;stary; tel najczęściej na nim tracę,dopłacając do nowego modelu-bo jest nowy.Tak na marginesie to dbam o swoje modele.Każdy ma pokrowiec,dużo dodatków do gruntownego przetestowania,a to tez kosztuje.Ale jak się ma takie chobby?Teraz trochę nie na temat,ale powiem wam,że nie wiecie nawet jaka to satysfakcja ,jak idziecie kupić nowy tel,a w salonie ,ewentualnie w komisie okazuje się,że wiecie o nim więcej niż ktoś z za lady,który zajmuje się sprzedażą.Pozdrawiam wszystkich maniaków :) Polecam czytanie testów,to bardzo ciekawa lektura.

#266655  autor: cdv
 17 maja 2008, 22:23
ja na mojego ku990 nie narzekam, zawiesił mi się wprawdzie ze 3 razy, jak pstrykałem foty jak szalony (jedna zrobiona i szybko druga itd.) działa bardzo dobrze, wygląda na strasznie delikatny, a spadł mi 2 razy ze stołu i nie widać po tych upadkach śladu, gdy np. taki se k810i, który miał kumpel spadł mu w szkole z ławki i się roztrzaskał, a taka potężnie wyglądająca maszyna ...

inne urządzenia LG też nie sprawiają u mnie problemów, 2 nagrywarki dvd, jeden odtwarzacz dvd, wieża i wszystko śmiga na przyzwoitym poziomie

#266756  autor: user_delete10
 18 maja 2008, 18:33
merigaw pisze:Moja kariera z tel zaczęła sie gdzieś 6 lat temu i pierwszym moim tel była Motorola.Czarna ,duża ,ale niestety na nic innego nie było mnie stać.Potem to juz bylo z górki.Zamieniłam ją też na Motorolę,ale to już była ;acompli;.U nas wtedy nie do dostania,miała j,ang i dla mnie to było za trudne.Ale wymianiłam się z synem,też na motkę,ale z polskim jęz.Potem po kolei miałam;sagemy2,lg,kilka noki miedzy innymi 7390(super damski telefonik,dwa razy do niej wracałam),
SE,ale jak pokazało się coś nowego to ja już musiałam to mieć.Tak doszłam do obecnego LG ku990.Pojechałam po niego w Świeta Bożego Narodzenia(niektórzy z moich znajomych mówią ,że mnie trzeba leczyć) :lol: Chciałam jeszcze dodać,że ten ekran dotykowy jest super czuły,bo niektórzy narzekają.A tak wogóle to znów pojawiło się trochę nowych modeli,które trzeba by przetestować.Problem jest w tym,że gdy oddaję mój ;stary; tel najczęściej na nim tracę,dopłacając do nowego modelu-bo jest nowy.Tak na marginesie to dbam o swoje modele.Każdy ma pokrowiec,dużo dodatków do gruntownego przetestowania,a to tez kosztuje.Ale jak się ma takie chobby?Teraz trochę nie na temat,ale powiem wam,że nie wiecie nawet jaka to satysfakcja ,jak idziecie kupić nowy tel,a w salonie ,ewentualnie w komisie okazuje się,że wiecie o nim więcej niż ktoś z za lady,który zajmuje się sprzedażą.Pozdrawiam wszystkich maniaków :) Polecam czytanie testów,to bardzo ciekawa lektura.
Masz bardzo drogie hobby.Nie wiem czy dobrze zrozumiałem,ale masz nie tylko jeden tel.w tej chwili.Zgadzam si e z tym,że traci się przy sprzedaży i to nie mało,czasem nawet połowę zapłaconej ceny.Myślę ,że masz też odpowiedni budżet domowy do takiego hobby;)

#266760  autor: yagi
 18 maja 2008, 18:54
michal224 pisze:a od wprowadzenia na rynek Shine to już w ogóle idzie zapomnieć, co to jest usterka w telefonach LG
A ja w ciagu ostatnich paru miesiecy widzialem 5 Shine'ow ktore same z siebie wylaczyly sie w trakcie uzytkowania. 3 mialy wymieniona plyte glowna a 2 wgrany na nowo soft...

Nie jest tak kolorowo...

Wg mnie synonimem slabej abetrii jest Prada. 1,5-2 dni bez zbytniego uzytkowania (prawie wcale) to max co ten telefon potrafi...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#266790  autor: merigaw
 18 maja 2008, 21:07
Owszem,hobby drogie,ale zarabiam na nie sama.Pozatym nie pije i nie palę więc oszczędzam :) ,ale teraz trochę przystopowałam.Na razie zadowolona jestem ze swojego LG-ka.Zresztą czekam aż trochę stanieje samsung u900 soul.Sliczny telefonik.Zapomniałam wcześniej napisać,że samsungów kilka też mialam.Z u 600 rozstałam się po 2 tygodniach przez baterię.Teraz też mam obawy,ale koresponduję ze szczęśliwcami,którzy go juz mają i jak dotąd opinie są dobre.Szkoda,że testy są tylko po ang (na razie),bo można by bylo się więcej dowiedzieć.Teraz to więcej się domyślam niż czytam :( Apropo bateri w LG ku 990-wytrzymuje2 dni( słuchanie 6 godz.odtwarzacza,kilka zdjęć i ok 10 min rozmowy)Według mnie super,ale ja zawsze formuję baterię(chociaż co niektórzy uważają,że nie trzeba)

#266794  autor: Kempa
 18 maja 2008, 21:33
yagi, Do tego miana aspiruje jeszcze Motorola V8/V9 :lol: