• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#306260  autor: express100
 27 gru 2008, 19:35
Mam pytanko, kupiłem KU990 w Playu (telefon na deser) i mam soft V10b, i chcę w poniedziałek zakupić kartę, czy jak włożę 8GB to telefon się nie spowolni?
Pozdrawiam! :-D

[ Dodano: 2008-12-27, 20:09 ]
LuiN napisał że użytkownicy Telepolis którzy mają LG KU 990 z softem V10b używają bezproblemowo 8GB karty Micro SDHC
TEST KU990

[ Dodano: 2008-12-27, 20:10 ]
Czyli soft taki jak mój :wink:

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#306280  autor: kowcio
 27 gru 2008, 20:58
express100 pisze:Mam pytanko, kupiłem KU990 w Playu (telefon na deser) i mam soft V10b, i chcę w poniedziałek zakupić kartę, czy jak włożę 8GB to telefon się nie spowolni?
Pozdrawiam! :-D

[ Dodano: 2008-12-27, 20:09 ]
LuiN napisał że użytkownicy Telepolis którzy mają LG KU 990 z softem V10b używają bezproblemowo 8GB karty Micro SDHC
TEST KU990

[ Dodano: 2008-12-27, 20:10 ]
Czyli soft taki jak mój :wink:
...czyli pójdzie bez najmniejszego problemu 8 giga... :P
catgate pisze:witam, jesli ja w swoim ku 990 mam wersje V10d to czy to jest nowsza wersja od V10b? i czy pojdzie mi karta SDHC 8 GB?
Mnie się wydaje, że v10d jest nowszy niż 10b, dlatego powinno pójść ;) Spróbuj, najwyżej zmienisz sobie soft na v10b ;)

#306389  autor: Water
 28 gru 2008, 13:56
Witam ponownie

Po upewnieniu się, że mam soft v10b kupiłem kartę Kingston microSDHC 8 GB. Za pomocą czytnika sformatowałem ją w laptopie i zapisałem na niej film i trochę muzyki. Po włożeniu do telefonu okazało się, że nie mogę na niej nic zapisać więcej tzn. zdjęć i filmików nagranych, bo pokazuje sie komunikat za "za mało pamięci". Gdy sprawdzam ile mam wolnego miejsca na karcie to w telefonie pokazuje się na ekranie "koło" o zapełnieniu w 100% a nad nim liczbowo wygląda to tak: W użyciu 1794048 kb, wolne 2927860 kb, a na dole pokazuje się napis "formatuj". Ale formatować też nie mogę bo wyświetla sie info o podaniu kodu zabezpieczającego. Proszę o pomoc, bo nie wiem czy coś z kartą albo z telefonem jest nie tak, czy może to ja coś źle robię?

#306397  autor: vinc
 28 gru 2008, 14:35
Water pisze:Po włożeniu do telefonu okazało się, że nie mogę na niej nic zapisać więcej tzn. zdjęć i filmików nagranych, bo pokazuje sie komunikat za "za mało pamięci"
Brak pamięci, ale chodzi tu pewnie o pamięć własną telefonu, ponieważ jak robisz zdjęcia lub kręcisz filmy to zapisuje Ci w pamięci telefonu, a nie na karcie pamięci.
Water pisze:Ale formatować też nie mogę bo wyświetla sie info o podaniu kodu zabezpieczającego.
Domyślny kod zabezpieczający to 0000

Obrazek

#306404  autor: express100
 28 gru 2008, 14:46
Skasowałem
Ostatnio zmieniony 28 gru 2008, 15:28 przez express100, łącznie zmieniany 1 raz.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#306406  autor: vinc
 28 gru 2008, 14:58
express100 gdybyś przeczytał cały wątek od początku to byś wiedział...

Obrazek

#306477  autor: ghost89
 28 gru 2008, 19:12
Water pisze:Witam ponownie

Po upewnieniu się, że mam soft v10b kupiłem kartę Kingston microSDHC 8 GB. Za pomocą czytnika sformatowałem ją w laptopie i zapisałem na niej film i trochę muzyki. Po włożeniu do telefonu okazało się, że nie mogę na niej nic zapisać więcej tzn. zdjęć i filmików nagranych, bo pokazuje sie komunikat za "za mało pamięci". Gdy sprawdzam ile mam wolnego miejsca na karcie to w telefonie pokazuje się na ekranie "koło" o zapełnieniu w 100% a nad nim liczbowo wygląda to tak: W użyciu 1794048 kb, wolne 2927860 kb, a na dole pokazuje się napis "formatuj". Ale formatować też nie mogę bo wyświetla sie info o podaniu kodu zabezpieczającego. Proszę o pomoc, bo nie wiem czy coś z kartą albo z telefonem jest nie tak, czy może to ja coś źle robię?
Sa problemy z kartami kingstona. Wez sformatuj ja z poziomu PC i zmien fat na fat32

#308043  autor: miciugo
 04 sty 2009, 14:38
Karty kingstona mają to do siebie że pierwszy format trzeba przeprowadzić na telefonie(najlepiej to zrobić z każdą kartą). W ku990 automatycznie po włożeniu karty fon tworzy na karcie własne katalogi(np;Muzyk,Pikture,Files itp-wszystkie z nazwami po angielsku) i nie widzi katalogów które sami wcześniej wgramy na PC(np Muza,Obrazki,Gry) Więc-pierwszy format na fonie , a później kartę na PC, i wgrywamy sobie co chcemy do odpowiednich katalogów,lub poprzez program synchronizujący bezpośrednio na fona lub kartę która w nim jest. :lol:

#308353  autor: bakan9
 05 sty 2009, 17:37
Witam.
Od kilku dni mam 990 z kartą 2 GB Kingstona. Sprawdziłem soft - v10g. Kartę formatowałem w telefonie, potem w PC a po ponownym włożeniu do fona utworzył własne pliki. Wszystko niby O.K. tyle tylko, że po ok 30 minutach telefon nie widzi karty. Inna karta (1GB) działa bez problemu.

