• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#216068  autor: yagi
 26 sie 2007, 20:43
Jak beda mieli na stanie to powinni Ci dac ale nie maja takiego obowiazku...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#216385  autor: DSK
 27 sie 2007, 19:38
yagi pisze:Jak beda mieli na stanie to powinni Ci dac ale nie maja takiego obowiazku...
I tu się z tobą nie zgodzę, telefon zepsuł się nie z Twojej winy więc możesz żądać zastępczego. Bo jeśli Ci nie dadzą to nie możesz korzystać z usług danej firmy, czyli ona nie wywiązuje się z umowy co jest podstawą do reklamacji. Więc telefon zastępczy zawsze powinien być Ci dany i to ich głowa od tego żeby taki Ci zamówili.

#216406  autor: yagi
 27 sie 2007, 20:36
DSK pisze:tu się z tobą nie zgodzę, telefon zepsuł się nie z Twojej winy więc możesz żądać zastępczego. Bo jeśli Ci nie dadzą to nie możesz korzystać z usług danej firmy, czyli ona nie wywiązuje się z umowy co jest podstawą do reklamacji.
Nie ma obowiazku. Jak chcesz zastepczy a nie ma w punkcie to czekasz az beda mieli... Jak nie maja na stanie to nie wyczaruja...

Obrazek

#216411  autor: Kaczy
 27 sie 2007, 20:46
yagi pisze: Nie ma obowiazku. Jak chcesz zastepczy a nie ma w punkcie to czekasz az beda mieli... Jak nie maja na stanie to nie wyczaruja...
Poza tym telefon można oddać w innym punkcie - nie tylko tam gdzie się kupiło telefon.

...::: Made for loneliness :::...

#216500  autor: DSK
 28 sie 2007, 09:02
Kaczy pisze:Poza tym telefon można oddać w innym punkcie - nie tylko tam gdzie się kupiło telefon.
Tak, mozna oddać, ale i tak brak zastępczego jest podstawą do reklamacji bo nie możesz korzystać z usług operatora. Więc najlepiej poszukać salonu gdzie taki będzie, a jak nie to składać reklamacje.

#216624  autor: rafaa
 28 sie 2007, 15:25
Odebrałem wczoraj telefon. W karcie nastepujący wpis: wymiana płyty głównej 8) wymiana płytki klawiatury 8) wymiana panelu dotykowego 8) Dzis już mogę napisać: podświetlenie zaczyna już mrugać podczas naciskania 2 (tak jak pare dni przed tym, jak padło mi podświetlenie), czasami naciskając kursor do góry, telefon sam przełączał się do góry - po naprawie nadal to jest, a na teście baterii napisali - OK 8) Nie czekam dłużej aż coś padnie. Telefon do żyda leci a ja jednak zostaje przy z370 :-)

#216926  autor: ashemar
 29 sie 2007, 15:36
To w takim razie muszę się pochwalić że mam tydzień telefon a podświetlenie nie okazuje żadnych oznak zepsucia :)

Ale za to mam zje*anego kontrolera od słuchawek....... działa tylko przycisk send/end i nic więcej..... bateria jak używam telefonu trzyma maxymalnie 1,5 dnia..... a jak leży włączony w szufladzie to wytrzymał 3 dni!!!! WoW.... Moja stara nokia 3310 trzymała prawie dwa tygodnie.....

Ale i tak nie narzekam- mam ciągle folię ochronną a na to obudowę crystal case..... Czyli w takich warunkach powinien wytrzymać długooooooo....

Mam pytanie.....gdzie można kupić dodatkową baterię do telefonu? Nie musi być oryginalna (oryginał kosztuje chyba ponad 100 zł) Zawsze przyda się zapasowa. Na allegro nie ma.

#216950  autor: aiding
 29 sie 2007, 16:53
Dobra, oddalem go do serwisu. Dali mi Z370 jako zastepczy. Czekam az wroci z serwisu, musle ze nie bede mogl go wiecej do niego oddawac...

[ Dodano: 2007-09-14, 18:44 ]
Otoz telefon znowu wrocil z serwisu, i znowu podswietlenie padlo :( Wiecie moze po ilu naprawach wymieniaja telefon na nowy ?? Podobno w rawach konsumenta piszą , ze po trzech ...

#223719  autor: brasiliana
 27 wrz 2007, 11:44
nie wiecie może (ci co oddali tel do serwisu) to czy mi sie wykasują zdjęcia smsy kontakty itp po wymianie płyty głównej? jeśli zgłoszę do reklamacji krotko trzymajacą baterie i brak podświetlenia?

#223868  autor: yagi
 27 wrz 2007, 22:05
Raczej wgraja nowy soft i skasuja wszystko, ale jest tez opcja ze nie godzisz sie na skasowanie... Jak dla mnie to nie godz sie ale mimo wszystko zrob kopie zapasowa ;)

Obrazek

#229907  autor: piotro89
 27 paź 2007, 15:01
Nie no ten telefon osłabia mnie już...Miesiąc temu padło mi podświetlenie klawiatury i bateria(trzymała do 6 godzin). Telefon naprawili,wszystko było ok. Tak tydzień po powrocie z seriwsu zauważyłem, że przy naciskaniu klawiatury numerycznej, podświetlenie zaczęło mi mrugać. Dzisiaj zauważyłem, że podświetlenie znów przestało świecić a bateria znowu trzyma 6 godzin :shock: Super... nadziałał się 25 dni po powrocie z serwisu, a teraz znowu DO NAPRAWY :!:

#241129  autor: emmail
 22 gru 2007, 00:27
Ja mam podobny problem... Kupiłem telefon w Plusie. Niestety musiałem zdjąć simlocka :/ No i teraz padło mi podświetlenie klawiatury :( Czy orientuje się ktoś czy przyjmą mi teraz telefon do serwisu? Słyszałem, że jeśli szkoda nie jest spowodowana zdjęciem simlocka (w tym wypadku chyba nie jest) to powinni przyjąć. Orientuje się ktoś czy jest to prawda??

#241158  autor: BarthezzLodz
 22 gru 2007, 10:26
emmail pisze:Słyszałem, że jeśli szkoda nie jest spowodowana zdjęciem simlocka (w tym wypadku chyba nie jest) to powinni przyjąć.
Z tego co się orientuję, to tak jest, ale w Play, a nie w Plusie.
Poza tym, skoro kupiłeś w Plusie, to kupiłeś inny model - nie KU800, a KG800 ;)

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#241193  autor: emmail
 22 gru 2007, 12:22
Tak...dokladnie KG800 ale to bardzo podobne telefony wiec stad moj problem :)