#308355  autor: kowcio
 05 sty 2009, 17:48
W takim razie spróbuj ją jeszcze raz sformatować z poziomu telefonu ;) Jak się problem będzie powtarzał, to możesz reklamować kartę i wymienią Tobie na nową (jeśli posiadasz opakowanie, paragon i kupiłeś ją w sklepie).

#308547  autor: miciugo
 06 sty 2009, 01:22
.....Kartę formatowałem w telefonie, potem w PC.......

A po co format w PC?W PC tylko wgrywamy.A jeszcze lepiej przez ten program synchronizujący(nie pamiętam nazwy-jest na płytce z fonem)

#308582  autor: andrzes
 06 sty 2009, 12:23
[quote="bakan9"]Witam.
Od kilku dni mam 990 z kartą 2 GB Kingstona. Sprawdziłem soft - v10g. Kartę formatowałem w telefonie, potem w PC a po ponownym włożeniu do fona utworzył własne pliki. Wszystko niby O.K. tyle tylko, że po ok 30 minutach telefon nie widzi karty. Inna karta (1GB) działa bez problemu.[/quote]

Sformatuj kartę z fat na fat32. U mnie zadziałało. Nie mam już żadnych problemów z pamięcią w telefonie.
 #315678  autor: summit
 05 lut 2009, 16:19
Witam.
Dziś kupiłem w orange nówke Ku990 i wesje oprogramowania mam ku990_v10g !
Czy ta wersja obsłuży większe karty niż 2 GB??:)

Z góry dzięki za odp:)

#315688  autor: vinc
 05 lut 2009, 16:48
summit jakbyś przeczytał cały ten wątek to byś wiedział...
summit pisze:Z góry dzięki za odp:)
Nie ma sprawy ;)

Obrazek

#318288  autor: piorter
 18 lut 2009, 21:10
Też mam LG Viewty od kilku dni, a wczoraj kupiłem kartę pamięci Micro SDHC 4GB. W specyfikacji telefonu na telepolis pisało, że obsługuje karty do 8GB w wersji v10b i nowsze. Ja mam wersję v10g. Gdy wchodzę w menadżer pamięci -> pamięć zewnętrzna -> formatuj, pokazuje się okno z napisem "formatowanie..." i pod tym przewija się pasek wczytywania. Zostawiłem tak telefon na noc i rano zastałem to samo. Dalej napis "formatowanie..." i przewijający sie pasek wczytywania.
Proszę o pomoc, jak mam sformatować kartę, bo format na kompie nic nie daje!!!

#318304  autor: vinc
 18 lut 2009, 22:18
piorter próbowałeś zrobić format w ten sposób KLIK

Obrazek

#318308  autor: piorter
 18 lut 2009, 22:32
Tak, już wcześniej zrobiłem format na fat32, ale to nic nie pomogło. Dalej pokazuje, że jest brak pamięci, a w menadżerze pamięci, całe koło jest zapełnione różowym kolorem (zajęte miejsce).

Ps. Z kompa wszystko mogę zgrać, i mi chodzi na fonie, ale nie mogę nic zapisać z telefonu, tz. zapisywać zdjęć, filmików itp.

#318318  autor: vinc
 18 lut 2009, 22:49
piorter jaką kupiłeś kartę pamięci??? Chodzi o transfer danych, ponieważ czasem są problemy z kartami, które mają zapis/odczyt o niskiej prędkości. Dodatkowo być może masz jakąś aplikację działającą w tle? Jest też inne wyjście, czyli zmiana oprogramowania. Wobec tego jeśli telefon jest na gwarancji to oddaj, a jeśli nie to trzeba by było samemu zmienić soft...

Obrazek

#318324  autor: piorter
 18 lut 2009, 22:59
Kupiłem kartę Kingston Micro SDHC 4GB, ale jaka prędkość to nie wiem. Co do aplikacji działającej w tle (jeżeli chodzi o telefon), to w prawym górnym rogu ekranu jest ikonka "wielozadaniowość" w której jest "tapeta" i "menu". Z początku tego nie miałem, a po paru godzinach się pojawiło.
Telefon jest kupiony w orange PL, no i ma gwarancję.
Ale oprogramowania nie będę zmieniał, bo wtedy chyba stracę gwarancję.

Ps. Wiem, że to pytanie nie jest do tego tematu, ale czy w tym telefonie trzeba formatować baterię, bo w instrukcji pisze, że nie trzeba, ale z doświadczenia wiem, że zazwyczaj przy nowych bateriach sie tak robi.

#318352  autor: vinc
 19 lut 2009, 07:42
Z Kingstonami są czasem problemy w telefonach, chociaż sam mam i nie narzekam ;) Masz możliwość sprawdzenia na innej karcie pamięci również SDHC, ale tym razem, np. Sandiska class 6. Odnośnie zmiany softu to mogą Ci zrobić to w ramach gwarancji :)
piorter pisze:Wiem, że to pytanie nie jest do tego tematu, ale czy w tym telefonie trzeba formatować baterię, bo w instrukcji pisze, że nie trzeba, ale z doświadczenia wiem, że zazwyczaj przy nowych bateriach sie tak robi.
Instrukcja ma racje ;)

Obrazek